Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti elmondanátok a mérsékelten...

Ti elmondanátok a mérsékelten homofób anyátoknak, hogy biszexuálisok vagytok, ha amúgy nem lennétek kapcsolatban sem ellenkező, sem azonos nemű emberrel (tehát nem lenne "muszáj")?

Figyelt kérdés

Nem valami következetes ebben a témában, mert a meleg férfi kollégájával kifejezetten jó kapcsolatot ápol és a színészek/zenészek iránti rajongását sem akadályozza az a tény, hogy esetleg nem heterók, de ha máshol találkozik a bi/homoszexualitással, egyből hangoztatni kezdi, hogy mennyire beteg, természetellenes, helytelen dolognak tartja. Megrökönyödik, ha meleg gyerekeiket kitagadó szülőkről hall, később meg közli, hogy elítélne, ha megtudna rólam ilyesmit, meg egyébként is csak agymosás következménye lehet ez az "aberráció".

Úgy érzem, átverem őt a hallgatásommal, és fáj a tudat, hogy talán jóval kevésbé lenne büszke rám, ha teljes valómban megismerne, hogy csalódást okoznék neki és hogy úgy kell titkolnom a szerelmi bánatomat adott esetben, mintha minimum heroinnal lőném magam stikában, vagy embereket ölnék. Nem tudom, mikor lenne illendő ezzel előhozakodni, nem szívesen tartanám örökre magamban (ha véletlenül a hagyományos családmodell szerint alakulna a későbbi életem).

2019. júl. 3. 13:57
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
#11 Örülnék is neki!
2019. júl. 3. 17:51
 12/12 A kérdező kommentje:

#9-es, te gyönyörűen szavakba öntötted a bennem kavargó érzéseket. Egy korábbi válaszra reagálva mondanám, hogy az anyámmal való kapcsolatom nem kimondottan rossz, nézeteltérésből talán a kelleténél több akad közöttünk, de a kötődés is megvan, együtt tudunk működni, illetve a maga módján törődött velem mindig, 11 éves koromtól fogva apám (aki már nem kíváncsi a fejemre) nélkül nevelt. Pont azért, mert tisztában vagyok azzal, hogy sokat köszönhetek neki, nem akarok olyan viszonyban lenni vele, amelynek az alapja egy rólam alkotott hamis kép a fejében. Én örülnék a legjobban, ha mindez csak annyit jelentene, hogy másmilyen a nemi életünk, de tudom, hogy számára egy olyan tényező, ami nagyban befolyásolja, hogy kire milyen szemmel néz. Remélem, érthető.

Egyébként nem titok előtte, hogy nincsenek ellenérzéseim a melegekkel kapcsolatban, olyan 16-17 éves koromban (amikor már tudtam, mi a helyzet velem) rá is kérdezett, hogy kikhez vonzódok, de nem egyszerű kíváncsiságból, hanem eleve úgy, hogy ki lehetett hallani a hangjából a megvetést és azt, hogy a "hetero vagyok" lesz a helyes válasz. Nyilván nem mertem felvállalni az igazságot. Abban lehet valami, hogy jó volna előbb a költözéshez szükséges pénzt előteremtenem magamnak, csak hát sajnos nem holnap fogom befejezni a nappali tagozaton való tanulást. Ki biztosan nem rakna itthonról, attól nem félek, maximum attól, hogy rengeteg üvöltözés, veszekedés (a semmin) várna rám. Főleg így, hogy látom, másoknak is meggyűlik a baja a szülőkkel ilyenkor.

Sosem fogom megérteni, hogy miért követek el nagyobb bűnt, ha pl. megcsókolok a négy fal között valakit, akinek ugyanaz van a lábai között, mint nekem, mintha effektíve megkárosítanék másokat, de véleményszabadság van, úgyhogy whatever.

2019. júl. 3. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!