Hogyan tudnám az öcsémet rávenni, hogy a péntek és szombat estéit ne a parkban futkosással, programozós videók bújásával és kockulással töltse, hanem mint minden 16 éves, ő is járjon el bulizni?
Gondolom, te most vagy a nagy bulizós korszakodban és annyira tele vagy önteltséggel, hogy azt hiszed, mindenki hülye, aki másképp gondolkodik, mint te.
Neked épp a bulizás a mindened, ez oké. Öcsédet nem érdekli, ez ugyanúgy oké. Foglalkozzatok mindketten azzal, amitől jól érzitek magatokat, te bulizz, ő meg hadd csinálja azt, ami neki okoz örömet.
A parkban "futkosás" gondolom sportolást jelent. Inkább elismerésre méltó, hogy törődik az egészségével és nem iszik (mint te) 16 évesen.
Az, hogy 16 évesen nem jár bulikba és nem issza le magát, nem azt jelenti, hogy nem lesznek barátai és nem lesz mire emlékeznie. Ahogy más is írta, a bulizáson kívül ezernyi élmény érheti az embert és nem csak azok lehetnek barátok, akikkel iszogatni lehet járni.
Ha később lesz kedve, még simán bulizhat, ha meg nem, akkor sem lesz kevesebb, mint a nagypofájú partiarcok.
A felnőtté válásnak az is része (kellene legyen), hogy megtanulod elfogadni a tiedtől eltérő értékrendet.
Milyen alapon akarod TE eldönteni mit érdemes csinálni 16 évesen amire aztán majd lehet emlékezni?
Ha kergetnek se mentem volna 16 évesen inni. Sose jöttem ki azzal a társasággal. Online játékkal játszottam, ott volt a baráti köröm, találkozókat is szerveztünk. Életem legjobb időszaka volt és hálátadok mindennek, hogy a szüleim nem kattantak rá, hogy biztos függő vagyok és nem tiltottak el a géptől.
Ne Te akard megmondani kinek mikor mivel érdemes töltenie az idejét és mire hogy emlékezzen vissza. Nem csak ivásból áll az élet...
Kérdező, nem szomorú, hogy aki picit kilóg, azt így ki kell nézni?
Ott voltam a gólyatáborban, nem élveztem abszolút. És mások is voltak így.
Megalapozza a jövőjét ennyi. Ezen a téren ha fejleszti magát a határ a csillagos ég fizuban még itthon is.
Meg mennyivel jobb ha 15-20 éves koráig él, de mivel a sok buli miatt elbaxxa az életét a maradék részében meg szalag mellett álldigál mint egy bio robot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!