Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nektek milyen a kapcsolatotok...

Nektek milyen a kapcsolatotok a testvére (i) tekkel?

Figyelt kérdés

Nagyon sok embertől hallom, és sokszor olvasom hogy csak a mocskolódás megy testvérek között, féltékenység, versengés, rosszabb esetben teljes elhidegülés.

Én úgy nevelkedtem hogy a családi kapcsolatok a legfontosabbak, nálunk a szüleink testvérei állandó vendégek voltak, ahogy az unokatesóim is. A testvéremmel pedig a legjobb a kapcsolatom az összes közül, pedig van nem egy olyan barátságom, ami több éve (vagy évtizede) tart, egy 3 éves és valószínűleg tartós párkapcsolatom, de senki nem ismer olyan jól mint a testvérem, és vele vagyok leginkább egy hullámhosszon. Szinte jobban ismer mint saját magamat, és az egyetlen ember az életemben, aki kíméletlenül őszinte, amit külön szeretek benne. Nagyon fontos nekem a boldogsága, úgyhogy segítek neki amiben tudok, mindig is jóban-rosszban viszonyunk volt.

Eddig csak két barátnőmtől hallottam hasonló testvéri kapcsolatról, de remélem vagyunk még egy páran, jó lenne már pozitív történeteket is hallani ilyen téren.:D Akiknek pedig problémás a viszonyuk a testvérükkel, mi a legnagyobb gond? Úgy vettem észre, hogy a rossz testvéri kapcsolatokról az esetek nagy részében a szülők tehetnek, a kivételezés és állandó versenyeztetés miatt.

2019. dec. 18. 22:42
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
74%
Sajnos semilyen
2019. dec. 19. 00:04
 12/25 anonim ***** válasza:
87%
jó, de csak mióta mindketten túlestünk a kamaszkoron
2019. dec. 19. 00:33
 13/25 anonim ***** válasza:
78%

Az én tesóm egy számító gonosz hölgyemény.

Egy érdekember aki igénytelen.

Én öcsit szerettem volna, de úgy nagyon, tehát én szinte bármit megtennék, hogy legyen egy öcsém, de sajna nincs.

21/F

2019. dec. 19. 00:53
 14/25 anonim ***** válasza:
64%

Én és a testvérem nagyon jóban vagyunk, szeretjük egymást, csak sajnos ritkán látom mert külföldön laknak. Örülök, hogy van nekem! Nagyon egyedül lennék nélküle, mindig ellát tanácsokkal is ha szükségem van rá.

A férjem testvéri kapcsolata ellentéte a miénknek. A testvére egy öntelt nárcisztikus lány, aki jelenleg kiutált minket szinte teljesen a családjukból. A bátyjával sem áll már szóba, velem meg már rég nem. A kapcsolatukat úgy jellemezném, hogy biológiai, vérségi kapcsolat. Semmi más. Semmi szeretet a huga részéről. A férjem mindig ugrott neki, ha az füttyentett. Persze viszonzást sosem látott. Nagyon sajnálom, hogy ilyen családja van!

2019. dec. 19. 06:27
 15/25 anonim válasza:
85%
Hát nekem egy bátyám van,köztünk elég nagy a korkülönbség, 12 év. De szerintem ez még jobb is,mert én bármit meg tudok vele beszélni,úgy,hogy ő megért engem, mégis elmondja a véleményét és a saját tapasztalatait. Ha bármi történik mindig kiáll mellettem, még akkor is ha valami orbitális hülyeséget csináltam. És ez ugyanúgy kölcsönös a részemről is. Csak annyi a baj,hogy ugye mivel ő már bőven felnőtt, ő már elköltözött tőlünk (külföldön lakik) és így ugye keveset látjuk egymást (én még a szüleimmel élek és kiskorú vagyok), de sűrűn beszélünk telefonon akár 3órákat is.
2019. dec. 19. 06:44
 16/25 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, ment a zöld kéz mindenkinek! Sajnálom hogy több rossz kapcsolatról olvastam mint jóról, de én még mindig azt tartom, hogy megéri majd legalább egy testvért "adni" a gyerekünknek ha oda kerülünk. Még ha fiatalkorban van is rivalizálás vagy féltékenykedés (főleg a nagytestvér részéről, amikor hirtelen mindenen osztozkodni kell, és már nem ő az egyedüli gyerek), ha normálisan vannak nevelve, akkor egy idő után szoros kapcsolat fog kialakulni kettejük között, és remélhetőleg nem bánják meg, hogy nincsenek egyedül. A nevelés pedig nagyrészt rajtunk múlik majd.:) Persze azzal sincs gond ha valaki egyke, barátokkal, unokatesókkal is lehet testvéri viszonyt kialakítani, valaki pedig nem is igényel efféle kapcsolatot, de inkább legyen tesó és járjanak majd külön utakon ha úgy döntenek, minthogy egyedüli gyerek legyen, és felnőve bánja majd, hogy sosem született öccse/húga.
2019. dec. 19. 09:24
 17/25 anonim válasza:
93%

Egy pozitív példa: 5 évvel idősebb a bátyám, szüleink mindig mesélik, hogy mikor újszülöttként hazahoztak a kórházból, tesóm bekészítette a kiságyam mellé a kedvenc plüssét, hogy ezt a kishúgának szánja ajándékba. Most már én 28 vagyok, ő 33, mindketten családot alapítottunk, de továbbra is nagyon jó a kapcsolatunk, ő és a felesége lettek a kisfiam keresztszülei.

Férjemnek három bátyja van, szintén mindenki családos már, de szakítanak időt rá, hogy négyesben is beüljenek valahova időnként és bármi felmerül, segítenek egymásnak.

Van ilyen is :)

2019. dec. 19. 09:49
 18/25 anonim ***** válasza:
67%

,,de én még mindig azt tartom, hogy megéri majd legalább egy testvért "adni" a gyerekünknek ha oda kerülünk. "

Mindenkinek szíve joga. De aki csak egy gyereket akar, azt sem szabad elítélni.

2019. dec. 19. 11:18
 19/25 anonim ***** válasza:
83%
Mi ket nagyon különböző ember vagyunk külsőre, belsőre ! Barátnők sosem leszünk, mert ég es föld, tűz és viź ! Viszont mindig, barmikor, éjjel nappal 100% támogattuk, számíthattunk a másikra !Mert számunkra ilyen ez, a testveri szeretet ❤ anyagilag, lelkileg is mindig számíthatunk egymasra !
2019. dec. 19. 11:19
 20/25 anonim ***** válasza:
79%
Nálunk langyos, formális a kapcsolat. Ha jön, akkor örülünk egymásnak, de külön nem keressük egymás társaságát.
2019. dec. 19. 12:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!