Normális dolog hogy apám csak estig enged át a barátomhoz? Úgy hogy 19 éves múltam és nyári szünet közepe van az az semmi dolgom.
Már megint ki van facsarva az egész.
Én itthon megcsinalok mindent.
Elmegyek vasarolni, takaritok stb... Na es ezek utan nincs dolgom es ekkor nem enged el
Ez itt a problema
Nem az hogy en semmit se csinalok es ugy akarom el menni
Pont az itt a problema hogy sajat penzembol se mehetek el.
Ha elmegyek 1 hetre dolgozni es szerzek annyi penzt hogy egy hetvegere lemenjek valahova az se jo.
Azt meg gondolom te se gondoltad komolyan hogy majd egesz nyaron surolom a padlot itthon.
Ja ezt meg igy zarojelbe
A telefonomon folyamatosan be kell lennie kapcsolva a helymegosztasnak hogy o lassa meterre pontosan hogy epp hol vagyok es merre jarok.
A nappaliban meg kamera van belul amit neten keresztul tud nezegetni.
" Ez nem mondom hogy jó, de tény." - dehogy, a tény az az, hogy a szülő köteles - KÖTELES!, vágod - támogatni a felsőoktatásban nappali tagozaton tanuló gyermekét, cserébe viszont nem jár neki semmiféle többlet-jogosítvány a gyerekén való basáskodásra, az életébe való beleugatásra, kontrollra, nincs kétféle nagykorúság....
Aki azzal jön, hogy "amíg az én kenyeremet eszed" az szimplán egy megrendszabályozni való cezaromán kretén...
Az meg szégyen, hogy van aki az ilyen zsebdiktátorokat védi...
Miért lenne köteles támogatni, azért mert felsőoktatásban vesz részt?
Ez hülyeség ...
Ha nem tetszik a rendszer,lehet dolgozni egyetem mellett, nem te lennél az első, és akkor osszelehet a bikaval költözni !
"XXII. Fejezet
A továbbtanuló nagykorú gyermek tartása
4:219. § [A rokontartásra és a kiskorú gyermek tartására vonatkozó szabályok alkalmazása]
A nagykorú gyermek tartására a rokontartás közös szabályait és a kiskorú gyermek tartására vonatkozó rendelkezéseket az e fejezetben foglalt eltérésekkel kell alkalmazni.
4:220. § [A továbbtanuló nagykorú gyermek tartásra való jogosultsága]
(1) A továbbtanuló nagykorú, munkaképes gyermek a rászorultsági vélelem esetén kívül is jogosult a tartásra, ha szükséges tanulmányai indokolt időn belüli folytatása érdekében arra rászorul. A gyermeknek a szülőt a továbbtanulási szándékáról késedelem nélkül tájékoztatnia kell.
(2) Az (1) bekezdés szerinti tanulmánynak minősül az életpályára előkészítő szakképzettség megszerzéséhez szükséges képzés vagy tanfolyam, a felsőfokú végzettségi szintet biztosító alap- és mesterképzésben, valamint a felsőfokú szakképzésben folytatott tanulmányok folyamatos végzése. Nem érinti a tanulmányok folyamatosságát az a megszakítás, amely a jogosultnak nem róható fel." - mondja a Ptk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!