Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nektek milyen a kapcsolatotok...

Nektek milyen a kapcsolatotok a testvére (i) tekkel?

Figyelt kérdés

Nagyon sok embertől hallom, és sokszor olvasom hogy csak a mocskolódás megy testvérek között, féltékenység, versengés, rosszabb esetben teljes elhidegülés.

Én úgy nevelkedtem hogy a családi kapcsolatok a legfontosabbak, nálunk a szüleink testvérei állandó vendégek voltak, ahogy az unokatesóim is. A testvéremmel pedig a legjobb a kapcsolatom az összes közül, pedig van nem egy olyan barátságom, ami több éve (vagy évtizede) tart, egy 3 éves és valószínűleg tartós párkapcsolatom, de senki nem ismer olyan jól mint a testvérem, és vele vagyok leginkább egy hullámhosszon. Szinte jobban ismer mint saját magamat, és az egyetlen ember az életemben, aki kíméletlenül őszinte, amit külön szeretek benne. Nagyon fontos nekem a boldogsága, úgyhogy segítek neki amiben tudok, mindig is jóban-rosszban viszonyunk volt.

Eddig csak két barátnőmtől hallottam hasonló testvéri kapcsolatról, de remélem vagyunk még egy páran, jó lenne már pozitív történeteket is hallani ilyen téren.:D Akiknek pedig problémás a viszonyuk a testvérükkel, mi a legnagyobb gond? Úgy vettem észre, hogy a rossz testvéri kapcsolatokról az esetek nagy részében a szülők tehetnek, a kivételezés és állandó versenyeztetés miatt.

2019. dec. 18. 22:42
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
A húgommal nagyon jó viszony. 3,5 év van közöttünk, hetente többször látogatom őket (van egy 3 éves kislánya, aki a keresztlányom), szóval teljesen tökéletes. Napi szinten tartjuk a kapcsolatot, nincs közöttünk semmiféle konfliktus, külön élünk már lassan 4 éve, de soha nem volt semmi, szeretjük egymást. :) Ő 23L én pedig 26L.
2019. dec. 20. 07:57
 22/25 anonim ***** válasza:
86%

Húgommal öltük egymást tizenévesen. De tényleg, emlékszem ahogy torka szakadtából ordított velem, rugdosott miközben én pofoztam, törtünk zúztunk :D

Aztán húszéves korunkra lenyogodtunk, most harminc felett meg teljesen jó a viszonyunk. Messze lakunk egymástól, de mikor találkozunk (évente 4-5x) tök jól elbeszélgetünk, nem csak ilyen: "aha, nálam sincs semmi... " szinten

2019. dec. 20. 10:58
 23/25 anonim ***** válasza:
91%

Öcsém van, fiatalabb korunkban jól elvoltunk.

Eléggé megromlott a kapcsolatunk.

A szülők is tehettek róla, és az hogy rossz társaságba keveredett.

Apánk meghalt, ő meg totál rátelepedett anyánkra és durván kihasználta.

Most nem írom le, de teljesen tönkre vágta anya és az én idegeimet is.

Lopott, hazudozott, átgázolt mindenkin.

Semmi megbánást nem érez, nem érdekli mások érzései.

Apánk amíg élt, folyamatosan éreztette, hogy nőként szart sem érek, és ezeket mondogatta testvéremnek is. Anyát gúnyolta többször.

Szóval tesóm előtt nagyon jó férfiminta volt.

Anyám meg amikor már rájött, hogy nem tud rá hatni elintézte annyival, hogy hát férfi. Ennyi. Miközben a legtöbb férfiismerősöm normális, érzékeny ember, nem ilyen egy férfi, mint testvérem!

Most teljesen olyan, mintha nem lenne testvérem. Saját családom érdekében nem is akarnám közel engedni magamhoz már, mert nem szavahihető, kártékony és érzéketlen.

Élettársamat is majdnem kihasználta, még időben tudtam lépni.

Sajnos ez van.

Várom én is a lepontozást.

2019. dec. 21. 11:07
 24/25 anonim ***** válasza:
77%
9-es hidd el nem a 4 év korkülönbség az oka, hanem mert teljesen más a természeted mint neki. A nővérem is ilyenek hogy kifelé előadjak milyen szuper család vagyunk, én meg nem játszom meg az agyam. Ők vilageletemben irigyek voltak rám hogy én vagyok a legfiatalabb öcsi (3 és 5 év a korkülönbség) és állandóan ment a fúrás, hátam mögötti szarkavarás. Most 30 évesen is ugyanúgy semmibe néznek, én pedig nem beszélgetek velük pont emiatt, mert nem vagyok kíváncsi a kavarásukra és amit én elmondok utána továbbadják másnak . Sokat elmond a viszonyunkról hogy a munkahelyi kollégámmal akivel szoktunk sokat beszélni több mindent megosztok, mint ő velük.
2020. jan. 2. 17:07
 25/25 anonim ***** válasza:
77%
23-as. Nincs ezen mit lepontozni, sajnos ilyen esetben nincs is jobb megoldás mint távol tartani.
2020. jan. 2. 17:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!