Milyen esetben ütheti meg jogosan egy fiú/férfi a tini vagy fiatal felnőtt húgát?
Érdekesek a válaszok, hogy mennyire nem tisztelitek a nőket. Nem normális megütni egy nőt.
Nagyon szélsőséges esetben tudom csak elképzelni azt, hogy ne tartsam egy gerinctelen görénynek a férfit, aki ezt tette.
De az mi, hogy ha hisztizik és nem hagyja abba, megütöd? Tesó, ezt max oviban tudom elképzelni/elfogadni. Hogy valaki ennyire ne tudja kezelni a helyzetet, csak az erejével visszaélni.
Egy intelligens férfi nem csinál semmi ilyesmit. Nem emel kezet egy nőre. De férfira sem, ha nem megtámadni akarják.
Bírom, hogy ilyenkor mindig előjönnek az "egy férfi nem üt meg egy nőt" kommentek. Ok nélkül vagy egy szimpla hiszti miatt? Nyilván nem, de ok nélkül más férfit se ütsz meg. De ha valaki (jelentős mértékben) bántja a háziállatomat, családtagomat vagy valami dührohamot kapva nekem ront és elkezdi ütni az arcomat, akkor pont nem érdekel milyen nemű. Nyilván ha egy ilyen dührohamot sima lefogással is le lehet csillapítani, akkor azt kell előnyben részesíteni, főleg ha családtagról van szó, de azért ne mondjuk már hogy egy férfi undorító lesz attól mert mondjuk 3 ütés után visszaüt egyet egy nőnek! (azonos mértékben, nem arról van szó, hogy ha a nő ad egy gyenge pofont, akkor véresre kellene verni..)
Kérdésre válaszolva: ha veszélyt jelent valakire, esetleg saját magára és nincs más megoldás vagy önvédelemből.
#11! A #7-es vagyok!
1. Nem vagyok a tesód! Hidd el...
2. Ha egy nő átlép egy határt akkor onnantól egyenjogúság van.
26 éve nős vagyok. Van egy lányom. Három húgom. Utóljára kB 10 évesen gyepáltuk meg egymást. Ami 40 éve volt...
Azóta nem bántottam egy nőt sem. Egyszerűen nem adtak rá okot. Vitatkozni lehet, kell is. De van egy határ, ahol azt mondanám, hogy elég volt. Nőnek s férfinak egyaránt.
Ennyi mostahatesó!
"A szélsőséges eseteket pedig akkor méltassuk, ha megtörténnek."
A szélsőséges esetek is megtörténnek, attól még, hogy "szélsőségesek". A kérdező azt kérdezte milyen esetben, mi meg leírtuk, hogy milyen esetben. Itt pont a "de" a lényeg, mivel ez volt a kérdés. Ja és nehogy azt hidd, hogy annyira ritka például az az eset amikor a nő üti ököllel a férfit, hogy példának se lehetne felhozni.
A “férfi nem üt meg nőt” meg “gyenge vagy, ha hagyod, hogy egy nő megüssön” mentalitás miatt rengeteg férfi képtelen kilépni bántalmazó kapcsolatokból, mivel “szégyen”
20ad annyi férj/élettárs (sőt fiúgyerekek sem) nem kér segítséget családon belüli erőszak miatt, mint nő, pedig a nőknél is szar az arány a társadalmi stigmák miatt
Igenis van olyan helyzet, amikor két büdös nagy pofon jár egy embernek, akkor is, ha nő az illető. Ha bánt valaki mást, főleg gyereket, állatot, időseket, akkor nem lehet szó nélkül nézni, sőt pl ha egy nő a gyermekem molesztálná, akkor csak azért nem verném halálra, hogy legyen lehetősége a sitten megrohadni, női börtönökben sem csípik a pedofilokat és gyermekbántalmazólst. (Mondjuk, ez egy pasira is érvényes)
Nem értem,mit verik itt egyesek a nyálukat. Nyilván az elején sokan leírták és fel is lett pontozva, hogy védekezés, önvédelem.
Akkor most mit kell itt belemenni ilyenekbe, hogy megint a nők a rosszak?
Egy Férfi nem üt meg nőt. Nyilván, egy gyerekedet molesztáló vagy téged megtámadó mitikus szörnyet igen, de valljuk be, ebből van a kevesebb, bántalmazó férfiból nagyságrendekkel több. Az a férfi aki nem válik el egy bántalmazó feleségtől, pont olyan életképtelen mint az a nő aki nem teszi ezt. Sajnáljuk őket és próbálunk segíteni, de a döntést nekik kell meghozni. Egy férfi ritkábban kerül ilyen helyzetbe, mert az a szokás hogy a férfi mindenképp dolgozik,a nők szoktak otthon maradni gyerekkel, ők azok akik nehezebben tudnak kilépni egy bántalmazó kapcsolatból. Valljuk be, kevesebb ilyen férfi van. És aki ilyen,az meg úgysem fog visszaütni. Tehát felesleges volt drámázni egyet, az alap szituáció adott: önvédelemből vagy mások életét megvédeni van jogod ütni. Nemtől függetlenül.
"önvégelem" nem létezik:) - de még "jogos önvédelem" is csak a népnyelvben... jogos védelmi helyzet létezik, az teljesen indifferens, hogy valaki önmaga vagy más életét, testi épségét védi, illetve akadályozza meg bűncselekmény elkövetését.
Szóval ha valaki engem, a buszon ülő idegen gyereket, vagy a szomszéd macskáját rugdossa, pont ugyanúgy leállíthatom az ehhez szükséges erő alkalmazásával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!