A saját pénzemet nem költhetem el?
Nagymamámtól kaptam 20.000 forintot születésnapomra, és abból a pénzből szívesen vennék magamnak egy új cipőt (még menne bele egy kis spórolt pénzem is, a cipő maga 30.000).
Szüleim azt mondják, hogy ez hülyeség, és, hogy nehogy már erre költsek.
Azt mondták, hogy ha egy hosszabb ideig megcsinálok pár feladatot, amit amúgy nem nekem kell megcsinálni itthon, (Autó takarítás, ha én vasalom 2 hétig szüleim cuccait stb.) akkor megveszik nekem.
Értem én, hogy arra akarnak rávezetni, hogy dolgozzak meg 30.000 forintért (vagy legyen egy kis fogalmam arról, hogy mit jelent dolgozni, de mégis csak a saját pénzem.)
Szerintetek igazságosak?
17/f
(Nem valami hiper szuper nike/adidas csukáról van szó, egy egyszerűbb fehér színű cipő, ami már régebb óta tetszik)
Nem vesztem össze velük, mondtam, hogy oké, rendben, csak a ti véleményetek is érdekelne.
Ó kérem, ez egy óriáselőny, egy csudaszuper dolog, csak nézd a jó irányból.
Cipőt akarsz venni. Meg is van a rávalód. De mindeközben kapsz egy felajánlást, hogy egy kis melóval meg tudod szerezni úgy a cipőt, hogy az erre öszerakott pénz meg is marad.
Hülye marha vagy xd ha kihagyod.
:)
Ha a szüleid mindenáron azt szeretnék,hogy dolgozz meg egy cipő áráért,akkor beszélj velük,hogy te most a pénzedből megveszed,mivel most van rá szükséged,ês amit még a pár hetes házimunkával keresel,azzal visszahozod az árát. Így lesz cipő is előbb,meg pénz is. Plusz segítesz is otthon.
De van egy olyan érzésem,hogy ebbe nem fognak belemenni,mert őket az bántja,hogy miért pont cipőt veszel.
Egyéni vélemény,és igaz csak 13 éves a legnagyobb lányom,de összetenném a két hátsó lábam,ha inkább cipőt venne,ami ki tudja meddig jó, (nekem van Kínában vásárolt 4 éves cipôm),mint csak úgy kifolyna a kezéből. A fiataloknál ott a mobilfel töltés,meki,fagyizás,egy kis szórakozás, aztán nyoma sincs 20000 forintnak.
Egy márkás cipő (Tommy Hilfiger), csak most nem az a fhu de ultra extra kinézetű. Nem is a Hilfiger miatt veszem meg (vannak hilfigeres cuccaim, nem a márka miatt kapom/veszem azokat).
Azért mert tetszik.
Nálunk sosem szabták meg mire költhettük a kapott pénzt. Én sem szabom meg a gyerekeimnek.
Tehát szerintem nyugodtan megvehetnéd azt a cipőt.
Ha valóban jó, kényelmes, könnyű, stb akkor meg is ér annyit.
Sosem voltak jó cuccaim, mikor elkezdtem jól keresni akkor engedhettem meg csak magamnak. Ég és föld a különbség cipő és cipő(minőségi) között.
Kedves kérdező!
A Szüleid ruháznak téged, nem szeretnék hogy a zsebpénzed. Kaptál egy egyezséget amivel te fogsz jól járni. Segítesz otthon és ezért ők megveszik neked azt amit szeretnél. Alaphelyzetben is megvennék csak ezzel sarkallni akarnak hogy segíts be egy kicsit a házimunkába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!