Full totál középső gyerek vagyok van nővérem es bátyám, van hugom es öcsém. Es bárhova megyünk pl nyaralni altalaban egy hetre szoktunk akkor mindenki kedvére tesznek az ut során, batyam imadja a barlangokat voltunk barlangban tesom muveszetmanias voltunk színházban a kicsi szeretik az állatkerteket elmentunk egybe, es szeretem az erdőt es a tavakat meg a halakat, volt halkiallitas de nem néztük meg. Ha kerdes h mit csináljunk en meg sem vagyok kérdezve. A házimunkát mindig ramsozzák, pedig nekem is kellene tanulni. Batyam egyetemista no erem mpst eretsegizett. Nekem sincs tenges sok feles idom es nem azert mert a barátaimmal szórakozni jarok mint a noverem, hanem en tanulok(önállóan franciát, es 2 elorahozott erettsegit is tettem most. es az sok ido enegrgia. Ha valakik jonnek vendégségbe akk mindig en vagyok mevkerve h segítsek pakolni, mindenkirol meselnek csak rolam nem ,mintha a vendégek elott szégyelnének. Miert? A középső gyereket miert nem szeretik a szülők? Nincsenek barataim, es lassan elni sincs kedvem mindig mindenki kihasznál es belémrúg. Szerintetek ez fog változni?
Csak akkor fog valtozni, ha nem hagyod magad kihasznalni. Közepsönek lenni szivas, en is tapasztalatbol tudom... Allj ki magadert es foglalkozz többet a sajat dolgaiddal, illetve mondj többet nemet, megha meg is tudnad csinalni az adott kerest, akkor is. Tudniuk kell, hogy neked is vannak igenyeid, de azt közepsökent sajnos ki kell harcolni.
2019. júl. 18. 14:33
2/12 anonim válasza:
Egyetertek az elso valaszoloval, ne legy balek? Harcold ki a sajat szabadsagod, egyszer sajnos mindenkinek muszaj :)
2019. júl. 18. 14:42
3/12 anonim válasza:
szerintem ez nem amiatt van mert középső gyerek vagy, hanem te vagy olyan "típus akivel ezt megtehetik. állj ki jobban magadért.
Mi 3an vagyunk testvérek, szóval nálunk is van egy" középső", de mėgis ő vagányabb, a bátrabb, aki bármit bármikor kiharcol. Én mint nővėr meg az akit mindig megkėrnek erre-arra..
2019. júl. 18. 14:44
4/12 anonim válasza:
Próbálj meg leülni a szüleiddel beszélgetni ezzel kapcsolatban. Rontani nem hiszem hogy rontana, javítani meg hátha fog.
2019. júl. 18. 16:29
5/12 anonim válasza:
Ez egy létező jelenség, középső-gyerek szindrómának nevezik. Ezt máshogy nem lehet kezelni, csak tudatos odafigyeléssel. Ennek oka az, hogy a középső gyerekkel nem alakul ki kellően szoros kapcsolata a szülőknek. Keress rá neten, leírják -igaz elsősorban szülőknek adnak tanácsot- hogy ezt a helyzetet hogyan lehet elkerülni, illetve hogyan lehet javítani rajta.
2019. júl. 18. 16:59
6/12 anonim válasza:
szeretnek, ne rohogtesd ki magad...
beszeld meg veluk, mondd el nekik, amit itt leirtal, es magyarazd el, hogy mi a baj, hogy mit erzel, miert es pontosan mi esik rosszul, mit szeretnel
ha nem teszed egyertelmuve, eszre se veszik ot gyerek mellett
nem direkt csinaljak, hanem csak nem is tunik fel nekik, hogy nem erzed jol magad a borodben, mert te meg egy zarkozott kamasz vagy biztos, akin alig tudnak kiigazodni... :)
beszelj veluk
2019. júl. 18. 18:00
7/12 anonim válasza:
Olvasd el A születési sorrend elmélete c. művet, Isaacson és Radish írta. Segíteni fog a családi dinamika megértésében.
2019. júl. 18. 18:08
8/12 A kérdező kommentje:
Köszönök mindent kedves választ. Beszéltem velük. Elmond tam hogy a nyaralas es ez almult evben mikor estek rosszul. Es szépen megkértem oket h valtoztassanak rajta. De ok nagyon mérgesek lettek, anya felpofozott es elmondtak, hogy nagy önző es utalatos vagyok. Hogy a nagy testvereimnak is adnak házimunkát(lepasszoljak nekem es ha nem csinalom meg akkor gonoszak velem, multkor kizárták, leengedik a biciklim kereket rendszeresen, illetve a masik nagy szokásuk, hogy a cuccaimat elpakoljak mashova) ezeket is elmondtam. Es a vegen ag lett, hogy a hónapban minden házimunka az enyém, ami eddig ia igy volt, es a kistesoimmal nekem kell játszótérre menni, amiben ag a rosz, hogy meg konyvet sem tudok vinni, mert a kerítés hiányos, es tenyleg folyton nezni kell h meg vannak e meg. Illetve szerettem volna francia magantanarhoz jarni, a tobbi tesom angolra jar, de ag nekem jol megy, igy viszont kijelentettek hogy nem hajlandoak se most se kesobb tamogatni, lehet igy abba is hagyom. Nem vagyok zárkózott, sok emberrel tudok beszelgetni, de alltalaban ennyiben kimerül a dolog. Nagyon szomoru vagyok. Gondolkozom meddig birom meg.
2019. júl. 18. 20:23
9/12 anonim válasza:
:((
Azért fel a fejjel, fog ez változni. Csak most még rossz... :(
2019. júl. 18. 21:22
10/12 anonim válasza:
Pfúú...elképesztően jó szüleid vannak, őket kéne jól felpofozni. Idióták..
Ha ilyenek akkor nem tudsz mit csinálni. Max nem csinálod meg a házimunkát amit rád bíztak és eljársz otthonról...de akkor te leszel a rossz és megvernek megint.
Ha tűrsz, akkor meg addig kell tűrnöd míg elköltözöl otthonrol.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!