Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A testvérem jobb abban amit...

A testvérem jobb abban amit én szeretek és ő keres vele pénzt?

Figyelt kérdés

Én programozó szerettem volna mindig is lenni. Játékokat fejleszteni. Ezt terveztem 4 éves korom óta, teljesen biztos voltam benne. A bátyámat hidegen hagyta az egész, kocka lúzerségnek gondolta a számítógépezést. Ennek ellenére beiratták őt infós középsuliba. Egyetemet utána otthagyta! Ugyanazt a sulit én is elvégeztem majd az egyetemet is vidéken.

Amíg én oda jártam, addig ő elkerült Budapestre. Olyan körökbe került, hogy elvégzett egy tanfolyamot és olyan cégekkel lett jó viszonyban, hogy 2 évi munka után lehetősége lett az Egyesült Államokba kerülni a cég ottani partner irodájába! Elvileg ősszel utazik. Én most végzek az egyetemmel, de sehol nem vagyok ehhez képest vidéken. Hiába én akartam annyira a dolgot, én örülök ha Pestre kerülhetek majd valahogy. Ő meg megcsinálta amire én vágytam! Irigy vagyok rá, de ő most sem akarja annyira a dolgot! Arról álmodik, hogy DJ lesz majd ott kint, a programozás neki csak pénzkereset. Kértem már tőle segítséget, de “nem tud” segíteni (nem akar).

Hogyan engedhetem el ezt az irigységet? Igazságtalannak érzem az egészet, hogy az én álmaimat éli meg, miközben ő más szeretne lenni valójában. Már teljesen eltávolodtunk. Legutóbb itthon volt de nekem nem is szólt róla.

2020. márc. 29. 11:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
98%
Én a helyedben az alapján amit leírtál ráfeküdnek a kapcsolatepitesre ha mar megy a programozás 1. Pont kipipálva itt jön képbe a 2. Ezen kell dolgoznod.
2020. márc. 29. 13:44
 12/17 anonim ***** válasza:
79%
Ő puncsosabb,jobban el tudja adni magát.Ne foglalkozz vele.Én nem is beszélnék vele ezek után,ha 1% segítséget se akar nyújtani,kövesd amit elkezdtél,itthon is jó pénzt fogsz ezzel keresni,még ha több idődbe is kerül.Legalább jobban fogod értékelni amit elértél.Ő is lecsusszanhat ott,nem törvényszerű h felfelé ível ott az élete csak.
2020. márc. 29. 14:26
 13/17 anonim ***** válasza:
98%

Én csak azt nem értem, hogyha a bátyád meg sem született volna, vagy DJ lenne valahol a világban, akkor te mennyivel lennél előrébb?

Nem előled vette el a lehetőséget, neked is módodban áll saját képességeid szerint haladni!

2020. márc. 29. 14:47
 14/17 anonim ***** válasza:
26%

Nem azért, de még ebben a kifordult csődöt mondott gazdasági helyzetben IS az egyik legbiztosabb szakma a programozó. 2 hónappal ezelőtt meg csak az nem tudott boldogulni programozóként, aki konkrétan nem hajlandó dolgozni. Teljesen középszerű, szorgalom és tehetségnek híján lévő ismerőseim toldozott-foldozott programozó képzésekkel szereztek maguknak zsírosabbnál zsírosabb állásokat, mind Budapesten, mind vidéken, aki pedig ügyes és szorgalmas volt, annak 1 év alatt 7 számjegyűre nőtt a fizetése. Egy jó barátom 2 nyelven beszél, nagyon jól dolgozik és Amerikából keresték meg programozó állásra, 2 kamionnyi pénzért kb...

Úgyhogy ha te programozóként minimális energia befektetéssel nem fogsz boldogulni, az nem a bátyád hibája lesz, hanem valószínűleg értelmi fogyatékos vagy.

2020. márc. 29. 15:21
 15/17 anonim ***** válasza:
95%
Nézd a másik oldalát. Bátyád olyat csinál, amihez nincs is nagyon kedve. Tudod, én még úgy vagyok ezzel, hogy inkább csináljak valamit kevesebb pénzért, de azt a munkát élveztem. Én inkább sajnálnám ilyen szempontból a Bátyádat.
2020. márc. 29. 15:32
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Istenem, mennyi glóriás szent van itt, aki tapsolna, ha az álmait olyasvalaki valósítaná meg, aki direkt szemét módon bánik vele :D Ha irigy vagy valakire, az a legerősebb motiváció az életben. Használd arra, hogy te is jobb legyél. Menni fog.
2020. márc. 29. 15:41
 17/17 anonim ***** válasza:
0%

Az agyadat kell átállítani! Hülyeségnek tűnik sokak számára de a mantrázás igenis fontos! El kell hitetni magaddal, hogy igenis sikerül egy szuper állás abban a munkakörben, amit szeretnél! Ha érdekel bővebben, írj privát üzenetet nyugodtan!

Egyébként valószínűleg ő az, akinek könnyen jön minden az életben - lehet könnyen is megy majd -, neked meg küzdeni kell! Ne add fel!

2020. márc. 29. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!