Bemennétek az iskolába, ha a húgotokat bántaná egy osztálytársa?
A húgomat (11 éves) bántja és zsarolja egy fiú (osztálytársa), már hónapok óta, de csak most mondta el nekem. Elmondása szerint a történet az, hogy ez a fiú a padtársa volt, és környezet órán firkáltak a tankönybe. Óra végén a gyerek megfenyegette a húgomat, hogy elmondja a tanárnak. A húgom megijedt, és kérte hogy ne tegye, mert akkor egyest kap, na azóta a gyerek ezzel zsarolja. Bármit csinált, a húgomnak el kellett tűrnie. Például böködte órán, piszkálta a haját, székét, lemásolta a háziját, a dolgozatát, stb. És ha nem engedte, azzal szarolta, hogy elmondja a firkát a tanárnak, és akkor egyest kap, amitől félt a húgom, mert jó tanuló, és inkább mindig engedett. Egyik este sírt a húgom, és bementem hozzá, és akkor elmondta, hogy ő már nem bírja tovább, állandóan piszkálja ez a fiú, és elmondta a firkát a tankönyben is. Kiradíroztuk, de meglátszott, és akkor mondtam neki, hogy ne törődjön vele ha egyest kap, de ne engedjen a fiú zsarolásának. De egyszerűen nem mer neki nemet mondani, mert fél hogy az egész osztály előtt megszégyenül ha egyest kap és leszidja a tanár.
Ti mit tennétek? A tanárral beszéljek vagy rögtön a fiúval? Nem akarom, hogy nagy felhajtás legyen belőle, és az egész osztály a húgomat piszkálja emiatt, ezért nem akarnám a tanárt belekeverni. Mi a legjobb megoldás ilyenkor?
L/18
Igen. Az osztályfőnökhöz, s kérném, hogy az osztártárs is legyen ott. Ha az of. nem hajlandó, akkor az igazgatóhoz.
Az osztálytársat "elkapni", megfenyegetni hovatalos tanúk, a gyerek szüli, vagy egyéb képviselője nélkül nem szabad, mert az önbíráskodás. Te húzhatnád a rövidebbet.
Szia
Kérlek írd meg, hogy azóta történt már változás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!