A testvérem jobb abban amit én szeretek és ő keres vele pénzt?
Én programozó szerettem volna mindig is lenni. Játékokat fejleszteni. Ezt terveztem 4 éves korom óta, teljesen biztos voltam benne. A bátyámat hidegen hagyta az egész, kocka lúzerségnek gondolta a számítógépezést. Ennek ellenére beiratták őt infós középsuliba. Egyetemet utána otthagyta! Ugyanazt a sulit én is elvégeztem majd az egyetemet is vidéken.
Amíg én oda jártam, addig ő elkerült Budapestre. Olyan körökbe került, hogy elvégzett egy tanfolyamot és olyan cégekkel lett jó viszonyban, hogy 2 évi munka után lehetősége lett az Egyesült Államokba kerülni a cég ottani partner irodájába! Elvileg ősszel utazik. Én most végzek az egyetemmel, de sehol nem vagyok ehhez képest vidéken. Hiába én akartam annyira a dolgot, én örülök ha Pestre kerülhetek majd valahogy. Ő meg megcsinálta amire én vágytam! Irigy vagyok rá, de ő most sem akarja annyira a dolgot! Arról álmodik, hogy DJ lesz majd ott kint, a programozás neki csak pénzkereset. Kértem már tőle segítséget, de “nem tud” segíteni (nem akar).
Hogyan engedhetem el ezt az irigységet? Igazságtalannak érzem az egészet, hogy az én álmaimat éli meg, miközben ő más szeretne lenni valójában. Már teljesen eltávolodtunk. Legutóbb itthon volt de nekem nem is szólt róla.
Itt egy link, olvasgasd a válaszokat, hátha tanulsz és okulsz belőle. A saját testvéremre soha nem tudnék irigy és féltékeny lenni, főleg munka szempontjából. De ajánlom, hogy olvasd át ezt, tanulságos:
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__testveri..
majd ha nem az irigykedéssel foglalkozol, hanem a fejlődéssel, akkor neked is lesznek ilyen lehetőségeid.
Ha nem így teszel, akkor mindig is másodhegedűs leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!