Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ha a testvéred nem vesz a...

Ha a testvéred nem vesz a gyerekeidnek ajándékot, Te vennél az ő gyerekeinek?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Adott egy testvér akinek van 2 gyereke meg nekem is 2 gyerekem. Én mindig veszek a gyerekeinek ajándékokat de ő sose vesz az enyémeimnek egy csokit se. Ebben a helyzetben mit tennétek ha ti lennétek az adott helyzetben? Ajándékot vennétek vagy nem, ha igen akkor mit?
2019. dec. 23. 08:54
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
60%

Kiskoromban mindig meglátogattuk nagynénéméket heti 1x, amikor mamámhoz is mentünk. De ők évente ha 1x eljöttek hozzánk akkor sokat mondok.

Nekem ezáltal az a ternészetes, hogy nem csak annyit adok egy kapcsolatba amit vissza kapok. A család az család akkor is ha egyes tagjait nehezebb elviselni.

Én vennék a gyerekeknek valamit. Ha a sajátjaim ezt nehezményezik (ami amúgy kizárt 2-4 éves gyerekeknél) hát akkor nekik is veszek külön valamit ilyenkor. Amúgy se 10 ezres tételekről van szó.

2019. dec. 23. 16:41
 32/36 anonim ***** válasza:
100%
vennék, de nagyon olcsón. és közölném a tesóval külön, hogy mi a bajom...
2019. dec. 23. 19:10
 33/36 anonim ***** válasza:
100%
Vennék, ugyanis nem a gyerekek hibája, hogy a testvéred van annyira tuskó, hogy nem szól semmit ez ügyben. A saját gyerekeimnek pedig ugyanazt megvenném pluszba, amit a másik testvérpár kapott, így ők sem kapnak kevesebbet. A testvéremmel meg beszélnék, hogy akkor most tisztázzuk, ki és mit szeretne a jövőben.
2019. dec. 23. 20:45
 34/36 anonim ***** válasza:
28%

"Utáljátok egymást. Minek tartjátok a kapcsolatot?"

Ezt úgy bírom. Amikor semmi érv nincs, akkor jön egy nagyokos, és bedobja az "utáljátok egymást" című dolgot.

2019. dec. 23. 20:48
 35/36 anonim ***** válasza:
100%

Én azt sem értem, miért lenne KÖTELEZŐ a gyerekeknek ajándékot adni, főleg ha ennyire nem szoros a viszony?

Te mondtad, hogy nem szegények, úgyhogy a szülőktől nyilván kapni fog.

2019. dec. 25. 18:21
 36/36 anonim ***** válasza:
72%

Istenverte szánalmas dolog ez az ajándékozgatás. Az ajándékot adjuk ha akarjuk, ha ugy gondolom adok, ha nem akkor nem. Vannak akik akkora feneket kerítenek ennek hogy hihetetlen. Nálunk nem egy nagy divat az ajándék. Karácsonyra max. vmi a gyerekeknek. Sógoroméknal 3 gyerekük van, elkapatott három kölök, minden xart megesznek nekik. A fiú 8 éves, a fenekét nem tudja tisztára törölni mai napig se, arra kéne az anyja inkább nevelje, hogy ne kakás gatyába járjon a gyerek, ehelyett minden hülyeség meg van véve. Férjemmel mikor

