Normális dolog hogy apám csak estig enged át a barátomhoz? Úgy hogy 19 éves múltam és nyári szünet közepe van az az semmi dolgom.
"A szabályok vannak és igen 18 év felett is, amig nem tartja magát el. Értem ha egy szabály idiótaság, de már behányok ettöl a 18 vagy azt csinálsz amit akarsz. Igy van. Lehet dolgozni , eltartani magad pénzt keresni is mert 18 vagy" - nyilván vannak szabályok, úgy hívják törvény, az egyik ott van leírva a #31-ben... egyébként én meg az "amíg az én kenyeremet eszed" röfögéstől hányok be... tudod, ahogy arról se tehet senki, hogy pl. alkoholista vagy munkakerülő a szülője, pont úgy arról se tehet, hogy egy kontrollmániás autokrata idióta... ami adott esetben rosszabb az alkesznél, mert az legalább időnként józan...
A gyerekkel meg akkor szúrsz ki a legjobban, ha az érdekeiért kiállni nem merő "te csak fogadj szót" csicskává neveled.
Akit itt meg kell nevelni, az az apucika, a mód meg az, hogy a Kérdező meghúzza a határt, hogy mibe enged beleszólást, és mibe nem.
29 es
Nyilvan ezt meg tudja az csinalni aki filozófia szakon van stb... Meg bölcsész....
Én Mérnök informatikát tanulok a BME n ezt csak ugy lehet tanulni hogy 100% ban oda teszem magam.
Persze lehetne sutni a sultkrumplit a mekiben 650 ft ert de abbol viszont megelni nem lehet. Viszont az eredmenyeim romlananak.
"De addig amif te vagy az utolso porszem egy munkahelyen addig lehet pattogni h te nem csicskulsz, csak epp ugy kioenderitenek h a labad nem eri a foldet es tudod ha nem anyuci apucinal laksz vagy pl mar vam gyereked es nem bulikazni kell a penz akkor ez ciki....es rossz helyzetek lesznek ebbol." - ennél már csak abból lesznek sokkal rosszabb helyzetek, amikor valakire ráerőszakolják, hogy az úgymond "jövőjéért" áldozza be a jelenét... mert ugye most fogadjon szót apucilának, aki csak a legjobbat akarja, aztán ha végez, akkor teremtse meg aaz egzisztenciáját, aztán m eg jöjjön a házasság és a gyerek - aztán lesz 35-40 éves, és rádöbben, hogy a nagy másoknak megfelelni igyekezésben elfelejtett ÉLNI... és rosszabb esetben lesz belőle egy nyugtatókon és antidepresszánsokon élő klinikai idegbeteg aki nem mellesleg a környezetét is tönkreteszi, jobb esetben meg borít mindent, és elmegy bepótolni mindazt, amit tízen-huszonéves korában elvett, elrabolt tőle a - természetesen "csak jót akaró" - kedves szülői családja, környezete... jól ismeri mindenki mindkét fajta kimenetelt, összességében százezreket érint Magyarországon.
Nem kérem, a Kérdezőnek MOST kell kiállnia saját magáért, hogy 19 évesen úgy élhessen, mint egy egészséges 19 éves, igen, benne a párkapcsolati-szexuális életével együtt.
"36 -es megsugom, a legtobben akik magasra törtek, volt hogy melyen ku...ssoltak adott munkahelyen, vagy epp krumplit sutottek a mekiben mialatt feltörekedtek." - megsúgom, hogy az emberek ép eszű többsége nem magasra törekedni akar, hanem egy élhető életet akar magának, amiben jól érzi magát a saját bőrében. Az, hogy majd 40 évesen mennyi sokat fog keresni az nem adja vissza azt, amit 15-25 éves korában elvettek tőle... lehet, hogy gazdag lesz, no de ép személyiség igen kis eséllyel.
Senki nem mondta, hogy suli közben dolgozz. De nyáron nem halnál bele, ha dolgoznál pár hetet, főleg, ha semmi dolgod. Lehet apukád is komolyabban, felnőttként kezdene kezelni.
Na meg állj ki magad mellett, ne érezd bűnnek, hogyha együtt alszotok vagy késő estig vagytok együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!