Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, hogy a 30 éves...

Mit csináljak, hogy a 30 éves fiam visszatérjen a jó útra?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nagyon ki vagyok borulva. Fiam 30 éves, 5 év után otthagyta a barátnőjét, akivel most költöztek volna össze. Egyszerűen mert neki fontosabb, hogy minél többet járhasson kocsmába a barátaival, itthon folyamatosan nyomja a videójátékokat és 18 éves kislányokkal cseveg. Ez a nő egy csodás teremtés volt, 27 éves, jó családból való, iskolázott és sikeres, valamint nagyon szép. Olyan boldog voltam, hogy a fiamat úgy imádja! Most teljesen össze vagyok törve. Mi lesz így a fiammal? A volt barátnőjénél szerintem még lenne esélye. Írtam neki és sír egész nap, szereti a fiamat. De hogy segítsek neki visszatérni a jó útra?

Kérlek, segítsetek! Aggódom és egyben szégyenkezem!

2019. júl. 11. 21:34
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:

Nem "anyuci kedvencének" neveltem. Sőt! Kifejezetten szigorú nevelést kapott.

Élt már külön is, középiskolában kollégiumban, utána is külön egy másik városban albérletben 2 évet. Azóta tény, hogy itthon.

2019. júl. 11. 22:12
 12/39 anonim ***** válasza:
67%
A szigorú nevelés nem feltétlen zárja ki, hogy "mama kedvence" lesz valaki, engem pont a túl szigorú neveléssel cs*sztek el a szüleim. Persze ezzel nem azt mondom, hogy te is ezt csináltad! De sajnos tényleg nem nagyon tudsz most már mit tenni.
2019. júl. 11. 22:26
 13/39 Mihago ***** válasza:
29%

Mi az, hogy "a jó útra"? Nem kicsit vagy bigott és irányításfüggő!

A fiadnak saját élete van. Ő dönti el, kivel akar együtt lenni, mit akar csinálni. Igen, ha 18 éves kis ribizliket akar döntögetni, akkor azt fogja tenni. Nem te szabod meg neki, kivel kell élnie. Hogy képzeled ezt?!

Nekem is volt jó családból származó, iskolázott, sikeres nőm. Eszem ágában nem lenne még egyszer a közelébe menni, rettenetes ember lett belőle. Tőlem sírhat egy folyót is, talán ha nem csinált volna pár dolgot, amit csinált, akkor nem lenne ott, ahol van. Azóta volt egy csomó csajom, aki nálam nemritkán húsz évvel fiatalabbak. Videojáték? Ja, tolom őket minden nap, és?

A fiad nem a tulajdonod. Inkább azért szégyenkezz, hogy bele akarsz ugatni az életébe. Mi lesz így a fiaddal? Boldogan fog élni, és nem egy megkeseredett öregember lesz egy napon, aki nap mint nap azzal a tudattal kel és fekszik, hogy élhetett volna, míg fiatal volt, de az anyja nem engedte, ő meg hallgatott rá.

2019. júl. 11. 22:29
 14/39 anonim ***** válasza:
63%
Semmit. Manapság ilyenek a fiúcskák. Játék egész nap, tinipichákra nyomulnak (azok vannak velük egy szinten, bár talán még jobb lenne az ovi mellé járni csajokat nézegetni), kocsma. Mondjuk nyilván nem ma kezdte ezt a csodálatos életmódot, a csaj hogyhogy nem lépett le már rég?
2019. júl. 11. 22:32
 15/39 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem vagyok olyan, mint ahogy lefestettél, nincs irányításmániám. Normális életet szánnék a fiamnak. "Boldogan fog élni"... így még saját háza sem lesz sosem.
2019. júl. 11. 22:36
 16/39 A kérdező kommentje:
Attól is félek, mi lesz, ha rájön, hogy mégis a lány mellett kellett volna maradnia, aki mellett méltó életet élhetne és aki szerette. Mi lesz, ha már késő lesz... Nem fog egy ilyen lány sokáig pártában maradni.
2019. júl. 11. 22:41
 17/39 A kérdező kommentje:
Egy 18 évessel nem tud felnőtt, különálló életet kezdeni.
2019. júl. 11. 22:48
 18/39 anonim ***** válasza:
51%

Az en testverem 34 evesen ilyen es ez csak annyi hogy meg elni akar ugy mond meg nincs kesz arra hogy koltozes hazassag gyerek... nala ez volt egy ilyen kisebbb kapuzarasi panik szerintem majd talal olyat akit fel elvesziteni es szereti annyira hogy elkotelezodjon.

Uj kutatasok szerint kitolodott a felnotte valas kora mar nem 18 hanem 30...

2019. júl. 11. 22:48
 19/39 anonim ***** válasza:
38%

Ja és én anyám is rám akart tukmálni egy "jó családból származó" iskolázott sikeres stb hogy nekem azt kell elvenni stb 28 éves nőt... A vége kb az hogy hamarosan költözök amúgy 30 leszek lassan. Persze a 18-19 es korosztály szerinte csitrik és azzal csak tönkreteszem életet, mert a tündér--- maradék nö--- barinöje pont ideális lenne hogy elvegyem.

Ébresztő ez csakis a mi döntésünk hogy mit akarunk!

2019. júl. 11. 22:56
 20/39 anonim ***** válasza:
29%

A fiadnak van igaza. Végre élhetné a saját életét úgy ahogy neki jó, a nők irányítása nélkül, erre te még abba is beleszólnál, hogy kivel és mikor alapítson családot.

Ma már nem éri meg a családalapítás, ha a nő bekattan viszi a házat és a gyereket, a fiad meg mehet a híd alá.

2019. júl. 12. 00:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!