Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Bemennétek az iskolába, ha a...

Bemennétek az iskolába, ha a húgotokat bántaná egy osztálytársa?

Figyelt kérdés

A húgomat (11 éves) bántja és zsarolja egy fiú (osztálytársa), már hónapok óta, de csak most mondta el nekem. Elmondása szerint a történet az, hogy ez a fiú a padtársa volt, és környezet órán firkáltak a tankönybe. Óra végén a gyerek megfenyegette a húgomat, hogy elmondja a tanárnak. A húgom megijedt, és kérte hogy ne tegye, mert akkor egyest kap, na azóta a gyerek ezzel zsarolja. Bármit csinált, a húgomnak el kellett tűrnie. Például böködte órán, piszkálta a haját, székét, lemásolta a háziját, a dolgozatát, stb. És ha nem engedte, azzal szarolta, hogy elmondja a firkát a tanárnak, és akkor egyest kap, amitől félt a húgom, mert jó tanuló, és inkább mindig engedett. Egyik este sírt a húgom, és bementem hozzá, és akkor elmondta, hogy ő már nem bírja tovább, állandóan piszkálja ez a fiú, és elmondta a firkát a tankönyben is. Kiradíroztuk, de meglátszott, és akkor mondtam neki, hogy ne törődjön vele ha egyest kap, de ne engedjen a fiú zsarolásának. De egyszerűen nem mer neki nemet mondani, mert fél hogy az egész osztály előtt megszégyenül ha egyest kap és leszidja a tanár.

Ti mit tennétek? A tanárral beszéljek vagy rögtön a fiúval? Nem akarom, hogy nagy felhajtás legyen belőle, és az egész osztály a húgomat piszkálja emiatt, ezért nem akarnám a tanárt belekeverni. Mi a legjobb megoldás ilyenkor?

L/18

2019. nov. 6. 13:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt inkább a szülőkre bíznám, de ha ez nem opció, elmondanám a tanárnak, mi a helyzet és hogy figyeljen oda erre a gyerekre jobban. Lehet, hogy nem csak a húgodat terrorizálja.

A gyerekhez ne menj, te fogsz belőle rosszul kijönni, mert ő letagadja az egészet, ellenben rohan a tanárnak meg a szülőnek panaszkodni, hogy te fenyegeted.

2019. nov. 6. 13:24
 2/17 anonim ***** válasza:
87%
És akkor mi van, ha firkált a tankönyvbe ? Vegyetek egy újat és meg van oldva.
2019. nov. 6. 13:25
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Miért van már 11 évesen így rágörcsölve a jegyekre?
2019. nov. 6. 13:25
 4/17 anonim ***** válasza:
90%
Mondja meg a húgod a fiúnak, hogy nyugodtan árulja be a tanárnőnek, úgysem fogja, mert a spicliket mindenki utálja. Ezzel lehet vége is szakad a zsarolásnak, ha mégsem, akkor még mindig ráérsz beszélni a gyerekkel.
2019. nov. 6. 13:29
 5/17 anonim ***** válasza:
39%

Én bemennék a tanárhoz, és megkérdezném, hogy egy ilyen nevetséges dologért, mint tankönyvbe firkálás-melyikünk nem csinálta?-, valóban egyest adna-e? Mert ez nagyon aggassza a testvérem.

És ha a válasza igen, akkor megkérdezném, hogy mégis miből, és milyen indoklással? Mert az adott tárgyból semmiképp nem adhatna, hiszen azt írtad, a húgod jó tanuló.

Magatartásból meg szintén nem lenne jogos, mert nem háborgatta az órát, nem hangoskodott, nem viselkedett rosszul. Mi oka lenne rá?

Azt semmiképpen ne említsd, hogy zsarolja az illető fiú, mert a tanárokban sem áll meg a szó. Csupán annyit mondj, hogy a testvéred nagyon rosszul érzi magát amiatt, hogy a tankönyvébe firkált, és ezért egyest kaphat. Ha pedig a tanár válasza az, hogy nem ad egyest, akkor nyugtasd meg a húgod, hogy nem kell foglalkozni a fiú zsarolásával.

2019. nov. 6. 13:31
 6/17 A kérdező kommentje:

#1 A mamánk nevel minket. Mivel ő öreg, és így is sok mindent tesz értünk, nem akartam belekeverni, vagy plusz még egy gondot a vállára tenni. Ezért gondoltam, hogy én megoldom, aztán persze neki is elmondjuk, hogy ez van és bemegyek beszélni a gyerekkel/tanárral, csak akkor neki már nem kell emiatt idegeskednie. A húgom tanítónénije ismer engem, sokszor mentem én a húgomért, vagy intéztem el valamit, ha a mama nem tudta vagy nem ért rá.

#3 A húgom még nem kapott egyest, ezért fél tőle ennyire szerintem. Nagyon érzékeny a húgom.

2019. nov. 6. 13:37
 7/17 anonim ***** válasza:
37%
Olyat vernék a retek fejére hogy megkulázna egyből
2019. nov. 6. 13:40
 8/17 A kérdező kommentje:
#7 Nem akarom bántani a fiút, mégis csak egy gyerek. Biztos nem ok nélkül lett ilyen, valahol ő is áldozat. Zűrös családból van, apukája nincs, és sokszor ingázik az anyja és a nagynénje között (a pontos okát nem tudom, csak amit szülőktől hallottam). Szóval neki se lehet könnyű, mert biztos nem ez az ideális élet egy gyereknek. Persze ez nem mentség arra amit csinál, de úgy gondolom inkább segítség kéne neki is, ahelyett, hogy agresszióra agresszióval válaszolnék. Én csak beszélni akartam volna vele, hogy hagyja békén a húgomat, mert ez nem helyes viselkedés, és szóljon a tanárnak ha akar, a húgom már nem fél az egyestől.
2019. nov. 6. 13:47
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy kicsit merészen hangzik, azt is meg kell tanulnia, hogy nem történik semmi katasztrofa, vagy borzalmas dolog, ha egyest kap, persze törekedni kell a jó jegyre, de az nagyon látszik, hogy erre rá van feszülve. "Mondd meg te áruló" és megmondja, esetleg egyest kap, de onnantól megszűnik a zsarolás eszköze, valamint, amikor megmondja, elmondhatja a kislány is, hogy "hónapok óta ezzel fenyeget". Lehet ha ő négyszemközt megpróbálna beszélni a tanárral erről az egészről, a helyzet megoldódna. Elmondani a szituációt, tanácsot kérni.
2019. nov. 6. 14:06
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Egy suliba jártunk a húgommal és igen, mikor piszkálták, bementünk hozzá (egy barátnőm is jött), és megkértük a "bully-kat", hogy mondják nekünk, mi a probléma. Csak 2 évvel voltunk idősebbek, de az is elég volt nekik. Nem bántottunk senkit, csak csúnyán néztünk. De ha bántották volna, akkor én is bántottam volna őket.
2019. nov. 6. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!