osszekerültünk,teljesen ledöbbentem mikor sógornőm (tőle fúj a szél) adja le a listát a férjemnek, hogy akkor karácsonyra miket kérnek a gyerekek, aztán majd nevnapra szülinapra szintén... Hát én ilyet még életemben nem pipáltam. 3 kölök, 3 szülinap, 3 nevnap karácsonyi aji 3 gyereknek,minden évben 7 hónap csak arról szól hogy vmelyik gyereküknek ajándékot kell venni. Hát ezt nem lehet anyagilag se győzni, meg egyáltalán. Mondanom nem kell hogy nem tetszett a rendszer. Nálunk 1 gyerek van a családban tesóm fia, dr nincs csak karácsonykor ajándék. Az ő szülinapjara max. egy köszöntés és torta szokott lenni. És nem azért mert nem tehetjük meg. Névnapot nem tartjuk. A legszebb volt, mikor elkezdtuk leszoktatni a rokon családot erről, egyszer csak már nem vettünk ajándékokat. Amúgy se volt semmi értelme mert 200 km-re laknak, úgyse tudtuk odaadni aktuális időpontban őket, akkor meg minek. Felhivtuk őket, felkoszontottuk őket, ősszel közösen kaptak egy nagy tortát szülinapjaikra. Sógornőmnek volt bőr az arcán felhívni a férjem és számonkérte miért nem kapnak a gyerekek semmit mert várják az ajándékot. Nem szégyellte magát felhívni ezért az embert. Férjem mondta neki hogy fogunk és nem szeretnénk mindenre is ajándékozgatni. Ez novemberben volt. Decemberben ment persze a mikulás ajándék postán, köszönni azt luxus. Karácsonyra 3 gyerek majd 40 ezer Ft. Az ajándékok nem váltottak ki semmit belőlük, örömnek nyoma nem volt. Csodálom hogy nem jött újabb telefonon szemrehányás az ajikat illetően. Aztán jött a húsvét, el nem jönnek locsolkodni, az locsoló ajándékot úgy küldtem el a nagyival hogy akkor adja oda a gyereknek. Ide hozzánk nem járnak, mert nekik mi messze vagyunk, de tőlünk azért elvárják hogy mi menjünk. Számtalanszor voltunk náluk ők még soha. Hazudok, egyszer... Az esküvőnkön. Közben természetesen unokaocsémre azért nem három gyerek ajándékanak ára van ám költve. Na, aztán terhes lettem hosszú évek küzdelemei után. Veszélyeztett, miegymás. Fűt fát ígért a sógornőm hogy ott a 3 gyerek rengeteg holmija, babaruhak, stb. Addig ígérgette, mig végül az égvilágon semmit nem adott,biztos messze lakunk hogy elhozza. Mi nem mentünk mert nem bírtam az autó utat, sokat görcsöltem. Képtelen voltam ülni félórás útnál többet. Meg az elején véreztem is. De még így is tőlünk várta el hogy mi menjünk. Gondolom azt várta mi majd elmegyunk a 8-15 éve őrizgetett holmikért. Inkább megvettuk mi abból a 30 ezerből a babaruhákat, mint üzemanyagra költsük meg használt foltos ruhákra. A mai napig nem kaptunk tőlük semmit. Baba kelengyét meg se kérdezte, mink nincs esetleg vmibe beleszállnának, babaszületesre nem kaptunk tőlük semmit, a kislányunk semmit se kapott. De ő azért nagyon tudott pattogni a saját gyerekei ajándékai miatt. Azóta nem veszünk semmit a gyerekeinek. Nem is győznénk anyagilag. Karácsonyi ajándék pedig leredukálva max 5000/fő és az unokaocsémre 15 ezer. Ez így a korrekt. Az akkor 4 honapos kislányunk semmit sem kapott ajándékba. Uh idén szerintem beszuntetjuk karacsonyi ajándékozást is. Nagy ló gyerekek amúgy is, 9,12 meg 18 évesek. Mi nem szeretnénk a férjemmel ezt az értékrendet továbbadni az egy szem gyerekünknek. Ez minden csak nem érték, hogy ajándékba mérjük az embert. Én nem akarom hogy a gyerekem ezt lássa, hogy mi más kolkeit ajándékokkal halmozzuk el, de közben meg mi ugye megmondtuk mindenkinek hogy csak karácsonyra hozhatnak a kicsinek valamit, többi alkalomra max egy csoki vagy ilyesmi. Nagyszülőknek van csak kicsit több engedve, de hülyeségek nekik sem. Ha értéket akarok teremteni, akkor példát kell mutatni. Az ajándék adható (mint a céges jutalom kb.) de nem alapértelmezett és föleg nem elvárható és pláne nem kikovetelhető.

2024. máj. 14. 20:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!