Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám fenyegetőzik, hogy...

SSS Máté kérdése:

Anyám fenyegetőzik, hogy reagáljam le?

Figyelt kérdés

Most végeztem az iskolával(22/F),van egy szakmám illetve egy érettségim. Az előző évemben külföldön dolgoztam,most haza jöttem be fejezni az iskolát,ami sikerült is. Gondoltam, a barátnőmmel elmennék fesztiválra augusztusba 2 napra. De anyám fenyeget egy ideje, azzal hogy szerezzek munkát, és egy hónapom van rá. Megmutattam neki mennyi munka lehetőségem van, hány helyre tudnék jelentkezni. Azt mondta megértette,erre megint elkezdte ugyan azt mondani.

Előttem már felnevelt 2 gyereket, az egyik testvérem külföldön tartózkodik és nem hajlandó anyámmal szóba állni.a másik itt él a közelben. Azt mondja anyám hogy ő csak jó szandékból mondja ezt nekem,de képtelen megérteni hogy ez szimpla fenyegetés és nem létezik jó szándékú fenyegetés, egyből el hord mindennek. Majd holnap újra kezdődik minden.

Mit lehetne kezdeni ilyenkor, ha a szülő hozzáállásán nem lehet változtatni, és megérteni sem lehet vele, hogy KERESEK ill. Kerestem már munkát de még nem jelentkeznék ezekre, mert szeretném az utolsó nyaramat itthon tölteni?

2019. júl. 17. 13:48
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Mi értelme van dolgozni?

Komolyan. Én 30 leszek és még nem dolgoztam.

Lazulok, pihenek, gammelek, olvasok, filmezek, túrázok. Uszodába, strandon vagyok egész napokat.

Nagyon jó érzés.

Annyi, h van passzív jövedelmem ez szerencse.

Ha valaki szereti a munkáját akkor oké. De még ha valamit szeret is az ember heti 40 órában éveken át úgyis megunja kiég és csak mossa a saját agyát, h el tudja viselni.

De attól aki szereti a munkáját azt megértem. Visszont az emberek 99% nem szereti. 100 emberrel ha beszélek 99 nem szereti és kényszerből csinálja.

De ha 8 óra alvás 8 óra munka pár óra alapszükségletek megoldása. Akkor ez az élet, h napi 2-3 órája van az embernek magára.

Én csak így külső megfigyelőként nézem, h ez micsoda.

Mert jó programokat betervezek egy napra és úgy, h csak szabadidőm van se jut mindenre idő. Más meg hónapokat vár egy kis szabira de mire elkezdene belazulni vége is van.

Amúgy lazulni megtanulni is évek. Az, h ne legyen feszültség, h valamit pörgetni kell, meg ne ragadjon el, h bár szinte mindenki boldogtalan de azért hajtja, h mit kell csinálni.

Nyugdíjas lesz valaki addigra annyira rááll az agya a robotra, h nem fog tudni pihenni akkor se.

Nem azt mondom, h semmit se kell csinálni. Mert lehet ezer kreatív dolgot csinálni, meg segíteni embereknek de azért az csak jó, h bármikor megállhat az ember akár fél évre és akkor csak szórakozik és pihen. Aztán persze nekem is kell mindig valami projekt, felújítani valamit vagy magat képezni, de az is olyan, h nagyon ráhangolódok és aztán az a legjobb érzés, h bármikor félretehetem. Aztán persze jobb végigcsinálni.

Ez a vááá melózok akkor vagyok ember. Ez oké lenne ha attól a legtöbb ember nem volna csóró, h dolgozik és boldogtalan és kiégett és feszült. Ez inkább tragédia.

De tőlem mindenki azt csinál amit akar. Aztán csak eltelik az élet így is úgy is.

2019. aug. 11. 03:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!