Normális a gyerekeknél, hogy testvérek, de szerelmesek egymásba?
Ismerősöm gyerekei, és mindig meséli, hogy miket csinálnak. A fiú most elsős, 8 éves lesz idén, a lány 2 évvel fiatalabb.
Mondja, hogy olyanokat mondanak, hogy ha felnőnek összeházasodnak, sőt a fiú olyat is mondott, hogy ha neki a húga nem lehet a felesége, akkor nem lesz neki senki. Voltak egy esküvőn, ott amikor mondták, hogy csókoljátok meg egymást, ők is adtak egymásnak szájra puszit. És azóta már el is játszották az esküvőjüket.
Amúgy tök aranyos, hogy így szeretik egymást, és biztos, most az esküvő, amin voltak, az is adta az ihletet nekik, de már előtte is hasonló volt a helyzet.
Semmi baj nincs ezzel, még nagyon gyerekek.
Én is a 10 évvel idősebb unoka nővéremet akartam feleségnek. Aztán ahogy kamaszodtam csak röhögtünk rajta.
Szerintem se magyarázták el rendesen nekik a viszonyokat.
A 4 éves lányom most kezdte kérdezgetni, ki kicsoda neki.
Ha neki lesz gyereke anyuka lesz, az öccse meg apuka.
Ő ezt egy ideig úgy értelmezte, hogy az öccse lesz az Ő gyerekének az apukája. Elmagyaráztuk neki, hogy ez nem így működik. Mindenkinek lesz férje \felesége és saját gyerekük, akinek a nagynénje lesz.
Amúgy kiskoromban én az unokatestvéremmel házasodtam össze, meg ugye a papás mamás játék is sokszor testverek között is játék.
Itt talán nem a szerepjáték a gond, hanem amit mond játékon kívül. Tisztázni kéne, hogy játékból oké, de igazából nem így van.
Bocsánat rosszul fogalmaztam. Azt akartam kérdezni, pusztán kíváncsiságból, hogy ki mit tenne a szülők helyzetében.
Én eddig se, és ezután se kívánok belefolyni.
Csak szeretek az ilyen különböző élethelyzeteken elmélkedni másokkal. Ennyi.
Ez meg elegge a szerpejatekos idoszak. A kislanynal es meg a fiunal is.
Multkor a 8 evesem egy masik 8 evessel a jatekbabikat osszeeskettek es hazasparosdit jatszottak. Azonos nemu gyerekek...most feljek valaki kitargyalja, hogy homokosok lesznek? Hat nem.
Ha nemreg voltak eskuvon, vagy akar tobbon is, akkor biztos annyira tetszett nekik, hogy most ez a slager. Gondolom azert a szulok szoltak nekik, hogy haho viccesek es cukik vagytok, de ti nem hazasodhattok ossze. Aztan majd most jon masik uj jatek es ezt leveszik a napirendrol. Mi is ennyi idosen jatszottunk mamas papasat a tesoimmal, unokatesoimmal es lam nem volt verfertozes belole.
Ha hosszu honapokig es evekig fennall ez es a pl. 2 ev mulva a fiu meg mindig a hugat akarja felesegul venni, akkor kell ujra elovenni ezt a temat.
Ez még szerintem ok ... a gyerekek nem feltétlen tudnak különbséget tenni a szerelem, és a szeretet között. Sőt szeretet, és szeretet között sem. Szereti és szerelemnek véli.
A gyereknek tök normális, csak nekünk nem az, de ezt a gyerekek zöme kinövi. Akkor lesz "gond", ha ezt mondjuk 10 éves kora körülre sem növi ki. (Azért egy ekkora gyerekkel sok mindent meg lehet értetni, 8 évesen leszoktatni róla nem feltétlenül szabad)
A gyerekek fejlődése más és más. Én 8 évesen, barátom még 10-11 évesen is a szüleivel aludt. És mindketten normálisak vagyunk.
Üdv. Egy Gyerekpszichológus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!