Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Azok a testvérek, akik nincsen...

Azok a testvérek, akik nincsenek jóban, az leginkább az örökség/vagyon miatt van így?

Figyelt kérdés
2019. aug. 7. 07:10
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Anyu és a huga hosszú évek óta nincsenek jóban, ennek az az oka hogy anyu rengeteg pénzt visz nagyanyámnak mivel nagypapám meghalt és segít neki anyagilag, de nagyanyám meg szinte az összes pénzét tovább adja a másik lányának mivel se ő sem a családja nem dolgozott még egy percet sem életében. Örökségen nincs mit veszekedni, a lakás anyu és a húga nevén van, mama a haszonélvező. Persze mikor papa meghalt már pedzegette anyu húga a lakás eladást, mama meg menjen az utcára és ő ilyen embereket pénzel. Na nálunk ebből van rengeteg feszültség a családban, csak az a probléma hogy papa megkérte anyut a halála napján hogy vigyázzon a mamára, ezért nem opció hogy nem ad neki pénzt.
2019. aug. 7. 11:27
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Én pl. azért nem vagyok annyira nagyon jóban a testvéremmel, mert a túl nagy korkülönbség (10+) miatt nem alakult ki közöttünk testvéri viszony. Nem is együtt nőttünk fel, huzamosabb ideig nem is laktunk együtt, szóval sokáig kvázi nem is ismertük egymást. Amíg én pici voltam addig max. hozott nekem ajándékokat, néha vigyázott rám pár órát, de nagyon sokat kellett várni arra, hogy olyan közös programunk legyen, ami mindkettőnk számára élvezhető és egyáltalán beszélgetni tudjunk egymással. Viszont még akkor is ritkán találkoztunk, mert ő már rég másik városban élt, dolgozott, párja is volt stb. Tulajdonképpen akkor lett jobb a kapcsolatunk, amikor véget ért a párkapcsolata és a környéken talált munkát, mert akkor közelebb költözött, több ideje volt és akkor már én is idősebb voltam. Viszont még mindig nem az az igazi testvéri viszony van kettőnk között és olyan szerintem nem is lesz soha. A környezetemben is azt látom, hogy inkább a különbségek okozzák a problémákat pl. korkülönbség, eltérő érdeklődési kör, más-más életvitel, más célok stb., de az örökség szerintem egyáltalán nem olyan jellemző. Ami még problémás szokott lenni az pl. a testvérek között kialakult féltékenység, ami sokszor a szülők nevelési hibáiból adódik, sokan megfelelési kényszeresek stb., de van olyan barátom is, akinél pl. az volt inkább gond, hogy még fiatal felnőttként is egy szobán kellett osztozniuk, ami nem volt annyira kényelmes.
2019. aug. 7. 11:27
 13/22 A kérdező kommentje:
Eddigi válaszokat köszönöm. Lehet hogy a pénzes, vagyoni dolgok csak ürügyként szolgálnak, és a tesók már korábban sem voltak jóban más okok miatt. Csak én többségében ezt látom azoknál akiknél nem működik a dolog. Márpedig több ilyet ismerek sajnos, mint aki jóban van a testvérével.
2019. aug. 7. 11:49
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

semmi köze a pénzhez, tinikorunkban történt.

Kvázi anya manipulálta ki, mert folyton hívogatta, ha veszekedtünk, hogy elsírja neki.

Érdekes módon ő meg apámmal veszekedett, az nem gond...mert engem ő nem hívott, hogy szakadékot csináljon közénk, hogy őt sajnáljam, és utáljam, aki bántja...

2019. aug. 7. 12:07
 15/22 felkelhetetle ***** válasza:
32%
Ez nem igaz, én nagyon jó megvagyok a testvéremmel, főleg hogy nincs is 😢
2019. aug. 7. 12:13
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Igen,vagyon miatt.

Mert neki van nekem meg nincs,és szegény rokon nem rokon!

2019. aug. 7. 12:20
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is egyszer betolta ezt valamelyik válaszoló, hogy biztosan pénzéhes vagyok és ezért zavar testvérem életmódja (ti. szülői házban csücsül és semmit nem csinál, anya csinál mindent), mert én akarom majd a házat. Hát én meg pont azon gondolkodom, hogy inkább lemondok az én "részemről",

aztán legyen majd övé a ház, ha történik valami anyával. Valószínű rárohad majd az egész, mert sima számlát nem tudja hogyan kell befizetni, takarítani nem takarít.

Csak hagyjon engem és a családomat békén, ne nekem kelljen majd eltartani meg kiszolgálni a későbbiekben. Ő rá akarta beszélni a szüleimet, amikor még apa élt, hogy nehezen felújított házat, amin rengeteget dolgoztak

adják el, költözzenek panelba (az hogy a kutyákkal, macskával mi lesz nem érdekelte), mert neki pénz kell és kéri a részét. Mindegy, tehát én leszarom az örökséget, csak legyen nyugtom tőle.

Én inkább azt látom, hogy a szülői félrenevelés miatt alakulnak ki konfliktusok.

2019. aug. 7. 13:02
 18/22 anonim ***** válasza:

Nem, nálunk semmi köze sincs ehhez.

Személyes ellentétek miatt nem vagyunk jóban a hugommal, gyakorlatilag mentek a hatalmi harcok és a rivalizálás gyerekkorunktól fogva.

Felnőttként annyival változott a dolog, hogy az összes kommunikáció a köszönésre hagyatkozik.

2019. aug. 7. 14:11
 19/22 anonim ***** válasza:
29%

"Minden testvér, aki haragban-perben áll (átvitt értelemben is) egymással, valójában a tetsvérféletékenység és a testvérharc áldozata, ami szinte mindig anyuka (esetleg apuka) bűne. A testvérek pedáloznak anyuka/apuka szeretetéért és versengenek egymással - a rossz szülő pedig pokolian vissza tud ezzel élni."

Baromság. A szüleink jól neveltek bennünket, csupán nagyon ellenkező a természetünk és az élet felfogásunk. Így aztán sosem volt jó a kapcsolatunk és nem is lesz. De az alapelveink bizonyos dolgokról azonosak, így pl nem lesz olyan, hogy össze vesszünk az örökségen, mert az mindkettőnknek evidens, hogy felesben lesz.

Divat manapság mindenért a szülőt hibáztatni, mintha a gyerek egy üres számítógép lenne, amire magad döntened el, hogy windowst vagy ios-t letelepítesz.... Holott a gyerek eleve szemelyiseggel szuletik

2019. aug. 7. 14:31
 20/22 anonim ***** válasza:
Köztem és a nővérem között labilis a kapcsolat. ha úgy adódik, segítünk egymásnak, de gyakran szívjuk a másik vérét. Vagyon vagy pénz miatt nem volt (még) cirkusz.
2019. aug. 7. 14:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!