Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ez csak szerintem nem igazságos?

Ez csak szerintem nem igazságos?

Figyelt kérdés

Édesapám 6 évvel ezelőtt hunyt el és az örökség szétoszlott anya és köztem.2 évre rá anya megismerkedett a jelenlegi házastársával.A házastárssal együtt érkezett egy fiú,az én féltestvérem.Annyira jóban lettünk,hogy mikor ő egyetemre ment,akkor ketten összedobtuk a pénzt és vettünk egy lakást.Én 12 milliót raktam bele,ő 3 milliót.

Most szeretnénk eladni, viszont ő a ház árának a FELÉT kéri.Mondtam neki,hogy ez nem igazságos így,szó sem lehet róla.Most megy hiszti,kavarás stb.A család is engem támad,hogy de hát a testvérem,nekem amúgy sincs családom.Leginkább az csapta ki a biztosítékot,amikor azzal támadtak,hogy én örököltem apától,ő abból nem kapott.Mi közé van neki ahhoz a pénzhez? 2 évre rá érkeztek,előtte köze sem volt a családhoz.

Azért kell neki a fele,mert lakást akar vásárolni a párjával.Én azt ajánlottam neki,hogy kölcsönbe megkapja tőlem a pénzt,de ügyvéd előtt,hivatalos papírral stb.Nehogy baj legyen később,mivel nekem is kell az a pénz.

Csak szerintem nem igazságos,amit kér?

2020. febr. 11. 16:01
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
100%

Az kérdésedben az elsőtől az utolsó betűig Neked van igazad és helyesen, jól gondolod a megoldást. Az,hogy most egyedül élsz, nem jelenti azt, hogy örökké így lesz.

1). Vedd meg tőle a tulajdoni hányadát és tied az egész lakás.

2). Add el neki a magad részét, de a tulajdoni lapon csak akkor legyen bejegyezve az adás-vétel, ha odaadta Neked a vételárat!!!

Vigyázz, nehogy beköltözzön előbb a párjával és a bbbával, mert bonyodalmaid lehetnek.

2020. febr. 11. 19:42
 32/40 anonim ***** válasza:
100%

Bakker!

Ezek után, ha neked nincs szükséged a pénzre el se adnám a helyedben.

Azt azt csinál a saját részével amit akar.

2020. febr. 12. 00:21
 33/40 anonim ***** válasza:
100%
Neked van igazad, de nehogy kölcsönadj neki! Már most sem tisztességes, ahogy eljár,gondolod,hogy a részleteket majd fizetné rendesen? Ha te lakást akarsz venni magadnak, miből fogsz, ha az egészet kölcsönadod neki?
2020. febr. 12. 11:28
 34/40 anonim ***** válasza:
100%
Semmit ne adj neki kölcsön. Annyit kap, amennyi része van az ingatlanban. Egy forinttal sem többet! A családi kapcsolatokat meg átgondolnám a helyedben.
2020. febr. 12. 13:08
 35/40 anonim ***** válasza:
100%

Adjátok el sos a lakást, mielőtt lebabáznak oda! Megadod neki a sz.ros 3 millióját, aztán veszel magadnak távol a "családodtól" egy kis lakást és többet feléjük sem nézel.

Undorító a családod viselkedése, ahogy ellened fordultak az új férj zabigyereke miatt, akinek senkihez semmi köze. Tudod mikor nyitnám rájuk az ajtót ezek után...

2020. febr. 12. 13:41
 36/40 anonim ***** válasza:
64%

32-es,

nem csinálhat a saját tulajdoni részével, amit akar, hiszen sok mindenhez, így az eladáshoz is a társtulajdonos beleegyezése kell, illetve neki elővételi joga van!

Hoppá!

2020. febr. 12. 13:46
 37/40 anonim ***** válasza:
82%

"az eladáshoz is a társtulajdonos beleegyezése kell"

Dehogy, kell! Előveteli joga van, de ha nem él vele a tars, akkor annak adja el akinek ajarja/tudja.

Hoppá

2020. febr. 12. 14:45
 38/40 anonim ***** válasza:
76%
Nálunk magyar honban, ha nem él az elővételi jogával, akkor ez azt jelenti, hogy beleegyezik az eladásba harmadik személy részére. Hoppá.
2020. febr. 12. 21:59
 39/40 anonim ***** válasza:
73%

Ne magyarázd túl!

Itt nem ezt írod!

"így az eladáshoz is a társtulajdonos beleegyezése kell, illetve neki elővételi joga van!"

Hoppá!

2020. febr. 12. 22:04
 40/40 anonim ***** válasza:
100%
Gyorsan el kell adni azt a lakást, és a megfelelő hányadban, ki mennyit adott bele. Jól írta egyik előző, nehogy még lebabázzanak oda aztán ki se tudod rakni őket onnan... És miután megszabadultal az egyetlen kapocstol ami még ezekhez az utolsó sz*rhazi emberekhez köt, helyedben megszakítanék minden kapcsolatot velük. Jó hogy még neki állnak feljebb hogy a te örökségedből nem kapott egy idegen! Eszem megáll egyes emberek mit kepzelnek magukról.
2020. febr. 12. 22:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!