Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Irigység lehet az oka, hogy...

Irigység lehet az oka, hogy nem kérdez arról milyen volt álmaim nyaralása?

Figyelt kérdés

Nálunk a családban szokás elmenni a másikhoz ha egy hosszabb útról jött haza. Mindig is így volt. Égekig spóroltunk a menyasszonyommal egy Miami nyaralásra, 3 hétre. Miután hazajöttünk, a testvérem felénk se nézett, hiába hívtam nem jött el és nem is ért rá. A többiek eljöttek, ő nem. A legközelebbi találkozásnál azt se kérdezte mi van, azóta se. Ha bárki (pl Anyánk) szóba hoz bármi amerikait, azonnal kimegy cigizni.

Határozottan nem dicsekedünk, főleg nem családon belül. Mi is örömmel hallgattuk végig, hogy ő Indiában hogyan motorozott egy hátizsákkal hetekig. Meg az összes többit, legyen az akár egy Balatonozás.

Mostanában nem megy olyan jól az élete, a barátnője miatt soha nem mennek sehova, mert ő nem szeret menni, plusz akkor adtak ki egy csomó pénzt autóra.

Szerintetek is irigykedik?

2020. máj. 25. 17:56
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
62%

Lehet, hogy rosszul esik neki, hogy ők most nem tudtak hova menni, habár ettől meghallgathatná, hogy milyen volt az utazásotok.

Nálunk is volt olyan a családban, hogy egyik nagybátyáméknak kissé rosszabbul ment, és ezért mindenre megjegyzést tettek, amikor valaki mesélt utazásról, vagy valamiről, amit vettek, stb. Lehet a te tesód is nehezebben dolgozza azt fel, hogy nektek ez összejött, bár nem valami szép tőle :(. Én sosem irigykedtem a tesómra, sőt örülök, ha jól megy neki.

2020. máj. 26. 10:15
 22/28 anonim ***** válasza:
61%
Nálunk sem szokás ez a nyaralás prezi, mi küldjük egymásnak a képeket, ha ottvagyunk meg utána pár mondat. De az ilyen összeül a család és 1 órán keresztül hallgatni a beszámolóttól kiráz a hideg. Nem vagyok oda a beszámolókért, ha valami uticél érdekel, akkor majd én elmegyek. Szerintem ez amit mi csinálunk, hogy facen küldünk egymásnak képeket az 'arany középút'. Nem hinném, hogy irigy, szimplán nem szeretne meghallgatni egy egy órás beszámolót. Persze az is lehet, hogy őt érdekelné, de a nőjét meg nem.
2020. máj. 26. 10:19
 23/28 anonim ***** válasza:
93%

Családtagot meghallgatok, ez teljesen alap. Mi már tudjuk egymásról, hogy kb. mennyi az az információ-halmaz, ami még a másikat érdekli.

Viszont a falnak tudok menni, amikor félrokonok, ismerősök órákig beszélni akarnak az utazásaikról, számomra teljesen érdektelen dolgokról, töménytelen fotót kell(ene) megnéznem, ami már a tizedik után rém unalmas. Ezek az ő élményeik, én nem úgy élem át, mint ők. Szóval tudni kell, hol a határ, mert a mi élményeinktől mások lehet hogy a falra másznak.

Voltam olyan helyzetben, hogy rokonok meghívtak minket, kb. egy éve nem volt lehetőségünk találkozni, beszélgetni. Erre mit csináltak? Beállították a tv-t és azon keresztül kellett néznünk órákig a fotóikat és a beszámolóikat, azt se kérdezték, mi hogy vagyunk. Ők rohadt jól elszórakoztak, mi meg már a végén szabályosan menekültünk onnan.

Mértékkel kell tenni, akkor talán nincs gond.

2020. máj. 26. 10:40
 24/28 anonim ***** válasza:
90%
Nem lehet hogy valami komoly gond (betegség, anyagi, párkapcsolati gond) van a hàttérben és ez nyomasztja? Csak nem akar vele terhelni? Kérdezz rá miért ilyen. Csak ne tàmadóan inkàbb érezze hogy aggódsz érte.
2020. máj. 26. 13:28
 25/28 anonim ***** válasza:
58%

Akarod, hogy irigykedjen? Mert ha én elmennék Miamiba, nem azon lennék fennakadva, hogy kinek nem beszélhetek róla.

De tegyük fel, irigy, bántja, hogy ő nem mehet el. Te milyen testvér vagy, amiért ezt tudva mégis leültetnéd, és az utazásod részleteivel traktálnád?

2020. máj. 26. 20:01
 26/28 anonim ***** válasza:
42%

Engem utatnak ezek az élménybeszámolók. Nem vagyok nagyon utazós típus, de eszembe nem jutna leülni és másnak órákon keresztül mesélni, hogy én mit csináltam azalatt az X idő alatt, fényképeket mutogatni pláne nem. Az nektek élmény, nekik szerintem annyira nem. Én ezt gondolom, köszönöm a lepontozást :-D

26N

2020. máj. 27. 08:11
 27/28 anonim ***** válasza:
61%

Nem tudom hol írt olyat a kérdező, hogy órákig kéne hallgatni őket és minden képet egyesével megnézni. Pusztán azt mondta náluk szokás, hogy ha egyikük hazajön egy hosszabb útról/nyaralásról, akkor meghallgatják hogy milyen volt, mint ahogy szerintem alapvető lenne az a testvéremhez, aki hetekre elutazott az álom nyaralására, annyit hozzávágni, hogy "És egyébként milyen volt?".

Jó testvéri kapcsolatban ez alap lenne és még egyszer mondom, nem kell órákat ezt hallgatni, de szerintem még senki nem halt bele abba, ha megkérdezte a tesóját, hogy jól érezte-e magát.

Bakker, én még azt is megkérdezem tőle, hogy milyen volt a film, amit a moziban nézett, nem hogy azt, amikor 3 hét után jön haza az USA-ból...🤷🏻‍♀️

Ez nem dicsekedés meg hencegés, szimplán a másik felőli érdeklődés.

2020. máj. 27. 09:37
 28/28 anonim ***** válasza:
93%
27-es, ez tiszta, de ha a tesó emiatt irigy, akkor ezt miért kell erőltetni? Mert azt, hogy irigy, nem fogja tudni egy döntéssel elhessegetni. Mondhatja a tesó, persze, hogy oké, leülök, és végighallgatom, közben meg belül irigykedik és utálkozik. Ez mivel jobb testvéri kapcsolat?
2020. máj. 27. 14:43
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!