Ha a testvéred nem vesz a gyerekeidnek ajándékot, Te
vennél az ő gyerekeinek?
Ha szeretem a gyerekeket, akkor vennék.
Ha csak azért mert a tesóm gyerekei, akkor pedig nem vennék.
A lényeg: Én azért szoktam ajándékot venni, hogy a megajándékozott örüljön neki, nem pedig azért, hogy elvárjam a viszonzást.
Nálam erről szól az ajándékozás, és eszemben sincs méregetni, hogy ennyit kaptam-ennyit adok.
2019. dec. 23. 09:37
Tisztáznám a testvéremmel, miért nem vesz az én gyerekeimnek ajándékot. Ezután eldönteném, hogy veszek-e a gyerekeinek. Valószínűleg igen, mert a gyerekeket esetleg kedvelem, ha a szülőjük esetleg köcsög is.
2019. dec. 23. 09:41
Én megkérdezném, hogy mi az oka, hogy sosem vesz a gyerekeimnek ajándékot.
Majd vennék 2 csokit a gyerekeinek, de az én gyerekeimnek is vennék meglepetés ajándékot, hogy egyszerre mind a 4 gyerek érezze, hogy kapott valamit.
De azt is közölném a testvéremmel, hogy ez volt az utolsó karácsony, hogy kaptak a gyerekei. Jobb ha elmondja nekik , vagy én mondom el, hogy jövőre nem kapnak semmit.
2019. dec. 23. 09:47
14/36 A kérdező kommentje:
Évente 1-2x találkozunk max mert nagyon messze lakunk egymástól. Én mindig viszek nekik ajándékokat, ruhák, játékok, csokik... De ők 1x sem vettek semmit az én gyerekeimnek még 1 csokit sem. Amikor haza utazunk akkor nem náluk szállunk meg hanem saját házba és 1 ebédre se vagyunk meghívva. Nincsenek olyan anyagi helyzetben, hogy akar csak 1-1 csokit ne tudnának a gyerekeimnek venni (cigarettára meg alkoholra mindig van pénzük...).
Amúgy azt jó lenne tisztázni, hogy hány évesek a gyerekek. Én elmúltam 21, és a nagynéném többszöri kérésemre se hajlandó abbahagyni a karácsonyi ajándék vásárlást. Igen kellemetlen.
Persze ha a gyerekek még kicsik, akkor vegyétek semmisnek a hszemet.
2019. dec. 23. 09:55
16/36 A kérdező kommentje:
Én gyerekeim 4-2 évesek, testvérem gyerekei 3-1 évesek.
Meg kellene beszélnetek, mert ha soha sem, de most az egyszer eszébe jut, akkor te fogod magad kellemetlenül érezni, ha nem viszel semmit.
2019. dec. 23. 10:19
Nem teljesen mindegy? Te belehalsz abba a párezer forintba? Ha igen, akkor ne vegyél, ha nem, és szereted a gyerekeit, akkor vegyél.
2019. dec. 23. 10:49
Nem vennék. Gyerekek, oke. Az enyém is gyerek és ő fontosabb, mint más gyereke. Ha ő nem törődik az én gyerekem érzelmeivel miért erdekeljen engem az ő gyereke? Le van kakkantva. Ha mégis vennék, akkor valami nagyon apróságot, ellenben a sajátomnak valami extrat, aztan ugy adnam at, ott a testvérem és a gyerekei előtt, mintha a tesotol kapta volna.
2019. dec. 23. 10:58
En mindig vettem és az enyémek sem kaptak soha vissza semmit sem.Utána azt mondtam,mivel különbek az õ gyerekei az enyéméknél, most már biztosan,hogy nem fogok venni.
2019. dec. 23. 11:02
Kapcsolódó kérdések: