Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miert varjak el ezt a szulok?

Miert varjak el ezt a szulok?

Figyelt kérdés

Akinek csak egy sima gimnaziumi erettsegije van fiatalon ami azt bizonyitja hogy tudod ki az a Matyas kiraly, de penzt nem lehet vele keresni, szakkepzetlenul , de a szulo elvarja a gyereketol hogy erettsegi utan huzzon dolgozni vagy kilakoltatjak. Mai napig az en szuleim es ezzel fenyegetnek, persze csak nyomas alatt tartanak evek ota hogy mas mar 18 evesen dolgozik en miert nem. Ne csinaljam az egyetemet, nem tudsz te tanulni, ugyse fog menni, ne csinaljak okjkepzest ok nem adnak ra penzt, ha nem dolgozok akkor, nem vesznek kajat nekem se semmit, igy nehez lett volna nappalin szerezni szakmat. Erettsegivel tengodok mai napig, nyomas alatt es alkalmi munkakbol szedek ossze 100 ezret egy honapban fizikai munka, aztan ebbol meg Pesten alig lehet megelni es stb.

De se szakmam,se jogositvanyom,se angol nyelvtudasom nincs. Es ertektelem igy az eletem, sajat labra keves pemzbol nem tudok allni, de jol fizeto helyekre mar kemeny elvarasok kellennek, egyszoval rossz csaladba szulettem bele. Es el lett cseszve az egesz.

24/f

2019. júl. 4. 18:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
63%
Mennyiben érzed magad felelősnek a kialakult helyzetért? Ez egy fontos kérdés, mert a megoldáshoz ez is kell...
2019. júl. 4. 18:39
 2/11 anonim válasza:
91%

Amikor elkezdtem olvasni a kérdésedet azt hittem max. 19-20 éves lehetsz. Még meg is sajnáltalak, hogy miért ilyenek a szüleid ha éppen most érettségiztél le és még csak állsz a nagybetűs élet előtt. Viszont mivel már 24 éves vagy azért te is tehetsz arról, hogy úgy élsz ahogy. Gondolom tudod milyen munkát csinálnál szívesen és szinte biztos vagyok benne, hogy végeznél egy OKJ-s képzést nem csak habi 100.000 keresnél vele. Ha a szüleid semmi pénzt sem adnak szerintem kezdj el félrerakni egy kicsit mindig, hogy mondjuk egy ilyen képzésre legyen pénzed, vagy ha szeretnéd kezdj el fősulit vagy egyetemet. Elmondhatom sosem késő, mert 43 éves édasanyám most diplomázott le két kamasz eltartása közben úgy, hogy mindennap 8tól 5ig dolgozott a helyi általános iskolába. Ha neki sikerült szerintem neked is.

A szüleidről pedig annyit, hogy nagyon sajnálom. Borzalmas lehet úgy élni, hogy azok, akik "megszültek" és felneveltek ennyire nem bíznak benned és nem támogatnak. Sok sikert kívánok és remélem jobb lesz neked hamarosan!

16/L

2019. júl. 4. 18:44
 3/11 anonim ***** válasza:
70%

Amig csak a szuleidet hibaztatod, nem is lesz jobb.

24 evesen lehetnel talpraesettebb, ha Pesten csak 100 ezret tudsz osszehozni, akkor jogosan csesztetnek.

2019. júl. 4. 18:45
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi idős korodra el is végezhettél volna valamit.
2019. júl. 4. 20:34
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Az senkit nem zavar, hogy az első okj ingyen van? :D
2019. júl. 4. 22:32
 6/11 A kérdező kommentje:
Igen, csak estin nem. Illetve nagyon kevés esti képzéseket indítanak ami iskolarendszerű képzés.
2019. júl. 4. 22:41
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Lasszóval fogják az embereket gyárakba, ahol nem csak többet keresnél mint 100, de még ingyen szállást is biztosítanak. Te hogy hogy nem futottál bele még egy ilyenbe sem? Nem lenne szülői nyomás, és okjra is gyorsabban gyűlne a pénz
2019. júl. 4. 23:45
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ne légy már ilyen tehetetlen!

Csak egy érettségim van. 47 évesen találtam meg a számomra ideális munkahelyen.

Sok sok helyen voltam közben állásinterjún. 47 évesen nem egy helyen, el sem akartak engedni! S 200-300 közötti béreket is ajánlottak.

Keress!! Mert aki keres az talál! Majd meló mellett tanulj!

2019. júl. 5. 06:51
 9/11 anonim ***** válasza:
Számomra az ideális munkahelyet. Így lett volna helyes.
2019. júl. 5. 06:52
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Látszik, hogy nyári szünet van. Hülyénél hülyébb kérdések vannak itt a családin.
2019. júl. 5. 09:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!