Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ti mit csináltatok volna...

Ti mit csináltatok volna ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

A nővérem nem jött el a szalagavatómra, mert az ő barátját nem hívtam meg. Azt mondta, hogy ha a pasija nem jöhet, akkor ő sem fog. Nem azért nem hívtam meg, mert nem akartam, hanem mert a hely befogadóképessége miatt le voltak korlátozva a jegyek, mindenki max 4 vendéget hívhatott. (Nekünk nem csarnokban van a szalagavatónk, hanem az iskola rendezvénytermében osztályonként és az viszonylag kicsi, max 150 fő fér el benne.) Emiatt mondtam neki, hogy ne haragudjon, de negyediknek az én barátomat hívnám meg, nem az övét. Erre teljesen berágott és nem jött el, mert ha a pasija nem jöhet, akkor ő sem fog. A tetejében még a pasija is meg van sértődve, hogy nem hívtam meg, pedig ő is jönni akart. Kb figyelmen kívül hagyták teljesen, hogy évek óta van barátom és nyilván mivel az én szalagavatóm, akkor már őt hívnám meg rá az utolsó jeggyel, nem egy szinte vadidegent, akivel a nővérem csak pár hónapja van még együtt.

Ti mit csináltatok volna ilyen helyzetben? Jól érzem, hogy olyan igazán nem is érdekelte a nővéremet a szalagavatóm és csak ráfogta erre, hogy ne kelljen neki jönni? Olyan típus egyébként, hogy nem szereti, ha nem ő van a középpontban, ha szülinapom, vagy bármi olyan esemény van, ami rólam szól, nem róla, akkor mindig megpróbálja magára vonni a figyelmet. A barátomat figyelembe se veszi, mintha nem is lenne, de azt mindig elvárja, hogy az ő éppen aktuális barátját (kb évente másik van neki, mert neki a rosszfiúk kellenek) mindenhová meghívjam.

2020. jan. 15. 16:06
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Most képzeld el egy ilyen szituban, hogy mi négyen vagyunk testvérek... :D A két kisebbik húgom szalagavatóján egyszerűen emiatt nem tudtam/tudtunk ott lenni, mert szülők és ennyi, mindkettőjüknél 3-4 jegy volt.

Maximum annyit lehetett volna, ha nagyon cuki és jó fej akarsz lenni, hogy te mondod meg a csókának, hogy szeretted volna meghívni, de az iskola szabályzata miatt nem tudod. Bár gondolom, ha a nővéred nem fogja fel, akkor ő se.

Sajnálom, hogy ezzel elszúrta a napodat, de te látod jól a szitut, és jól tetted, hogy a párodat hívtad meg.

2020. jan. 15. 17:19
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Ebben a helyzetben természetes, hogy a saját barátodat hívtad. Ha nem érti meg, az az ő baja. Nem foglalkoznék vele.
2020. jan. 15. 17:25
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
A nővéred önző liba. A szüleid meg szégyeljék magukat hogy ezt hagyják. Szégyen.
2020. jan. 15. 18:44
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
igazad van.
2020. jan. 15. 18:45
 15/24 anonim ***** válasza:
6%

Negyediknek a te barátodat hívtad meg, és nem a Nővéred barátját.

Oké !

De miért nem hívtad meg 3.-nak vagy 2.-nak a nővéred barátjár ?

A kérdésedre a válaszom : Ha már negyediknek nem akartad meghívni , én meghívtam volna elsőnek, vagy 2. vagy 3.-nak.

2020. jan. 15. 18:46
 16/24 anonim ***** válasza:
88%

Örülj neki hogy nem jöttek, egy gonddal kevesebb. :D

Sőt, ez után SEHOVÁ sem hívnám meg őket.

2020. jan. 15. 19:03
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

#15, nyilván úgy jött ki, hogy apa-anya-nővér-barát...

Kérdező, neked van igazad.

2020. jan. 15. 19:31
 18/24 anonim ***** válasza:
93%
"De miért nem hívtad meg 3.-nak vagy 2.-nak a nővéred barátjár " És az apját, vagy az anyját kellet volna nem meghívni hogy a nővérke aktuális bikucija menjen (egy idegen) a szülők helyett?
2020. jan. 15. 19:32
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Te jó isten, de nem bírom, mikor valaki nem képes sehova se elmenni az aktuális csávója nélkül. Ráadásul elvileg ő az idősebb, ezáltal az érettebb kettőtök közül, de úgyfest mégsem. :D
2020. jan. 15. 20:42
 20/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat :)

#15-ös! Nyilván úgy lett volna a 4 jegy, hogy a szüleimé, a nővéremé és a barátomé, ezért nem fért bele már a nővérem barátja. A szüleim is ezt mondták, hogy természetes, hogy az én barátomat hívom meg és megpróbáltak beszélni a nővéremmel, de megsértődött és nem jött el. Azt mondta, hogy 30 éves felnőtt nő és azt csinál, amit akar. A barátja is be van sértődne, hogy nem ezt a hozzáállást várta volna a családtól, hogy azt mondjuk neki, hogy nem jöhet el, ez milyen már, hogy nem kezeljük családtagként.

2020. jan. 16. 01:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!