Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit csináljak az öcsémmel?

Mit csináljak az öcsémmel?

Figyelt kérdés
Az öcsém 18 éves. Egesz nap gepezik, a telefont nyomja. Sehova nem jar el, az égvilágon egy barátja nincs szereny velemenyem szerint azert mer meg ahhoz is lusta h baratozzon. Az ágyba fekszik szo szertin egesz nap es telefonozik. Ha szolunk neki kaja van beviszi az ágyba ott eszi ha nem viheti be akkor nem kell neki. Konyorogni kell neki h furodjon, mosson fogat stb. Egy poloba alszik, jar iskolaba egesz mondanom se kell milyen szaga lehet. Idosebbek a szuleink, ugy vannak vele nincs erejuk mer ot pesztralni. Mit tegyek szerintetek?
2020. jan. 5. 23:14
1 2 3 4
 11/33 Balogh Bence 2019 ***** válasza:
42%
18 éves, semmi közöd hozzá, hogy éli az életét.
2020. jan. 6. 06:44
 12/33 anonim ***** válasza:
35%

Valóban szükség lehet a netre,hiszen beütöd mit keresel és másodpercekre kiadja a választ.

Mi volna,ha könyvtárban próbálkoznátok az információ megszerzésével illetve vannak netes kávézók egyéb helyek ahol kellemesen el lehet tölteni az időt és a hasonló korosztályból jöhet a haver,barát.

Az egyetemeken,főiskolákon utánajárni az információnak?

Ki kellene szedni a tesódat ebből az állapotból,ameddig nem válik még súlyosabbá.Nagyon jól látod a helyzetet:képes leszel állandóan őrt állni felette vagy még ez nem következett be?!

Ami jelenleg fél éves megszorítás az később már menthetetlen!

2020. jan. 6. 07:18
 13/33 anonymousreview60 ***** válasza:
88%
A testi higiénia elhanyagolása szorosan kapcsolódik a depresszióhoz. Vigyétek pszichológushoz!
2020. jan. 6. 07:25
 14/33 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek! Nm volt mindig ilyen, gyereknek vegtelenul aranyos, szofogado volt. Nem hinnem h depresszios mer szanaszetrohogi magát ezeken a szarsagokon amit a telon nez. Drogozni se drogozik mer mondom sehova nm jar, sulibol egybol jon haza. Meg nm is viselkedik ugy. Nagyon jol tanul kulomben erre nem panaszkodhatok. Sztem az lesz h elfeszem a telefont aztan kap egy olyat amin csak telefonalni meg ebresztot beallitani tud. A geppel nm tudok mit csinalni azt mas is hasznalja, annyi max h a hangszorokat elveszem ugyis ott is csak a videokat lesi. Nagyon remelem h tudok hatni rá
2020. jan. 6. 07:30
 15/33 anonymousreview60 ***** válasza:
70%

"Idosebbek a szuleink, ugy vannak vele nincs erejuk mer ot pesztralni." Én meg meg ezt leßarom, és úgy vagyok vele, hogy akinek nem lesz ereje előreláthatólag 20-25 évig még sokat foglalkozni a gyerekkel, az ne szülje meg.

Amikor a tanáromnak 50 évesen megszületett az első gyereke, kérdeztem, terveznek-e másikat a feleségével. Erre hirtelen sarkonfordult, és a mutatóujjával felém intett:

"Jól jegyezze meg hallgató, a gyereket nem csak megcsinálni, hanem felnevelni is kell."

Ha most odaállsz az öcséd mellé, tkp. vele szemben, akkor most rossz lesz neked, de majd meghálálja. Vagy totál lezüllik, de akkor legalább megpróbáltad kijavítani a szüleitek hibáját.

Ne küldd el barátkozni, hanem vidd el barátkozni! Miután gatyába lett rázva.

2020. jan. 6. 07:33
 16/33 A kérdező kommentje:
utolso: azer sincsenek barátai mer akik gyerekkoraba voltak, isznak cigiznek bulizni jarnak, o meg nem ez a beallitottsag. Bar neha eskuszom orulnek ha inkabb ilyen lenne... Meg amugy us nagyon zárkozott, visszahuzodo sajnos en is ilyen vagyok mondjuk es nekem se igen vannak barátaim de akkor is fixen egy ketto az megvan. Meg annyival konnyebb a helyzetem hogy en lány vagyok.
2020. jan. 6. 07:39
 17/33 anonim ***** válasza:
89%

“ Nem hinnem h depresszios mer szanaszetrohogi magát ezeken a szarsagokon amit a telon nez”

[link]

2020. jan. 6. 07:40
 18/33 A kérdező kommentje:

Utolso: igen a videoban is van valami hogy nem az depresszios aki mindig szomoru. Megprobalom ezt is koruljarni akkor valahogy.

Amugy meglepodtem milYen okos emberek vannak itt gyakorin! 🙂

2020. jan. 6. 07:56
 19/33 anonymousreview60 ***** válasza:
32%

Ilyenkor bulizni, csajozni, haverkodni (is) kellene, ha nem, akkor ennek később issza meg a levét, mint én. Nem hiszek a csendes kamaszkorban.

Bulizzon akkor is, ha a többiek cigiznek. Én meg tudtam állni a többiek mellett cigizés nélkül, amikor összefutottunk.

Lehet, hogy a "nem sztenderd bulizós, csajozós" személyisége miatt nem mer odamenni hozzájuk, mert fél, emiatt nem szerez tapasztalatokat. Emiatt még jobban fél. Emiatt még kevésbé mer odamenni (nem is megy). Ebben semmit nem számít, hogy az iskolai teljesítménye, viselkedése milyen.

A túlzott (telefonos) netezés csak tünet, de nem ok. Pótcselekvés a többiekhez kapcsolódás hiánya miatt. Ha ezt megoldod, az magától megszűnik.

Megoldás lehet:

1. Őszinte beszélgetés, ha vagytok olyan viszonyban. Sok jóra ne számíts, mert amikor ennyi idősen anyám ilyenekről akart beszélni velem, akkor elhajtottam azzal, hogy a csajozás nem érdekel (de igen, csak rettenetesen be voltam ßarva), és hogy tanulnom kell (ami egy qwa nagy pótcselekvés volt).

2. Pszichoterápia : De ebben neki is aktívnak kell lenni. Nem. Elég ott és akkor beszélgetni.

3. Sport. Az edzett külső növeli az önbizalmat. Menjetek együtt, ha nem mer. Utána, amikor rászokott, te elszokhatsz onnan.

4. Társastánc: Először magánóra, utána csoportos óra. Fokozatosan segít a társaságbfelé nyílni.

2020. jan. 6. 07:56
 20/33 anonymousreview60 ***** válasza:
74%

Amugy meglepodtem milYen okos emberek vannak itt gyakorin!

A köcsögök még csak most isszák a kávét és mazsolázzák, mibe lehet belekötni.

2020. jan. 6. 07:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!