Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Irigység lehet az oka, hogy...

Irigység lehet az oka, hogy nem kérdez arról milyen volt álmaim nyaralása?

Figyelt kérdés

Nálunk a családban szokás elmenni a másikhoz ha egy hosszabb útról jött haza. Mindig is így volt. Égekig spóroltunk a menyasszonyommal egy Miami nyaralásra, 3 hétre. Miután hazajöttünk, a testvérem felénk se nézett, hiába hívtam nem jött el és nem is ért rá. A többiek eljöttek, ő nem. A legközelebbi találkozásnál azt se kérdezte mi van, azóta se. Ha bárki (pl Anyánk) szóba hoz bármi amerikait, azonnal kimegy cigizni.

Határozottan nem dicsekedünk, főleg nem családon belül. Mi is örömmel hallgattuk végig, hogy ő Indiában hogyan motorozott egy hátizsákkal hetekig. Meg az összes többit, legyen az akár egy Balatonozás.

Mostanában nem megy olyan jól az élete, a barátnője miatt soha nem mennek sehova, mert ő nem szeret menni, plusz akkor adtak ki egy csomó pénzt autóra.

Szerintetek is irigykedik?

2020. máj. 25. 17:56
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
35%

Nálunk szokás meghallgatni a másik nyaralási élményét

Lehet a tesódnak megjött az esze, es szeretne kimaradni ebből a fölösleges szokásbol?

2020. máj. 25. 21:31
 12/28 anonim ***** válasza:
69%
Hát nem tudom, de ha az én testvérem jönne haza bármilyen nyaralásból, főleg hogy hetekre odavolt és évek óta vágyott erre az útra, az első dolgom lenne megkérdezni, hogy milyen volt, merre jártak, tetszett-e, mutasson képeket stb stb. Mégis csak a tesóm és 3 hetet volt el, azért már egy "És jó volt"-at csak hozzavágnék, de hát nem vagyunk egyformák. Amúgy szerintem nem irigy, max csalódott, mert ő a párja miatt nem tud menni.
2020. máj. 25. 21:32
 13/28 anonim ***** válasza:
66%
Sőt, nálunk még a barátok is mindig kérdezik a másikat, hogy milyen volt a nyaralás. Nem azt mondom, hogy 1 órás prezit kell tartani belőle és kötelező ámulattal hallgatni, de szerintem egy "És amúgy milyen volt a 3 hetes út" kérdés nem nagy extra.
2020. máj. 25. 21:36
 14/28 anonim ***** válasza:
12%
Teljesen meg van veszve ertetek! Es igazad van. Rettenetesen irigy! Beleorul..
2020. máj. 25. 23:51
 15/28 anonim ***** válasza:
37%
Mindenki ratok irigy. Szornyu h nem hallgathatjuk a torteneteiteket. 😵😵😵
2020. máj. 25. 23:52
 16/28 anonim ***** válasza:
33%
Miért pontozzátok le így egymást? A sponyolo-s csaj kommentje miért 0?
2020. máj. 26. 07:59
 17/28 anonim ***** válasza:
70%

Miért nem kérdezel rá egyenesen, hogy mi a probléma? Szerintem is egyébként az lehet a baj, hogy ő most nem igazán tud utazgatni. Kellemetlen, ha az embernek olyan párja van, aki nem szeret utazni, amikor a másik meg nagyon. Megértem a helyzeted, mert ez nálunk is így szokás, pedig a családban ritka a külföldi út. De mindig tart egy kis élménybeszámolót az utazó pár vagy család, a többiek meg örömmel hallgatják. Nekem is rosszul esne, hogy hazajövök egy három hetes útról, és az öcsém egyáltalán nem érdeklődik. Főleg úgy, hogy még a balatoni hosszúhétvégéről is várja az élménybeszámolót és a képeket. Persze, ahogy írták már előttem is, van ahol ez egyáltalán nem így működik, és nem érdekli a családot a másik utazása, ezzel sincsen semmi baj, de ahol máshogy vannak ezzel, és utána nincs érdeklődés, az fura.

Kérdezz rá, hogy mi a baj, szerintem.

2020. máj. 26. 08:14
 18/28 anonim ***** válasza:
65%
Hát nem tudom, amikor az én tesómék voltak New Yorkban, én kibuliztam, hogy az ÖSSZES képet mutogassa végig, eltöltöttünk vele vagy három óra hosszát. Nekem is fura lenne. Igenis nagy dolog, ha valaki eljut Miamiba, legalábbis nekem, biztos én vagyok a proli, de én baromi kíváncsi vagyok az ilyen beszámolókra, és különösen, ha a tesómé. Biztos, hogy van valami probléma a háttérben.
2020. máj. 26. 08:45
 19/28 anonim válasza:
39%

Azért mert itt is irigyek. Viccen kívül, egy anonim oldalon is ez megy, akkor mit akarunk :D

2020. máj. 26. 09:31
 20/28 anonim ***** válasza:
50%

Öcsém is volt külföldi nyaralason, én sem voltam kíváncsi hogy mit csinált ott.

Mondjuk nálunk nem is szokás a fél rokonságban szetdicsekedni hogy ki merre volt.

2020. máj. 26. 09:59
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!