Hogyan segítsünk a húgomnak? Nem bírja a semmittevést, unatkozik, egyedül van, sír stb?
Húgod egy életképtelen. Bocsi, hogy ezt kell mondanom, de ez az igazság. 20 évesen nem igaz, hogy unatkozik.. bár nekem lennének ilyeb problémáim. Érdekes, én 21 évesen nem unatkozok, egyetemre járok, mellette munkám is van, mindig van mit csinálnom. Nem tudom, milyen büfészakos a tesód, de borzalom, hogy ilyen emberek léteznek😂
Mi az, hogy sír otthon? Menjen, segítsen a háztartásban, menjen el dolgozni, ne ti fizessetek neki mindent, ha meg nem tetszik neki, akkor álljon a saját lábára. Bocsánat, de egyszerűen kiakasztanak az ilyen életképtelen *aszfejek.. a szüleiddel is beszélgethetne, sorozatot is nézhetne.. nehogymár nektek kelljen programokat szervezni egy mamlasz 20 évesnek, azért a ló*asznak is van vége. Húgod egy semmirekellő, vagy depressziós, ez esetben azonban inkább pszichológus kellene neki
Ugyan, azért lennék pokolra való, amiért kimondom a véleményemet egy ilyen sz*rháziról? Most őszintén, ki az, aki ennyire 0 önállósággal rendelkezik, hogy nem tudja magát elfoglalni?😂
Az egy éves unokahúgom is képes egyedül játszani...
1-es Írtam, hogy nem a szorgalmi és vizsga időszakban merül fel ez a probléma, hanem a szünetekben. Ha iskolába jár és tanul, akkor teljesen jól elvan és tényleg nincsen semmi baja. Egyébként mindig nagyon jó tanuló is volt (most az egyetemen sincsen négyesnél rosszabb jegye, gimiben kitűnő volt) és sokkal szorgalmasabb is mint mondjuk én voltam az ő korában. Szóval a kérdésben említett probléma kizárólag a szünetekre jellemző, amikor nincsen egyetem. A háztartásban is kiveszi a részét, de hárman laknak együtt felnőttek (legalábbis nem egy rumlis kisgyerek után kell pakolni, takarítani) egy nem is túl nagy házban, szóval nagyon sok teendő azért nincsen. Illetve nyilván a takarítással és egyéb háztartásbeli feladatokkal is megy az idő, de azért szerintem nem kell úgy csinálni mintha nagy élvezet lenne mosogatni vagy porszívózni... Megcsinálja az ember, mert meg kell, viszont azért nem számít értékes időtöltésnek az én szememben. Én sem szeretem, egy 20 éves lánynak meg gondolom ugyanúgy nem dobja fel a napját, ha kitereget vagy felmos. Sorozatot néz, filmez, olvas, fest, barkácsol stb., de ez max. pár napig vagy hétig foglalja le és utána már nem bírja tovább, eltörik a mécses, begubózik és ez így nincsen jól. Szerintem itt inkább nem is maga a tevékenység a kérdés, hanem lehet, hogy inkább a társaság hiányzik neki. A szüleinkkel pedig sajnos nem olyan a kapcsolata, hogy beszélgessenek vagy közös programokat szervezzenek. Ott segítik és támogatják, ahol csak tudják, de sajnos nem ilyen beszélgetős, társasozós, kirándulós stb. típusú szülők. Sokszor nem is beszélnek egymással, csak elvonul mindenki külön-külön. Mikor én voltam gyerek, akkor is hasonlóak voltak csak már szerintem rosszabbak lettek, ahogyan idősebbek lettek.
2-es Tényleg nincsen számára munkalehetőség a városban. Azért itt fontos figyelembe venni azt, hogy ő egy 20 éves, konkrét végzettséggel vagy szakmával nem rendelkező, nappali tagozatos egyetemista és egy kisvárosban él, ahol eleve kevesebb a lehetőség, ritkán nyílnak meg pozíciók és alapvetően nem is időszakos diákmunkára vannak berendezkedve. Jó lenne, ha tudna dolgozni a szünetekben, de nem sok kilátás van rá. Viszont alapvetően azzal nincsen baj, hogy eltartott. A szüleink ezt önként vállalták, szerencsére megtehetik és engem ugyanígy támogattak amíg le nem diplomáztam és főállásban dolgoztam, szóval szerintem ez még így is fair és pont nekem nem lehetne ellene egy szavam sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!