Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális dolog hogy apám csak...

Normális dolog hogy apám csak estig enged át a barátomhoz? Úgy hogy 19 éves múltam és nyári szünet közepe van az az semmi dolgom.

Figyelt kérdés
2019. júl. 20. 13:46
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
100%
(közben #29 lett...)
2019. júl. 20. 22:42
 32/40 anonim ***** válasza:
23%
28- bocs igy már értem a szülönek csak kötelessége van egyéb esetben a neve ku...ss és szülöi mivolta csak abban nyilvánuljon meg, hogy fizesse csemetéje dolgait az ásványvîztöl az "ájfon 159."-ig mert hât nehogy már szegény gyerek lelke sérüljön, hogy amint piacra dobták nem olyan telefon van a zsebében ami 3-4 minimálbért kitesz. Pontosan azért van igy elkreténesedve a mai világ mert a fiatalok nagy része aT hiszi minden hullik az égböl, meg rugdossák ki öket egyik munkahelyröl meg a másikról,mert azt hiszik, hogy csak jogok vannak(fizetés) kötelességek nem(jajj elaludtam, jajj nem maradok 4 perccel tovább mert lejárt a munakidöm) ebböl adódik, hogy mindegyik egyböl vezérigazgató akar lenni meg nem értelmes foglalkozású(ügyvéd buszvezetö stb) hanem "influenszer"... A szabályok vannak és igen 18 év felett is, amig nem tartja magát el. Értem ha egy szabály idiótaság, de már behányok ettöl a 18 vagy azt csinálsz amit akarsz. Igy van. Lehet dolgozni , eltartani magad pénzt keresni is mert 18 vagy. Az élet nem arról szól, hogy ami jó, meg ami jog azt kiveszem belöle, ami meg nem tetszik, vagy ami kötelesség az meg 18 vagyok neved ku...ss. és csodálkozunk hogy a fél fiatalság életképtelen. Jah mert mikor találkozik a való világgal akkor van a nagy arcraesés. Lehet magyarázni a saját vállalkozàsodban, meg ahol te vagy a fönök vagy ahol te vagy magasabb poziciobam, de amig egy munkahelyen pl te vagy a legkisebb pozicioban nem valoszinu, hogu nagyon pattoghatsz. Szomoru de tény. És ránevelni egy gyereket h a semmire pattogjon, olyanokat von maga után, h majd pattog a munkahelyen az iskolában meg mindenhol, ahol majd rendre meg is szivatjak ezert utána meg lehet sirni h kispiroska gyermekemmel csak rossz tortenik.
2019. júl. 21. 07:51
 33/40 anonim ***** válasza:
56%

"A szabályok vannak és igen 18 év felett is, amig nem tartja magát el. Értem ha egy szabály idiótaság, de már behányok ettöl a 18 vagy azt csinálsz amit akarsz. Igy van. Lehet dolgozni , eltartani magad pénzt keresni is mert 18 vagy" - nyilván vannak szabályok, úgy hívják törvény, az egyik ott van leírva a #31-ben... egyébként én meg az "amíg az én kenyeremet eszed" röfögéstől hányok be... tudod, ahogy arról se tehet senki, hogy pl. alkoholista vagy munkakerülő a szülője, pont úgy arról se tehet, hogy egy kontrollmániás autokrata idióta... ami adott esetben rosszabb az alkesznél, mert az legalább időnként józan...

A gyerekkel meg akkor szúrsz ki a legjobban, ha az érdekeiért kiállni nem merő "te csak fogadj szót" csicskává neveled.

Akit itt meg kell nevelni, az az apucika, a mód meg az, hogy a Kérdező meghúzza a határt, hogy mibe enged beleszólást, és mibe nem.

2019. júl. 21. 09:25
 34/40 A kérdező kommentje:

29 es

Nyilvan ezt meg tudja az csinalni aki filozófia szakon van stb... Meg bölcsész....

Én Mérnök informatikát tanulok a BME n ezt csak ugy lehet tanulni hogy 100% ban oda teszem magam.

Persze lehetne sutni a sultkrumplit a mekiben 650 ft ert de abbol viszont megelni nem lehet. Viszont az eredmenyeim romlananak.

