Köteles leszek eltartani a "fogyatékos" testvéremet?
Szóval van egy nővérem, aki hivatalosan nem fogyatékos, de nagyon furcsa életmódot folytat, önállóan gyakorlatilag életképtelen.
Most lesz 40 éves, de egész életében soha egy percet nem dolgozott, nem is törekszik rá, hogy munkát kapjon. Nem is jár el otthonról, egész nap képes a szobájában ücsörögni. Van hogy hetekig, hónapokig el sem hagyja a lakást. Nincsenek barátai, soha semmilyen kapcsolata nem volt.
Ezen kívül vannak gyerekes hiszijei meg fura dolgai. A legújabb, hogy semmihez nem ér hozzá. A lakásban a villanykapcsolókat, kilincseket is wc-papírral fogja meg ha nagyon muszáj. Szerintem ez nem normális. A ruháit nem lehet kimosni, mert akkor hozzáérnénk ahogy berakjuk-kivesszük a mosógépből. De ő nem fogja meg, nem mos. Sőt semmit nem csinál otthon. Soha el nem mosogatna, vagy föl nem porszívózna. A ruhái is irtó büdösek emiatt.
Jelenleg anyám tartja el a nyugdíjából és naponta körbeugrálja, kiszolgálja, mindent a feneka alá tol. Nem túlzok, egy szendvicset nem képes magának megcsinálni, vagy az italt nem képes kitölteni a poharába. Akkor inkább nem iszik. Vagy kijelenti hogy ő szomjas. Ez azt jelenti, hogy ki kell neki tölteni és a kezébe kell nyomni. Ezt teljesen természetesnek veszi, elvárja. A wc-t sem húzza le maga után, neki teljesen természetes, hogy majd valaki megy és elintézi utána.
Szóval attól rettegek már most, hogy anyám se fog örökké élni. És akkor mi lesz vele? Köteles leszek én magamhoz venni, eltartani és kiszolgálni amíg csak él? Nekem van saját családom, saját mindennapi problémáim. Ekkora nyűgöt leszek kénytelen még a nyakamba venni? Vagy mit lehet ilyenkor csinálni?
A nővérem nagyon rafkósnak tűnik a leírások alapján. Én pont,hogy nem kezdeném el a gondnokság alá helyezését,mert akkor tuti a nyakadon maradna. Hanem mikor eljön az idô,valószínű ő saját maga fogja az orvosok előtt is megjátszani,hogy beteg,csakhogy anyukától után te legyél a csicskája. Én ilyenkor széttárnám a kezem,és azt mondanám,hogy eddig nem volt semmi baja. Ha lett volna,már lenne róla orvosi papír. Aztán oldja meg a további életét. Még annak is van esze,aki egy szakmunkást elvégez,nem egy egyetemet....
Ne hagyd magad kihasználni. Mivel nincs papírja ami bizonyítja,hogy baj van az emeleten,így nem kell neked a gond okának lenned.
Na akkor most fogd meg anyudat,ennétek el ketten három napra valahová.
Kaja hűtőben, és ennyi.
" A nővéred engedélye nélkül el sem adhatod a lakást, hogy felezzenek. Nem fogja feladni a meleg, büdös pocsolyáját."
Nem egészen így van. Lehet kérni a bíroságon kényszer ingatlan eladást. Azért, hogy mindkét örökös megkapja a saját részét.
"A nővéred engedélye nélkül el sem adhatod a lakást, hogy felezzenek."
Ha a későbbiekben a közösen örökölt ingatlan egyik tulajdonosa nem tudja megvásárolni a másik tulajdoni részét, ugyanakkor nem járul hozzá az ingatlan eladáshoz sem, akkor a tulajdonostárs kérheti az közös tulajdon megszüntetését.
Az anyád is full ludas ebben. Fel nem fogom, hogy lehet valakinek asszisztálni ahhoz, hogy 40 évesen ennyire életképtelen életmódot folytasson.
Egyetemre képes volt bejárni a nővéred? Akkor még nem volt ennyire zakkant?
Anyáddal is hogy lehetne ezt letisztázni, mikor leírásod alapján Ő sem teljesen normális. Jó nagy sz.rban leszel, ha édesanyád meghal, vagy lebetegszik. Nem lennék a helyedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!