Nagy korkülönbség előnyeit felsorolnátok vigaszul?
Nekem nincs testvérem, de páromnak két idősebb van. 8 és 10 évvel idősebbek nála. Jó a kapcsolatuk. Igazából ő volt a "kicsi", a nővére mindig elkényeztette. Meg olyan szempontból jó volt, hogy valamelyik nagyobb tesója kísérte mindig iskolába, meg haza, vagy edzésre. Sok terhet levett a szülők válláról.
Szerintem nincs gond a nagyobb korkülönbséggel. Inkább csak az, hogy sok év után újra terhesség, meg babázás. az ember "kiesik" ebből, aztán kezdheti elölről.
Növérwm és köztem 9 év van. Nekem inkább volt anyám helyett anyám. Mai napig jó a kapcsolatunk.
Fia és köztem 9 év van 11 éves koráig szinte én meg szüleim neveltük. Mai napig imádom unokaöcsém.
Lányaim közt 2 hónap híján 3 év van. A nagy 4.5 a kicsi 21 hónapos.
A nagy irigy versengő korszakát éli. A kicsi a dacgombóc korszakot. 🤦♀️ Jelenleg még nem nqgyon tudnak együtt játszani a kicsi hiába szeretne.
Én 25 vagyok, a testvérem 32. Amikor gyerek voltam, utáltuk egymást. Én próbáltam volna közeledni, de ő mindig bunkó volt. Utált amiért megszülettem, mert azóta osztoznia kellett a figyelmen. "Minden azért van mert ez a buz1 gyerek megszületett".
Vele is ugyanúgy fogalkoztak amúgy, sőt....neki több játékja volt, xbox, ps, stb, nekem ilyeneket nem vettek sose. Ruházni is jobban ruházták, márkás cuccokban járt én meg szabadidőben.
Tehát nem értem miért tartott engem az elkényeztetett buz1gyereknek...
Talán ha hasonló korúak lettünk volna kialakult volna egy testvéri kapcsolat...bár nem vagyok benne biztos.
Mai napig gyűlömöm. Tönkretette a gyerekkoromat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!