Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülőként titeket zavarna, ha...

Szülőként titeket zavarna, ha 19 éves fiatok péntek és szombat éjjel melózna, és mondjuk cipőre költené a pénzt?

Figyelt kérdés
Úgy döntöttem, vállalok éjjeli munkát árufeltöltőként, szerettem volna összegyűjteni egy jobb minőségű cipőre a pénzt, anyuék viszont ellenzik. Ők azt akarják, hogy amit megkeresek pénzt, ne arra költsem, amire szeretném, hanem amire ők szeretnék. Szerintem ez nagyon igazságtalan, én fogom rá megkeresni a pénzt, én fogok érte dolgozni, hadd költsem már arra, amire akarom.
2012. szept. 14. 18:17
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem örülhetnének, hogy legalább azt nem nekik kell megvenni.

Az, hogy még tanuulsz, de emiatt dolgozol egyszer, nem segítene rajtuk sokszor ez a pénz...

de én ezt hiába írom.

HA rendszeres jövedelmed lenne, akkor lenne normális.

De ez van, van amelyik szülő semmit se kér, mert költse magára, az se neki lesz már teher, más meg elkér mindent.

2012. szept. 14. 18:19
 2/18 anonim ***** válasza:
64%
A munka nem zavarna, de nem biztos hogy örülnék egy 40000-50000 -es cipő vásárlásnak...
2012. szept. 14. 18:20
 3/18 anonim ***** válasza:
87%
És ők mit szeretnének, hogy mire költsed? És mi az, hogy megmondják neked hogy mit csinálj a saját pénzeddel? A cipő egy értelmes dolog, és undorító, hogy ebbe beleszólnak. Állj ki magadért!
2012. szept. 14. 18:21
 4/18 anonim ***** válasza:
96%
Hát ahogy nézzük... Mondjuk ha tényleg egy 40-50ezer vagy még többe kerülő cipőt akarnál venni, én sem lennék elájulva. Mert akkor én jöhetek azzal: ok, dolgozol, akkor szállj be a rezsibe, mert nincs ingyen a víz, az áram, amit használsz.
2012. szept. 14. 18:31
 5/18 anonim ***** válasza:
87%

én is dolgozom péntek és szombat este.. de én se arra költöm amire akarom.. hanem amire kell..

am a szüleidnek semmi beleszólása ebbe ! arra költöd amire akarod vagy amire éppen kell.

2012. szept. 14. 18:32
 6/18 A kérdező kommentje:
12.500 ft a cipő
2012. szept. 14. 18:33
 7/18 anonim ***** válasza:
82%

Utolsó! Mi az hogy undoritó hogy beleszólnak, hogy mit csinál a pénzével. Gondolom ők etetik, ruházzák, iskolába járatják, tehát valami közük mégis csak van hozzá.

Ettől függetlenül én bizton nem szólnék bele. Ha veszed a fáradságot, hogy nem szórakozni menj hétvégén, hanem dolgozni, akkor költsd arra a pénzt, amire szeretnéd. Főleg ha azt nem értelmetlen dologra szórod el.

2012. szept. 14. 18:33
 8/18 anonim ***** válasza:
35%

"És ők mit szeretnének, hogy mire költsed? És mi az, hogy megmondják neked hogy mit csinálj a saját pénzeddel? A cipő egy értelmes dolog, és undorító, hogy ebbe beleszólnak. Állj ki magadért!"

Igen, a saját pénze. És kinek a pénzéből van eltartva a feneke? Ilyen alapon a szülő visszavághat, oké, akkor mostantól szállj be a rezsibe, mert felnőtt ember vagy és van fizetésed. Ha vagyok olyan korrekt szülő, hogy hagyom tanulni (19 évesen lehet, hogy már főiskolás/egyetemista), eltartom, akkor nehogy már ezzel vágjon vissza, hogy jaj, az az én pénzem, azt csinálok vele, amit akarok. Persze a villanyszámlát, vízet, gázt továbbra is én fizessem, én mossam a ruháit, stb.

2012. szept. 14. 18:36
 9/18 anonim ***** válasza:
71%
Személy szerint én engedném. DE megértem őket is. Annyira nem kell nagyra lenni heti 1-2 nap munkával. Igen, nagy dolog, az átlag egy fűszálat sem tesz keresztbe, ez igaz. DE azért annyira nem menő, hogy összevessz velük és holnaptól neked kelljen eltartanod magad, mert az nem fog menni. Esetleg próbálj kompromisszumot kötni! Hogy felezzétek a pénzt, egyik a Te vágyaidra a másik fele az ő kérésükre megy. Kétszer annyi meló, de mindenki megkapja, amit akar. Hmmm?
2012. szept. 14. 18:37
 10/18 anonim ***** válasza:
87%
Én is inkább arra örülnék, hogy te keresed meg az árát annak amit magadnak veszel.. máskor meg azzal jönnek, hogy mindent nekik kell megvenni és nem tudod mit jelent megdolgozni valamiért.
2012. szept. 14. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!