Idősebb testvérek! Ti szoktatok pénzt adni a kisebb testvéreteknek, aki nem dolgozik vagy csak részmunkaidőben?
Nekem nővérem mindig szokott pénzt adni, mert ő jól keres, én meg diákként részmunkaidőben dolgozom, de most pl a vírus miatt nem tudtam. Nagyon jól esik, hogy gondol rám, meg persze jól is jön a pénz. Általában 5-10 ezer Ft-ot szokott adni havonta 1-2x, ha valami alkalom van akkor többet. Ő 23 éves, én 19.
Kisebb testvérek ti is írhattok, hogy ilyen jófej-e a testvéretek.
Volt egy olyan időszak az életünkben, amikor testvérem még diák volt, én már nem. Akkor nálam lakott, nem kértem pénzt érte, a hűtőt is feltöltöttem, én vettem a mosószert, fürdőcuccokat, tisztítószereket - amiket ő is használt persze, lényegében otthon volt nálam. Ő is dolgozott a tanulás mellett, a diákmunkás pénzét megtarthatta - így tudtam segíteni neki. Hálás volt érte, jól jött neki.
Azóta eltelt lassan 20 év, neki lett családja, én egyedül vagyok. Mindenben számíthatok rá és a férjére, most ők tudnak segíteni nekem ha olyan munkát kell elvégezni- és jönnek is első szóra. Pénzt nem kell adnunk egymásnak, nem vagyunk rászorulva, de van egy fiuk, aki nekem ugye az unokaöcsém. Ő még csak 14 éves, neki szoktam adni zsebpénzre valót - pár ezer forintot, meg nagyobb ünnepekkor is, ha pénzt kér ajándék helyett (mert esetleg gyűjt valamire).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!