Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Vajon mire költ el ennyi...

Vajon mire költ el ennyi pénzt? Lehet hogy bajba keveredett, ti mire gondolnátok?

Figyelt kérdés
A bátyámról van szó, kezd nagyon fura lenni. A szüleinktől mindketten havi 250-250 ezer Forintot kapunk. Ebből lakhatásra semmit nem kell fizetnünk, ebből a pénzből tankolunk, veszünk kaját ha éppen nem otthon vagyunk, kondibérletet, szórakozásra, öltözködésre, szépségápolásra, egészségre, utazásra, meg hasonló személyes dolgokra költ(het)jük. Én van, hogy a felét is félre tudom tenni. Ő nem tesz félre semmit, ráadásul az utóbbi 3 hónapban nem elég neki az összeg, ami nekem nagyon furcsa. Októberben, novemberben és decemberben is kölcsönkért tőlem, és most már megint írt. Adtam neki, először még jószívvel, második-harmadik alkalommal már furcsállottam, mert azelőtt sosem volt ilyen, most meg már kicsit dühös vagyok, rossz érzésem van. Mindig kért, Anyáéknak ne mondjam meg, és azért nem tőlük kér, mert nem akarja őket terhelni, meg rossz érzéseket kelteni bennük. Kérdeztem, hová folyik el neki hirtelen ennyi pénz, mikor azelőtt mindig elég volt. Kitérő választ adott, meg olyanokat mondott, hogy bízzak benne, most nem mondhatja el, szüleinknek semmiképp ne mondjam. Nem is mondtam, de már kezd nyomasztani a dolog, lehet hogy valaki zsarolja? Ti mire gondolnátok? Mással nem is beszélhetek erről, mit csináljak? Annyit gondolkodtam rajta, hogy talán tényleg el kéne mondani Apának vagy Anyának, de felnőtt emberről beszélünk, meg én sem akarok kis óvodást játszani, aki futna szülőkhöz. De aggódom érte. A bátyám szereti az életet, a bulikat, szórakozást, lányokat, mondhatni nagykanállal falja az életet, és arra gondolok, talán valamilyen kétes üzletbe keveredett, de tényleg nem tudom, valószínűleg csak paranoiás vagyok. Nem gyűjt semmire, mármint nem teszi félre a pénzt amit most tőlem is kapott, ez kiderült. Mégis mire gondoljak? Adjak neki újra, hátha tényleg bajban van? De akkor legalább mondaná meg.
2020. jan. 6. 17:12
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
91%
Én azzal a feltétellel adnék neki ha megmutatja hogy hova megy el ez a pénz. Ha nem mondja meg akkor nem kap.
2020. jan. 6. 17:17
 2/17 anonim ***** válasza:
84%
Na persze, fejenként 250 ezer zsebpénz havonta. 😅
2020. jan. 6. 17:17
 3/17 anonim ***** válasza:
93%
Az első tippem a szerencsejáték lenne, de kiscsillió lehetőség van.
2020. jan. 6. 17:18
 4/17 anonim ***** válasza:
91%
Legközelebb ha kér, mondd meg neki, hogy csak azzal feltétellel kap, ha elmondja mire megy el, mert ha gond van, akkor tudsz segíteni és nemcsak pénzzel, hanem józan ésszel is. Ha nem mondja el, nincs több pénz és oldja meg magának.
2020. jan. 6. 17:19
 5/17 anonim ***** válasza:
63%
Ja amúgy kamu. Nem kaptok 250-250 ezret fejenként. Egy felnőttnek már dolgoznia kellene, hacsak nem a családi vállalkozásban vagytok és ez a fizetésetek.
2020. jan. 6. 17:23
 6/17 anonim ***** válasza:
99%

Pár lehetőség, ezek közül több egyszerre is lehet:

-olyan csaja van, aki mellett költekeznie kell (csajnak ajándékok, programok, meg neki is megjelenésére);

- messzebb lakó csajhoz jár sokat (ha pl. napi 100 km-eket elautózik az csak naponta 3000 Ft)

- prostik, egy prosti akire rákattant;

- szórakozóhelyeken drága italok, esetleg még havonta pár gramm kokain is (grammja 15-20 ezer Ft);

- szerencsejáték;

- bűnözőktől uzsorakamatra kölcsönt vett fel, ezt törleszti.

Egyik sem olyan, amivel dicsekedni szoktak.

2020. jan. 6. 17:33
 7/17 anonim ***** válasza:
67%
Felnőtt emberekről beszélünk? Nem, kiscsillag: egyikőtök sem felnőtt.
2020. jan. 6. 17:40
 8/17 anonim válasza:
68%

Akik azt mondjak hogy kamu, annyira a negy fal között elik az eletuket, hogy azt gondoljak, mindenki minimalbert keres? Csak a szuk ismeretsegi koromben tudok kapasbol harom olyan csaladot, ahol a gyerek valoszinuleg ennyit vagy meg többet kap havi szinten.

Nem feltetlenul kell rossz dologra gondolni, de en is azt mondom, mondd meg neki kerek perec hogy adsz neki ha oszinten megmondja mire kell.

2020. jan. 6. 17:46
 9/17 anonim ***** válasza:
76%
Ez nem feltétlenül a pénz miatt kamu. De amúgy az, ezért nem is írok rá semmit.
2020. jan. 6. 17:55
 10/17 anonim ***** válasza:
47%
Kokain. Gyorsan viszi s pénzt
2020. jan. 6. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!