Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ez csak szerintem nem igazságos?

Ez csak szerintem nem igazságos?

Figyelt kérdés

Édesapám 6 évvel ezelőtt hunyt el és az örökség szétoszlott anya és köztem.2 évre rá anya megismerkedett a jelenlegi házastársával.A házastárssal együtt érkezett egy fiú,az én féltestvérem.Annyira jóban lettünk,hogy mikor ő egyetemre ment,akkor ketten összedobtuk a pénzt és vettünk egy lakást.Én 12 milliót raktam bele,ő 3 milliót.

Most szeretnénk eladni, viszont ő a ház árának a FELÉT kéri.Mondtam neki,hogy ez nem igazságos így,szó sem lehet róla.Most megy hiszti,kavarás stb.A család is engem támad,hogy de hát a testvérem,nekem amúgy sincs családom.Leginkább az csapta ki a biztosítékot,amikor azzal támadtak,hogy én örököltem apától,ő abból nem kapott.Mi közé van neki ahhoz a pénzhez? 2 évre rá érkeztek,előtte köze sem volt a családhoz.

Azért kell neki a fele,mert lakást akar vásárolni a párjával.Én azt ajánlottam neki,hogy kölcsönbe megkapja tőlem a pénzt,de ügyvéd előtt,hivatalos papírral stb.Nehogy baj legyen később,mivel nekem is kell az a pénz.

Csak szerintem nem igazságos,amit kér?

2020. febr. 11. 16:01
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
100%
Nezd, meg ha papir sem lenne rola, de bizonyitani tudod, hogy örökségbol mennyit tettél bele, hany szazalekat fizetted a lakásnak, akkor is a tiwd marad az a szazaleka.
2020. febr. 11. 17:51
 22/40 anonim ***** válasza:
100%
Kölcsön se adjál neki ezek után, mert képzeld csak el, ha kérnéd vissza, milyen balhé lenne, meg persze miből adná meg. És akkor most én zsarollak érzelmileg, apád nem wgyidegenvfaszi gyerekére dolgozott életében hanem rád. Anyád nem normális.
2020. febr. 11. 17:55
 23/40 anonim ***** válasza:
100%

Írtad közben, hogy van papír róla, ki mennyit adott a lakásba. A kedves mostohatestvérnek 1/4 rész jár, azaz 3 millió, feltéve, ha nem vettetek fel közösen hitelt, ennyibe került a lakás.

A lelki terrorral ne foglalkozz.Még ha a feje tetejére áll, akkor sem tudja még elperelni sem tőled a lakás árának a felét. Ha ilyen genyó, te még komolyan kölcsön akarsz adni neki? Nehogy!

2020. febr. 11. 18:19
 24/40 anonim ***** válasza:
98%

Ha kölcsön adsz neki, akkor is te leszel a szemét, ha visszakéred a pénzed. Mert:

-kell a pénz a babára

-szegény gyerek, éhenhal, ha ezt a pénzt visszakéred

-te komolyan ilyen szemét vagy, hogy jön a második gyerek, és még a pénzed emlegeted?

-te tudsz enni, se gyereked, se párod, minek neked a pénz, szegény kicsi gyerekeknek meg alig jut kiflire.

Ne bolondulj meg, még ügyvédi papírral sem lesz biztosítva, hogy visszakapod a pénzed!

2020. febr. 11. 18:45
 25/40 anonim ***** válasza:
100%

A #24-nek elegge igaza van.

A papirral kitorolheted ha nem lesz mibol megadja.

Es ha most nincs, gyerek utan se lesz tobb.

2020. febr. 11. 18:48
 26/40 anonim ***** válasza:
44%

Már csak azért imádkozz,hogy mivel van benne tulajdona,nehogy odaköltözzenek,és ingyen élők legyenek. De ha ne adj Isten,ez mégis bekövetkezne,akkor jól megszivatnám.

Csináltatnék egy adásvételi szerződést,ami persze nem lenne igaz,mondjuk 6 millióról. Ennek a fele jár neki. Én meg eladnám 12 millióért közbe. Tudom,bonyolult,de valamit valamiért.

2020. febr. 11. 19:05
 27/40 anonim ***** válasza:
100%

Vedd meg tőle a részét, és szüntesd meg a közösködést.

A babát támogassák a szülei,és a nagyszülei, nem te, aki vér szerint senkije se vagy.

2020. febr. 11. 19:07
 28/40 anonim ***** válasza:
100%

Aztakrv*, ilyen tényleg van??

Hogy nem sül le az arcáról a bőr??

Na ennyi innen megyek is tovább, csak nézek magam elé...

De azt meg itt hagyom, hogy a büdös életben többet szóba nem állnék az egész bagázzsal.

2020. febr. 11. 19:21
 29/40 anonim ***** válasza:
100%
Röhögve csak annyit mondtam volna mindenkinek, hogy a tulajdoni lapon szereplő arányban kap a lakás árából és ott hagytam volna az egész követelőző bagázst. Mindenki annyiból vállaljon lakást és gyereket, amennyije van.
2020. febr. 11. 19:28
 30/40 acelsziv ***** válasza:
100%

Egy fillért se engedj. Egyrészt mert semmi köze hozzá, másrészt, mert meg sem érdemli.

Kölcsönt se adj neki, emrt pereskedhetsz a pénzedért évekig.

Ilyen mocsok bandát.

2020. febr. 11. 19:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!