A saját pénzemet nem költhetem el?
Nagymamámtól kaptam 20.000 forintot születésnapomra, és abból a pénzből szívesen vennék magamnak egy új cipőt (még menne bele egy kis spórolt pénzem is, a cipő maga 30.000).
Szüleim azt mondják, hogy ez hülyeség, és, hogy nehogy már erre költsek.
Azt mondták, hogy ha egy hosszabb ideig megcsinálok pár feladatot, amit amúgy nem nekem kell megcsinálni itthon, (Autó takarítás, ha én vasalom 2 hétig szüleim cuccait stb.) akkor megveszik nekem.
Értem én, hogy arra akarnak rávezetni, hogy dolgozzak meg 30.000 forintért (vagy legyen egy kis fogalmam arról, hogy mit jelent dolgozni, de mégis csak a saját pénzem.)
Szerintetek igazságosak?
17/f
(Nem valami hiper szuper nike/adidas csukáról van szó, egy egyszerűbb fehér színű cipő, ami már régebb óta tetszik)
Nem vesztem össze velük, mondtam, hogy oké, rendben, csak a ti véleményetek is érdekelne.
Szerintem nem ez alapján fogod megtanulni, hogy milyen a kemény munka. Azt majd inkább, ha munkahelyed lesz.
Ha felfogod azt, hogy azért a 20.000 HUF-ért mennyit dolgozott korábban nagymamád (gondolom mostmár csak nyugdíj), akkor már megérdemled, hogy megvedd magadnak.
Hát, elvileg a saját pénzed es arra költöd amire akarod...
De el is mehetsz diákmunkára, és akkor lesz még több saját pénzed, abból meg már nem lesz kérdés hogy hogyan rendelkezel vele. Te kerested meg munkával, a tiéd.
~Egy 17 éves lány aki holnap fél hétre megy diákmunkára mert szereti a pénzt amit önmaga keres meg tisztességes munkával 😉
Tényleg sok értelme van az ajándék pénznek és a zsebpénznek, ha utána megszabják, hogy mire költheted el.
Így biztosan remekül megtanulsz a pénzzel bánni.
Pont az lenne az értelme ennek, hogy tapasztalatot gyűjts, ha most hülyeségre elszórsz 20.000-t, akkor valószínűleg 5 év múlva nem fogat hülyeségre elszórni 200.000-t, mert tanulsz a hibáidból.
Nekem a leírásból nem az jön le, hogy megszabták, hogy mire költsd azt a pénzt, hanem hogy megjegyést tettek, hogy ne erre költsd és ajánlottak egy másik alternatívát. Nem látom hogy ezen mit kell eldönteni, hogy igazságos-e vagy sem.
Az már más kérdés, hogy 17 évesen amúgy nyugodtan dolgozhatnál a nyári szünetben, valószínűleg erre szeretnének rávezetni.
Az én véleményem az,hogy segíts egy kicsit,és Ők megveszik neked a cipőt,és még a pénzed is megmarad.
Személy szerint sokallom azt a pénzt egy cipőért,főleg,hogy nem bír ki több évet...
Annyi pénzből valami maradandóbbat vennék,vagy gyűjtenék még hozzá...
De ez csak az én véleményem.
Igen nyilván dolgoznék, és már ezerrel keresem is az állásokat.
Nem azzl van a bajom, hogy dolgoznom kellene itthon 2 hetet, csak a szüleim által beigért “majd meglesz” az talán nyár végére teljesül, és nyári cipőt szeretnék venni...
És nem is az, hogy megszabták, apu annyit mondott, hogy talán a Mama által kapott pénzt nem erre kellene költeni. Ha letakarítod az autót, meg megcsinálod a többi dolgot, akkor megvesszük neked.
Csak én minél hamarabb szeretném azt a cipőt mivel egyrészt nyári cipő, másrészt a régi cipőm elég gyenge állapotban van..
Vedd meg azt a cipőt, hiszen szeretnéd, örömet okozna neked, és nem 3 hét múlva, hanem most. A pénz a tied, és arra költöd, még ahhoz is jogod van, hogy pocsékold, amire akarod.
Undorító nevelési módszer, hogy legyél a szüleid fizetett cselédje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!