Még nem 8 éves. Használhat telefont, de csak játszani, és youtube videót nézni. Kizárólag hétvégén. (szerencsére akkor sem egész nap nyomkodja a telefont, de azt nem is engedném).
Szerintem alsó tagozatban biztosan nem is lesz közösségi oldalon.
Keresztlányunk most lesz 9 éves, ő fent van FB-on, de kb csak a családja az ismerőse, meg 1-2 közeli barátnője, osztálytársa, és nem posztol magáról semmit. Eléggé felügyelve van.
2019. máj. 3. 10:57
2/50 anonim válasza:
Közösségi oldalakat nem!
Ő tudja és megérti, hogy nekünk miért nem szabad.
2019. máj. 3. 11:04
3/50 anonim válasza:
Egyértelműen nem. Azért nem, mert nem akarom, hogy már ilyen fiatalon függő legyen. És mert nem akarom, hogy olyan mértékben vadidegenek befolyásolják a személyiségfejlődését, az értékrendjének a kialakítását, a napirendjét, és még millió szegletét az életének, ahogy azt (főleg) az okostelón keresztül a közösségi oldalak tennék. Közösségi oldalakat más eszközön sem használhat már csak azért sem, mert van alsó korhatára a regisztrálásnak - nem véletlenül: szakértők bevonásával döntötték el, hogy mennyi legyen az alsó korhatár. Miért akarnám egy sereg gyerekpszichológus meg más hasonlók véleményét felülbírálni? Nem vagyok a saját gyerekem ellensége.
2019. máj. 3. 11:12
4/50 anonim válasza:
Nem engedem.
2019. máj. 3. 11:21
5/50 anonim válasza:
Igen. 8 eves volt a gyerekem amikor külföldre koltoztunk. Kapott egy telefont, mert taxival járt az iskolába és nem beszelte meg a nyelvet. Regisztráltam neki a Facebookon, hogy tudja tartani a kapcsolatot a barátaival, családdal. A feltétel az volt, hogy ismerem a jelszavát, megnézhetem a levelezését, nem jelöl be és nem jelöl vissza olyat, akit nem ismer.
2019. máj. 3. 11:34
6/50 anonim válasza:
Használhatták, de a férjem beállította a számítógépen, hogy milyen oldalak jelenhetnek csak meg nekik.
Okostelefonjuk akkor még nem volt.
2019. máj. 3. 11:40
7/50 anonim válasza:
Azért a youtube sem egy szent oldal.. Ott is vannak fent olyanok, amit nem láthatna egy gyerek. Nekem nincs gyerekem, de ha lesz, biztos hogy szigorú felügyelettel fogom csak engedni az ilyesmit.
2019. máj. 3. 11:41
8/50 anonim válasza:
Simán. Lehet nem vagyok még szülő és még van addig,de őszintén : tőlem se vették el a telefont, 10 éves koromba megvehettem a saját érintőképernyős/okostelefonomat, facebookom is volt, és mégis mindezek mellett jó tanuló maradtam, és nem ártott meg a média se. Minél jobban tiltod a gyereknek (mert az ilyeneket nem lehet titkolni előle) annál jobban akarja majd. 12-13 éve gyerekről meg nem is beszélve,miért ne?
2019. máj. 3. 11:44
9/50 A kérdező kommentje:
Mindenkinek ment a zold kez!
A kerdesem abbol indult ki, hogy a kozossegi oldalakon rengeteg 8-14 ev kozotti kisgyermeket latok, orbitalis nagy butasagokat csinalni. Gondolok itt arra, hogy vadidegen embereknek irkalnak olyan kommenteket, hogy de dgadt g eci vagy, te egy krv a vagy es hasonlo olyan dolgokat amik meg egy idosebbtol sem elfogadhatoak, hiszen ez az internetes bantalmazas legalso lepcsoje. Igy felmerult bennem ez a kerdes, mennyire is figyelnek oda a szulok vajon a kisgyermekuk internethasznalatara.... Nekem meg vissza van 1-2-3-4 evem mielott terveznek gyerekvallalast, es biztos, hogy nagyon oda fogok figyelni ezekre a dolgokra.
2019. máj. 3. 11:52
10/50 anonim válasza:
Szerintem manapsag (sajnos) a legjobb osztonzo dolog. Rossz jegy? Lecke hianya? Rendetlenseg a szobajaban? Siman elveszed a telefonjat egy hetre es megtaltosodik. Utana meg vigyaz, nehogy megint igy jarjon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!