Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért gyűlöl engem ennyire?

Miért gyűlöl engem ennyire?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok, és van egy 20 éves nővérem. Soha nem volt különösebben jó a viszonyunk, rengeteget veszekedtünk mindig is. Úgy érzem ő gyűlöl engem. Persze próbáltam már vele beszélni erről de nem mond semmit, mindig azt mondja nem, nincs ilyesmiről szó de közben meg érzem

Kiskorunkban is rengetegszer keresztbe tett nekem ha tudott, anyáék sokat dolgoztak olyankor mindig neki kellett rám vigyáznia és ezt valószínűleg tehernek érezte. De miért engem gyűlöl miatta? Nem én tehetek róla hogy pici voltam, nem én mondtam neki hogy vigyázzon rám, amióta meg felnőttünk soha nem akaszkodtam rá. Neki is megvan a saját baráti köre, meg nekem is. Anyáék soha nem kivételeztek velünk, mindkettőnket egyformán szeretnek de régebben én a kelleténél többször voltam leszidva miatta, mert ha valami rossz történt egyből rám fogta és ez a mai napig így van. Már nem lakik itthon de most pár napra haza jött és már a második napon sikerült összevesznünk mert eltűnt valami a szobájából és természetesnek vette hogy csak én vihettem el. Soha nem járok a szobájába, tudom 5 éves korom óta, hogy tilos mert balhézik miatta, de természetesen nem hitt nekem, és anyáék sem. Szerintetek mit árthattam neki hogy ennyire utál?

Beszélni nem lehet vele mert meg sem hallgat.

2019. aug. 20. 23:41
 1/7 anonim ***** válasza:
80%
Felszínes, házsártos, magypofájú. Ennyi az egész. Nem gyűlöl. Amit érzel, az csak a gusztustalan egója.., ő ilyen. Nem véletlen vagytok ennyire külön. Ő szánalomhegy, te normális vagy, ne bonyolítsd túl.
2019. aug. 20. 23:46
 2/7 anonymousreview60 ***** válasza:
85%
#1 leegyszerűsíti a dolgokat faékké, mert úgy kényelmes. Több oka lehet a dolognak azon kívül, hogy megutált vigyázni rád. Szimplán lehet, hogy csak féltékeny lett rád a születésedkor, és ezt a feszültségét nem enyhítették a szüleid kellően. Az, hogy a szüleid nem kivételeztek, nem jelenti az, hogy ne lett volna előtted az övé minden, és utána ennek felét elvették tőle. Érted? Tőle kellene ezt megkérdezni, hogy mi a baja veled. Lehet, hogy ő maga em tudja/nem tudja elmondani. Ezen egy terapeuta segíthet, de ahhoz a nővérednek kell járnia, nem neked.
2019. aug. 20. 23:51
 3/7 anonim ***** válasza:
85%
Sok kérdés merül fel. Az, hogy gyerekkorodban tehernek érezte, hogy vigyázni kell rád, az természetes. Tesók közt gyakori az ilyen ellentét, de ez elmúlik. Alapvetően milyen az ő természete? Másokkal hogy jön ki a családban meg úgy egyáltalán az emberekkel? Kellemes, jó humorú, könnyed természetű ember? Vagy másokkal is ilyen? Mert ha másokkal is ilyen (ismerek nagyon tüskés embereket, akiket szinte senki nem visel el), akkor ő egyszerűen ilyen lett és nem fogsz tudni változtatni rajta vagy csak nagyon nehezen. Milyen egyéb dolgok jöhetnek szóba, ami miatt mondjuk irigy lehet rád. Bejött neki az élet? Bár még csak 20 éves, de azért lehetne gondolkodni, hogy párkapcsolat, karrier (tanulás) terén érte-e nagyobb csalódás akár folyamatosan. Pl. neked simán megy minden, ő meg állandóan küszködik magával és az elé kerülő akadályokkal, amikkel nem tud megbirkózni. Nehéz ezt így ismeretlenül megmondani. Ha te jó testvére voltál, akkor szerintem nem téged utál, hanem magával van valami baja és ezt rajtad vezeti le.
2019. aug. 21. 02:29
 4/7 anonymousreview60 ***** válasza:
79%
"Ha te jó testvére voltál, akkor szerintem nem téged utál, hanem magával van valami baja és ezt rajtad vezeti le." #3 jól látja. Ráadásul az esetek többségében ez teljesen tudattalan.
2019. aug. 21. 06:13
 5/7 anonim ***** válasza:
48%
Leírásod alapján a testvéred egy gyökér. Kérdezd meg mit jelentesz te őneki! Ha azt mondja hogy a testvére vagy, akkor mondd neki hogy egy testvér nem így viselkedik. Mondd neki hogy nektek kéne a leginkább jóban lennetek, ehhez képest köztetek van a legrosszabb viszony. Kérdezd meg, hogy látja a kettőtök viszonyát és hogy milyen embernek gondol téged. Ha figyelsz akkor a sorok közt megláthatod azt ahogy valóban vélekedik rólad és viszonyul hozzád.
2019. aug. 21. 07:48
 6/7 A kérdező kommentje:

Igazából egy nagyon aranyos lány, csak velem viselkedik így pontosan ezért is érzem azt hogy nem szeret.

Mások vagyunk, én kicsit visszahúzódóbb vagyok meg nőies nő, ő meg inkább az a kemény csaj aki mindig a topon van, nem fél senkitől és bárkihez odamegy bármikor még vadidegenekhez is, és szeretik az emberek.

Bejött neki az élet, edzőnek tanul, kiskora óta bokszol,a barátjával lakik most szóval szereti az életét, nem hiszem hogy ezzel lenne gond. Mivel mások vagyunk teljesen ezért szinte semmit nem tudtam elvenni tőle mert soha nem ugyanaz kellett egyikünknek sem ezért nem értem mi baja velem.

2019. aug. 21. 08:45
 7/7 anonim ***** válasza:
50%

Azért nagyon keményen minősíti anyádékat, hogy kicsi korodban a három(!)évvel idősebb nővéred felügyeletére bíztak. Mondjuk te öt éves voltál, ő byolc és vigyázott rád? Ez nagyon durva! Mondom ezt úgy, hogy én is vigyáztam az öcsémre, de: 1.tizenkét évvel vagyok idösebb, 2.nem volt kényszer, én ajánlottam, mert szerettem rá vigyázni.

Meg kéne beszélni a szüleiddel, hogy nem ideális a kapcsolatod a növéreddel, ebben ők is hibásak lehetnek, legyenek szívesek segíteni, hogy közeledni tudjatok.

2019. aug. 21. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!