Nem bírom tovább! Mit lehet vele kezdeni?
Sziasztok!
Muszáj kiírnom magamból, mert egyszerűen megőrülök. Van egy autista (Asperger-szindróma) és ADHD-s öcsém. 13 éves és egyszerűn már nem lehet vele bírni. Jár már kiskora óta mindenféle kezelésre, fejlesztésre, járt már pszichológusnál, pszichiáter még mindig kezeli. Rengeteg gyógyszert szedett már, most többféle nyugtatót, de egyszerűen semmi sem hat rá. Lelkileg terrorizálja édesanyánkat, apukánkat, engem. Mivel már erősebb nálam meg anyunál, így mi már félünk tőle, mert tudja, hogy képes minket megverni és ezzel gyakorta fenyeget is, ha nem az van, amit ő akar, plusz szétveri a házat. Már apa sem hat rá semmit. Minden nap egy kész kínszenvedés, anyukámat is nagyon féltem, mert nem tudom, hogy meddig bírja. Rettenetesen csúnyán beszél, mindent mond mindenkire, amit csak nem szégyell (semmit sem). Azt sem tudjuk, hogy egyáltalán, hol tanult meg így beszélni, mert a mi családunkban nem szokás, így kifejezni magunkat. Tudjuk, hogy kamaszodik, de ezt már egyszerűen nem lehet kibírni. Akinek esetleg ismerős ez a szituáció vagy hasonló, volt valami mód, ami segített a helyzetet finomítani, könnyebbé tenni. Már én is az idegösszeomlás szélén vagyok, el sem tudom képzelni, hogy mit érezhetnek a szüleim. Sajnálom, ha hosszú lett, de kétségbe vagyok esve. A válaszokat pedig előre is köszönöm.
Konzultálj e tegnapi kérdezővel, ez a problémája, vagy ha te írtad ki azt is akkor nem szóltam:
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..
"mi már félünk tőle, mert tudja, hogy képes minket megverni és ezzel gyakorta fenyeget is, ha nem az van, amit ő akar, plusz szétveri a házat"
Mit keres egy ilyen szintű beteg még intézeten kívül? Nem hiszem, hogy ne lehetne vagy a gyógyszeradagján állítani, vagy ha ez már nem opció, akkor keresni neki valami megfelelő helyet. Ha most se bírtok vele, mi lesz, ha már nem 13 éves lesz, hanem nagyobb?! Ezt kellene mérlegelni, meg hogy jobb-e szenvedni, meg 3 embernek tönkremenni abban, hogy egy dühöngő elmebeteg sakkban tartson mindenkit. Nem tehet róla, hogy ilyen, de a szüleid igen, hogy nem lépnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!