Szülők, mit szólnátok hozzá, ha a huszonéves gyereketek sterilizáltatná magát?
Természetesen külföldön (már a szomszédos Szlovákiában is lehetséges).
Nem lenne gyereke és biztos lenne benne, hogy nem is akar.
Támogatnátok, lebeszélnétek vagy mi lenne a reakció?
#18 ez de hülyeség. Mi köze lenne a perverzedéknek a menstruációs görcshöz?
Nekem első gyerek után szinte észre sem vettem, ha megjött (kevés volt és nem görcsöltem). A második után az első nap görcsölgetek, de semmiben sem akadályoz. Amíg tini voltam, első nap, hánytam és ájulás közelében voltam, annyira fájt.
Barátnőmnek szülés után lett rosszabb. Ez az egész a hormonoktól is függ, de semmiképpen sem attól, hogy elkötötték valakinek a petevezetékét vagy sem.
Én, amit tennék. Beszélnék vele, hogy ezt visszafordítani szinte lehetetlen, sose lehet tudni, hogy 10-15 év múlva is így fogja-e gondolni. Van olyan "én aztán sosem szülök erre a világra" ismerősöm , aki összejött a férjével és ma már 2 gyerek anyukája.
A végső döntés úgyis az övé és ha nem akar ne szüljön, de mint írták sok lehetőség van a védekezésre.
17# már megbocsáss, de nyilvánvalóan tisztában vagyok a védekezési módszerekkel. Tudom, hogy van spiral, ami nem szült nőknek, hormon nélkül is működik.
Van nőgyógyász a baráti körömben, sok horror sztorit hallottam a spirállal kapcsolatban (fizikai sérülés, rengeteg terhesség, méhen kívül is stb..).
Nem szeretném alkalmazni. Egyértelmű, hogy utána néztem a védekezési módszereknek, mielőtt a véglegesre döntöttem.
Néhány kommentre reagálva, természetesen nem engedélyt kérek a szüleimtől. De nem szeretném titokban csináltatni. Már tudják, de érdekelt, hogy ki hogy reagálna rá. Az enyémek elég rosszul fogadták.
Felnőtt. Ő dolga. Ha lenne gyerekem, nem tiltanám, de BIZTOS, hogy soha nem lesz. A sterilizálás jó ötlet ilyen célból.
25/N
Alapvetően jó a kapcsolatunk. Pár éve legyőztem a rákot, végig mellettem voltak és azóta is minden orvosi dolognàl támogatnak. Így nehezen tudtam elképzelni, hogy titokban elmenjek műtétre külföldre.
Nem gondoltam, hogy rosszul fogják fogadni.
Támogatom. Vanak, akiknek a genetikai állománya nem kellene, hogy öröklődjön.
Legbiztosabb út a sterilizáció. Hajrá, csináltasd meg!
Attól függ, hogy mi okból. A mi családunkban nincs örökletes betegség.
Ha kényelemből vagy ideológiai okból, akkor elsiratnám. Elég ok lenne a kitagadásra.
Súlyos önvizsgálatot tartanék, hogy mit rontottam el olyan végzetesen.
Végül pedig ráfognám az anyósomra, hogy szemmelverte, és miatta van az egész. Végülis a családnak közösen kell vállalni az istenverést is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!