Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek? Nem vagyok ebben...

Szerintetek? Nem vagyok ebben a kérdésben jártas.

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nagyon fontos kérdéssel fordulok most hozzátok. Elvileg nekem volt egy bátyám, amiről a szüleim soha nem meséltek. Unokatestvéremtől tudtam meg hogy édesanyám hamar szülte és később meghalt. Az lenne a kérdésem felétek, hogy szerintetek ha megszületett és hamar meghalt (elvileg) akkor kellene legyen e egy anyakönyvi kivonat róla vagy akár egy gyászjelentés nemde?
2020. ápr. 19. 10:00
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván készült a létezéséről dokumentáció, a születéséről és a haláláról, ha anyakönyvezve volt.

Ha erre még nem került sor, mert mondjuk a szülés alatt vagy azt követően halt meg, akkor csak a körház ad ki róla egy zárójelentést.

2020. ápr. 19. 10:14
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Egészen biztos, hogy nem ugratott az unokatesód? Megkérdezted róla a szüleidet?
2020. ápr. 19. 10:35
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Akár halva született, akár élve és később halt meg, ha kórházban született, mindenképpen van róla papír. Te nme arról írsz, hogy a mama titokban szült és elásta - hála istennek, hogy nem! -, hanem arról, hogy volt, de nem beszéltek róla.

Anyakönyvi kivopnatnak is kell lennie, és halotti anyakönyvi kivonatnak is (ugyanaznapi dátummal). Ha kb. az évet tudod, amikor ez történt és ez neked fontos, akkor menj be a Polgármesteri Hivatalba, azt az osztályt vagy részlehget keresd, ahol az anyakönyveket nyílvántartják, és kérd ki a hivatlos másodlatot. D-vel, mert jogilag úgy hívják: az okirat másodlata.

Jó lenne, ha eleve egy kérvénnyel emnnél oda, amire valószínűleg kell X ezer forintos okmánybélyeg (de ezt megmondják és megadják ott helyben), amelyben röviden leírod azt, hogy ki vagy, és miért kéred a másodlatot. Nem kell hivatalos szöveg, nem kell sok szöveg, írd le úgy, ahogy te gondolod.

Ha a járvány miatt telve vagy zárva vannak, akor várj egy kicsit.

És szívesen. :)

2020. ápr. 19. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!