Mit csináljak az öcsémmel?
Net nélkül ma már (főleg iskolában) nem lehet rendesen megélni. Pont.
12.-es vagyok, íme pár pl:
~Filozófiából a 2. jegyünket egy prezentációra kaptuk.
~Földrajzból szintén. S kicsit nehéz bemutatni Tokiót internet nélkül. Kellet térkép, nevezetességek, érdekességek, stb.
~A magyar tanárnő, mikor verset hagy elemezni, csak egy címet s egy szerzőt mond. Ugyanígy a háziolvasmányokkal is. És nem tudom mások hogy vannak ezzel, de nekünk ritka, hogy meg van az a könyv, ami kell...
~Ráadásul a tanárnő nekünk kb minhet héten ajánjla a zanza.tv-t. Net nélkül meg kicsit nehéz ott a videókat megnézni.
~Nyelvekkel is jobban lehet haladni egy online szótárral. (Arról nem is beszélve, hogy nem egy példa volt arra, hogy a rendss szótárban nem volt valami meg) S itt nem csak magára a fordításra gondolok, hanem pl a ragozásra is.
~Az angol tanárnő a házinkat, s az órai feladatunkat sokszor beküldeti az osztálychatbe.
~A biosz házinak felhagyott érettségi tételeket is a netről kell leszedni. Nekem volt csak USB-m utolsó nap, arra a tanárnő feltette, én otthon tömörítettem, feltöltöttem data.hu-ra, elküldtem a linket az osztálycsoportba, többiek meg onnan kellet leszedjék.
~Az informatika/számítástechnika órákról meg nem is beszélve...
A könyvtárakról meg csak annyit, hogy ha még meg is lenne ott az ami kell pl egy házihoz, 30 fele kellene osztani. Egy háziolvasmányt kikölcsönözni kell egy kis szerencse...
,,vannak netes kávézók egyéb helyek ahol kellemesen el lehet tölteni az időt és a hasonló korosztályból jöhet a haver,barát" - Hol? Én életemben még egy netes kávézót nem láttam. Max TV-ben, de ott se biztos.
De magára a kérdésre válaszolva:
,,Egesz nap gepezik, a telefont nyomja. Sehova nem jar el, az égvilágon egy barátja nincs szereny velemenyem szerint azert mer meg ahhoz is lusta h baratozzon." - Arra meg nem gondoltál, hogy introvertált, s a közelében senki hozzá hasonló nincs? 9. elején én direkt próbáltam szocializálódni (magamtól). 2 hétig bírtam az osztálytársaim/évfolyamtársaim értelmetlen viháncolását...
,,Nm volt mindig ilyen, gyereknek vegtelenul aranyos, szofogado volt." - S ennek mi köze ahoz, hogy nincsenek barátai? Ráadásul ha réggen se volt az hámból kirúgós fajta, akkor most miért várnád el hogy bulizzon?
,,Nem hinnem h depresszios mer szanaszetrohogi magát ezeken a szarsagokon amit a telon nez." - Én mikor nagyon a béka feneke alatt voltam én is szinte non-stop az olyan oldalakon voltam, mint a 9gag...
,,Nagyon jol tanul kulomben erre nem panaszkodhatok." - Akkor miért baj, hogy egész nap a telefont nyomkodja? (Persze azon kívül, hogy lehet depressziós)
,,Sztem az lesz h elfeszem a telefont aztan kap egy olyat amin csak telefonalni meg ebresztot beallitani tud. - A felnőtt testvéred tulajdonát nem veheted el. Egyrészt nincs jogod hozzá, másrészt megharagszik rád még jobban.
Itt egyedül a tisztálkodási szokásain kellene változtatni valahogy. (Persze ha nem depressziós) Nem minden ember igényli a társasági életet...
+1 a #25 ös válaszolónak
Egyébként én is felháborítónak tartom, hogy egy felnőtt, jó tanuló “gyereket” próbálsz nevelni a tulajdona elvételével
Sőt, azt sem tartom kizártnak, hogy csak szerinted hordja ugyanazt a pólót, én pl 5-6 darab ugyanolyan cuccal rendelkezem mindig, meg naponta mosom is-kollégák fél évig szt hitték ugyanabban vagyok minden nap, aztán egyszer leöntöttem magam és kivettem a tök ugyanolyat a táskámból, hogy “nem baj van tartalék, lecserélem”
De az is lehet, hogy a tesód első órája tesi és utána a suliban zuhanyozik
Akkor hagyd élni! Miért te veszed a ruháit? Én 30 éve voltam 12 éves, de már akkor is én választottam ruhát magamnak. 18 évesen meg pláne.
Ha büdös, úgyis rászólnak az osztálytársak.
Nem mellesleg, te idősebb vagy. Nincs neked életed, hogy azt lesed felnőtt nőként, hogyan fürdik az öcsèd???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!