Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Jogosan bosszant ez engem...

Jogosan bosszant ez engem annyira?

Figyelt kérdés
Anyósomnál mellrákot diagnosztizáltak a nyáron, volt műtét azóta kemót kap. Apósom nem dolgozik már 10 éve, még nem nyugdíjas hébe-hóba alkalmi munkái voltak, de nyár óta már azt sem vállal mert hát anyósom beteg. Három hónapja sógornőm is felmondott a munkahelyén, haza költözött, hogy majd ő gondozza anyósomékat, meg amúgy is utálta a munkáját jó lesz neki egy kis pihenés. Azóta folyamatosan minket húznak le pénzzel. Először csak a hűtő romlott el vegyünk már újat, mert a gyógyszereket tárolni kell, na meg ki kellene festeni, a fürdőszobában rossz a csap és hasonlók. Konkrétan ami 10 éve nem volt megcsinálva azt mi most azonnal csináljuk meg. Lenyeltem a békát, hiszen mégis kell nekik enni meg stb., amiben lehet segítünk de most felbosszantott sógornőm nagyon. Tegnap beállított, hogy én ugye kapok kaja pénzt a munkahelyem, mikor mondtam, hogy igen akkor közölte, hogy akkor az nekem úgyis "ingyen van" szóval akkor innentől kezdve vásároljak már be nekik is minden héten, mert az nekem úgyse kerül semmibe. Nincs bajom azzal, hogy segíteni kell nekik, de ez már nagyon idegesít, mert nekem három gyerek mellett minden forintot be kell így is osztani. férjem nem akar veszekedni, próbált a húgára hatni, és mondta neki, hogy ez nem így van, nem a fán terem a pénz de akkor csak bőg meg hisztizik, hogy nem törődik a szüleivel.
2019. nov. 26. 08:05
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
95%

Az a te kajautalványod, azzal még a férjed sem nagyon rendelkezhet. És igenis vesszen össze a naplopó bandával. Meg kell a sógornőcskének mondani, hogy ő meg az apja nem törődik a mamával, hiszen lopják a napot, nem dolgoznak és csak várják a sültgalambot. Pénzcsap elzár, de sürgősen. Sajnos ez az első hetekben a mamán fog csattanni, de muszáj, hogy észrevegyék magukat.

Vagy azt is lehet, hogy ha neked nem gond, akkor megfőzöl és egy adagot viszel át a mamának, de csak neki. Vesztek egy kicsi hűtőt neki, amit csak ő használhat, le is lehet zárni. Bár nem tudom mennyire magatehetetlen. Akiket én ismertem kemósok, igaz kicsit gyengék voltak, de magukat ellátták.

2019. nov. 26. 08:13
 2/21 anonim ***** válasza:
94%

Ki kell dobni a pîcsäba! Rinyáljon ott ahol akar! Nehogy már két munkaképes ingyenélőt is eltartsatok!

A töketlen férjednek meg mondd meg, hogyha nem fontos neki, hogy a gyerekei egyenek, akkor lehet költözni!

Jobbulást anyósnak!

2019. nov. 26. 08:16
 3/21 anonim ***** válasza:
94%

Jesszusom ez durva, persze hogy jogosan bosszant.

Ne hagyd magad. Apuka menjen dolgozni de gyorsan, a sógornőd meg küld el a fenébe.

2019. nov. 26. 08:43
 4/21 anonim ***** válasza:
90%
Minden féleképpen segitsetek anyósnak,de nem pénzel mert el veszik ezek az ingyen elők,hanem,takaritás,mosás,étel de csak neki,egyébként az asszonynak készűlödő férjed ki álhatna az igazság melett,mert ezek csak ki zsebelni akarják.
2019. nov. 26. 08:50
 5/21 anonim ***** válasza:
96%
Nem kell segítened, két műtött kemós barátnőm is van, egyik sem szorult egész napi segítségre, ez a két rokonod hülyének néz téged.
2019. nov. 26. 09:18
 6/21 anonim ***** válasza:
95%

Ez nem jogosság kérdése! Most azonnal le kell állítani a kedves sőgornőt! Nincs joga - semmiféle joga! - ahhoz, hogy a ti életeteket rendezgesse, és beossza a ti pénzeteket!

Nézd, ha milliomos volnál, és úsznál a pénzben, akkor is a te jogod volna eldönteni azt, hogy kinek adsz és kinek nem. Nem egy másik embernek kéretlenül vájkálni a te pénztárcádban, és úgy jönni-menni az életedben, mit a huzat a házon.

Ha a sógornőd felmondott a melóhelyén, mert jó ürügy volt arra, hogy végre anyukát és apukát ajnározza, akkor tudnia kellett volna azt is, hogy ez mivel jár - anyagilag és lelkileg. Ossza be szépen a saját pénzét, jó?

Kérni lehet, hogy HA tudtok esetleg segíteni ... de ez kérés. Ebben mindig benne van az, hogy megadom a másiknak az elutasítás lehetőségét.

2019. nov. 26. 09:36
 7/21 anonim ***** válasza:
91%

Hasonlón esett át egy családtagom. Pár nap után már egyedül ellátta magát.

Apósod és a sogórnőd csak kihasznál. Anyósom tud erről? Lehet, minden a háta mögött megy.

Mondj nemet, nagyon sürgősen! Ha nem megy, akkor elromlott nálatok is a hütö, defektes lett az autó és nem tudtok pénzt adni.

Férjed pedig növesszen már...

2019. nov. 26. 09:40
 8/21 anonim ***** válasza:
91%

A sógornőd feladta a munkáját, tehát vállalta, hogy nem lesz fizetése. Oldja meg.

Az apósod meg a lusta seggét hordja el dolgozni.

3 gyerek mellett ne nekik adogass pénzt. Vagy kérdezd meg, hogy ők mit adnak nekik cserébe. A pofájuk egyből lapos lesz.

A férjed meg növesszen tököt, mert az jelenleg nincs.

2019. nov. 26. 10:11
 9/21 anonim ***** válasza:
90%
A kaja pénz a fizetésed része, ingyen semmi nincs. Eddig a beteg anyuka volt a családfenntartó, most a semmirekellő férje mellé kapott még egyet segítségnek. Beszéljétek meg a férjeddel, nem vehetitek el a 3 gyerektől, hugica menjen vissza dolgozni, anyósodnak semmi szüksége rá, hogy ketten tébláboljanak mellette. Ez a megoldás, természetesen ti is segítetek, de nem tudtok még 3 embert eltartani.
2019. nov. 26. 10:35
 10/21 anonim ***** válasza:
94%

Komolyan vannak ilyen hülyék, akikben egyáltalán felmerül a kérdés, hogy ez normális-e?

A hülye sógornőnek akkora két sallert levágtam volna, ohogy még mindig forogna a tengelye körül. Pusztuljanak éhen, rajtam aztán senki sem élősködne! Hát megáll az ész komolyan!

2019. nov. 26. 11:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!