Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ez csak szerintem nem igazságos?

Ez csak szerintem nem igazságos?

Figyelt kérdés

Édesapám 6 évvel ezelőtt hunyt el és az örökség szétoszlott anya és köztem.2 évre rá anya megismerkedett a jelenlegi házastársával.A házastárssal együtt érkezett egy fiú,az én féltestvérem.Annyira jóban lettünk,hogy mikor ő egyetemre ment,akkor ketten összedobtuk a pénzt és vettünk egy lakást.Én 12 milliót raktam bele,ő 3 milliót.

Most szeretnénk eladni, viszont ő a ház árának a FELÉT kéri.Mondtam neki,hogy ez nem igazságos így,szó sem lehet róla.Most megy hiszti,kavarás stb.A család is engem támad,hogy de hát a testvérem,nekem amúgy sincs családom.Leginkább az csapta ki a biztosítékot,amikor azzal támadtak,hogy én örököltem apától,ő abból nem kapott.Mi közé van neki ahhoz a pénzhez? 2 évre rá érkeztek,előtte köze sem volt a családhoz.

Azért kell neki a fele,mert lakást akar vásárolni a párjával.Én azt ajánlottam neki,hogy kölcsönbe megkapja tőlem a pénzt,de ügyvéd előtt,hivatalos papírral stb.Nehogy baj legyen később,mivel nekem is kell az a pénz.

Csak szerintem nem igazságos,amit kér?

2020. febr. 11. 16:01
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:

Papíron enyém a nagyobb rész,de nem értik meg a családban.Nagyanyám már a pert is javasolta neki,de azért ő is tudja,hogy ez nem így megy.A maradék vagyonát nem fogja elverni.

Nem is értettem,amikor ezt követelte.Ráadásul érzelmi zsarolással próbálkoznak.Ezek után nem is bánom,hogy nem látnak szívesen.

(Bocsánat,tényleg féltestvért írtam mostoha helyett.Köszönöm,hogy szóltatok!)

2020. febr. 11. 16:54
 12/40 anonim ***** válasza:
65%
Na ezért kell mindent papírral, hivatalosan ügyvédnél intézni! Attól hogy igazad van, még simán ráfázhatsz. Szóval, mi van a tulajdoni lapon?
2020. febr. 11. 16:57
 13/40 anonim ***** válasza:
97%
Én ragaszkodnék a részemhez, az érzelmi zsaroló bridágra pedig nem is lennék többé kíváncsi.
2020. febr. 11. 17:00
 14/40 anonim ***** válasza:
97%

Ezek utàn még ők nem látnak szívesen ?!? Neb+...

Ne hagyd, hogy lehúzzon mostohatesód, már mégis mi alapján érzi, hogy neki a lakás árának felé jár, ez nagyon érdekelne, ha van kedved leírod?

2020. febr. 11. 17:10
 15/40 anonim ***** válasza:
97%
Hú de szemét rokonaid vannak. Nem is értem. Teljesen jogos és normális hogy a beadott pénznek megfelelően osztoztok. Ne hagyd magad. Apád örökségéhez semmi köze!
2020. febr. 11. 17:19
 16/40 A kérdező kommentje:

Azért érzi,hogy jár neki,mivel van párja.Szeretné elvenni és babát is akarnak hamarosan.Bunkó módon odavágta,hogy én úgyis egyedül élek,minek nekem az a pénz.Nekik kell,mert babát akarnak,saját lakást meg egyebet.Ezért ajánlottam fel,hogy akkor adok kölcsön,de csak ha van papír róla.Hát nem kellett neki,mert olyan embertől nem kell pénz,aki nem bízik meg benne.Ilyenek után hogy bízzak? Ha nem lenne papír,akkor a lakás árának a felét is vinné.

Van egy olyan érzésem,hogy pár nap múlva hívni fog,hogy akkor mégis kéne neki az a pénz és elfogadja az ajánlatomat.Ezek utána nem adom oda neki,azt mondta,hogy nem kell a pénzem,hát akkor menjen a bankhoz és próbálja meg őket zsarolni,hátha bejön.

2020. febr. 11. 17:21
 17/40 anonim ***** válasza:
98%
Ott a papír, kész, pont. Nem tud mit csinálni. Undorító a hozzáállása, meg a családé is. Ha gyereket akar, meg lakást, tegyen érte! Főleg ha csak ennyit adott bele!
2020. febr. 11. 17:23
 18/40 anonim ***** válasza:
97%
Nehogy adj neki kölcsön!!! Már most bonyodalmak vannak ne menj bele! Pofátlanok és kész.
2020. febr. 11. 17:31
 19/40 anonim ***** válasza:
96%
1 fillert se adnek neki kolcson, meg ha ugyved elott irnank is rola papirt.
2020. febr. 11. 17:35
 20/40 anonim ***** válasza:
96%
Sajnállak, hogy ilyen szerencsétlen helyzetbe kerültél és a családod sem áll melletted. Semmiképp se hagyd magad kihasználni, se most, se később. Állj ki az igazság mellett!
2020. febr. 11. 17:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!