Ez csak szerintem nem igazságos?
Édesapám 6 évvel ezelőtt hunyt el és az örökség szétoszlott anya és köztem.2 évre rá anya megismerkedett a jelenlegi házastársával.A házastárssal együtt érkezett egy fiú,az én féltestvérem.Annyira jóban lettünk,hogy mikor ő egyetemre ment,akkor ketten összedobtuk a pénzt és vettünk egy lakást.Én 12 milliót raktam bele,ő 3 milliót.
Most szeretnénk eladni, viszont ő a ház árának a FELÉT kéri.Mondtam neki,hogy ez nem igazságos így,szó sem lehet róla.Most megy hiszti,kavarás stb.A család is engem támad,hogy de hát a testvérem,nekem amúgy sincs családom.Leginkább az csapta ki a biztosítékot,amikor azzal támadtak,hogy én örököltem apától,ő abból nem kapott.Mi közé van neki ahhoz a pénzhez? 2 évre rá érkeztek,előtte köze sem volt a családhoz.
Azért kell neki a fele,mert lakást akar vásárolni a párjával.Én azt ajánlottam neki,hogy kölcsönbe megkapja tőlem a pénzt,de ügyvéd előtt,hivatalos papírral stb.Nehogy baj legyen később,mivel nekem is kell az a pénz.
Csak szerintem nem igazságos,amit kér?
Az kérdésedben az elsőtől az utolsó betűig Neked van igazad és helyesen, jól gondolod a megoldást. Az,hogy most egyedül élsz, nem jelenti azt, hogy örökké így lesz.
1). Vedd meg tőle a tulajdoni hányadát és tied az egész lakás.
2). Add el neki a magad részét, de a tulajdoni lapon csak akkor legyen bejegyezve az adás-vétel, ha odaadta Neked a vételárat!!!
Vigyázz, nehogy beköltözzön előbb a párjával és a bbbával, mert bonyodalmaid lehetnek.
Bakker!
Ezek után, ha neked nincs szükséged a pénzre el se adnám a helyedben.
Azt azt csinál a saját részével amit akar.
Adjátok el sos a lakást, mielőtt lebabáznak oda! Megadod neki a sz.ros 3 millióját, aztán veszel magadnak távol a "családodtól" egy kis lakást és többet feléjük sem nézel.
Undorító a családod viselkedése, ahogy ellened fordultak az új férj zabigyereke miatt, akinek senkihez semmi köze. Tudod mikor nyitnám rájuk az ajtót ezek után...
32-es,
nem csinálhat a saját tulajdoni részével, amit akar, hiszen sok mindenhez, így az eladáshoz is a társtulajdonos beleegyezése kell, illetve neki elővételi joga van!
Hoppá!
"az eladáshoz is a társtulajdonos beleegyezése kell"
Dehogy, kell! Előveteli joga van, de ha nem él vele a tars, akkor annak adja el akinek ajarja/tudja.
Hoppá
Ne magyarázd túl!
Itt nem ezt írod!
"így az eladáshoz is a társtulajdonos beleegyezése kell, illetve neki elővételi joga van!"
Hoppá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!