2019. júl. 21. 09:29
 35/40 anonim ***** válasza:
30%
"fogadj szót csicskává neveled" - arra kell nevelni, hogy majd amikor letettél az asztalra valamit, amit mások nem tudnak (ergo munkával tanulással olyan tudást sajátitottál el aminek piaci értéke van, tehát megdolgoztál a sikerért mint mindenki aki valamiben kiemelkedöen jó)akkor majd ugy ugatsz ugy pattogsz ahogy akarsz mert nem fuggsz masoktól. De addig amif te vagy az utolso porszem egy munkahelyen addig lehet pattogni h te nem csicskulsz, csak epp ugy kioenderitenek h a labad nem eri a foldet es tudod ha nem anyuci apucinal laksz vagy pl mar vam gyereked es nem bulikazni kell a penz akkor ez ciki....es rossz helyzetek lesznek ebbol. Birom h sokan addig jutnak nevelesben hogy " jajj ne csicskujjjjjààà be" addig mar nem hogy megis hogy legyel te az a kiemelkedo tudasu szakember aki megvalaszthatja kikkel es mikor dolgozik utàna meg megy a rinya h kispiroska gyerekemnek 2 hónapig tart minden munkahely igaz 40 éves....
2019. júl. 21. 13:39
 36/40 anonim ***** válasza:
30%
36 -es megsugom, a legtobben akik magasra törtek, volt hogy melyen ku...ssoltak adott munkahelyen, vagy epp krumplit sutottek a mekiben mialatt feltörekedtek. Mert a siker nem 5 perc alatt jott. De nem, neveljuk arra gyerekeinket, hogy megszulettel, es mar magatol a tenytol a vilag majd hanyadt fog esni. Lehet ezt is, csak attol a vilag nem fog megvàltozni, a gyerek meg majd csak les, hogy jajj bocs, nem esik a làbam elé a vilàg. Jajj bocs idöre be kell menni dolgozni, jajj bocs mozijegyem van de nem erek oda mert tulorazni kell ugyanis a penzbol fizetem a mozijegyet is meg az albit is. (Felteve ha nem mamahotellakot nevelek) ezek ugyanazok a helyzetek mint a nem aludhat ott. Ertem h nincs ertelme a szabalynak. Megteheti h leul az apjaval es ertelmesen megkerdezi mi az oka ennek es ertelmese probal ervelni, de nem az h veri magat h ö mar 19 éves felnott, majd megy 2 nap mulva h adjal mar 100ftot ragora mert amugy gyerek vagyok...
2019. júl. 21. 13:44
 37/40 anonim ***** válasza:
73%

"De addig amif te vagy az utolso porszem egy munkahelyen addig lehet pattogni h te nem csicskulsz, csak epp ugy kioenderitenek h a labad nem eri a foldet es tudod ha nem anyuci apucinal laksz vagy pl mar vam gyereked es nem bulikazni kell a penz akkor ez ciki....es rossz helyzetek lesznek ebbol." - ennél már csak abból lesznek sokkal rosszabb helyzetek, amikor valakire ráerőszakolják, hogy az úgymond "jövőjéért" áldozza be a jelenét... mert ugye most fogadjon szót apucilának, aki csak a legjobbat akarja, aztán ha végez, akkor teremtse meg aaz egzisztenciáját, aztán m eg jöjjön a házasság és a gyerek - aztán lesz 35-40 éves, és rádöbben, hogy a nagy másoknak megfelelni igyekezésben elfelejtett ÉLNI... és rosszabb esetben lesz belőle egy nyugtatókon és antidepresszánsokon élő klinikai idegbeteg aki nem mellesleg a környezetét is tönkreteszi, jobb esetben meg borít mindent, és elmegy bepótolni mindazt, amit tízen-huszonéves korában elvett, elrabolt tőle a - természetesen "csak jót akaró" - kedves szülői családja, környezete... jól ismeri mindenki mindkét fajta kimenetelt, összességében százezreket érint Magyarországon.

Nem kérem, a Kérdezőnek MOST kell kiállnia saját magáért, hogy 19 évesen úgy élhessen, mint egy egészséges 19 éves, igen, benne a párkapcsolati-szexuális életével együtt.

"36 -es megsugom, a legtobben akik magasra törtek, volt hogy melyen ku...ssoltak adott munkahelyen, vagy epp krumplit sutottek a mekiben mialatt feltörekedtek." - megsúgom, hogy az emberek ép eszű többsége nem magasra törekedni akar, hanem egy élhető életet akar magának, amiben jól érzi magát a saját bőrében. Az, hogy majd 40 évesen mennyi sokat fog keresni az nem adja vissza azt, amit 15-25 éves korában elvettek tőle... lehet, hogy gazdag lesz, no de ép személyiség igen kis eséllyel.

2019. júl. 21. 17:23
 38/40 anonim ***** válasza:
78%

Senki nem mondta, hogy suli közben dolgozz. De nyáron nem halnál bele, ha dolgoznál pár hetet, főleg, ha semmi dolgod. Lehet apukád is komolyabban, felnőttként kezdene kezelni.

Na meg állj ki magad mellett, ne érezd bűnnek, hogyha együtt alszotok vagy késő estig vagytok együtt.

2019. júl. 22. 07:05
 39/40 anonim ***** válasza:
17%
Az a kedvencem az összes tinihőbörgés közül, hogy a szülők egyből autpkraták lesznek, meg röfögnek, ha nem nézik jó szemmel azt, hogy a 16 éves gyerekük piázni, drogozni akar, hétvégente a dugópajtijánál akar aludni, meg nem mehetnek el soundra apu pénzén.
2019. júl. 22. 07:34
 40/40 anonim ***** válasza:
Nekem 25 éves koromban családi vendégség után mikor kocsival hazavitt illetve hazavitt volna közölte, hogy nem visz a barazomhoz mert ő nem visz szobára. Anparommal életem 2éve albiban. Elvitt anyamhoz és kitett a kapuban. Nem zavarta hogy évek óta nem ott lakom. :D Ehhez képest egész jó a helyzeted.
2019. szept. 18. 13:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!