Korai lenne a 15 éves lányom elengedni egy buliba?
Sok szülőnek fogalma sincs, milyenek a mai 15 évesek... Megveszi a tabletet, telefont és le van tudva a gyereknevelés!
Ma már 7-8. osztályban ciki, aki szűz! Akiről nem is gondolnátok, prostituáltakat megszégyenítő módon fekszik le mindenkivel, aki rámosolyog! Megy a füves cigi, pia, eszméletlenül lezüllöttek a gyerekek! 20 éves korára sok kislány már annyit megélt és látott, mint egy 40 éves! Szemét egy világ, nincs igazi gyerekkoruk, mert már a 9-10 éveseket is betalálják a pedofilok, vagy idősebb, aberrált kölykök.
Így csak akkor engedném, ha van valaki barátnője, akivel megy és akinél aludhat. Utcabálon kb ott az egész település a részeges pedoPista bácsitól kezdve a helyi fiatalokig. Ilyenkor lecsúszik egy kis alkohol is. A másik, hogy mikor megy haza? Mikor indul az első busz/vonat, mert ha 2kor offos a buli akkor mit csinál, hova megy, vagy ha túltolja magát ki vigyáz rá?
Annak idején én is mentem pár faluval arrébb utcabálba, de ottlakott barátnőm, azért a szüleivel megvolt a kontakt, szóval anyámék tudták hol keressenek.
Ebben a felállásban ok, de az, hogy majd reggel jövök és nincs egy konkrét személy se akin keresni lehet, akkor inkább nem engedném.
Ugyan mar:D francokat korai
Ha a lanyod ertelmes es megbizol benne engedd, had menjen
Ki fogjak kozositeni, meg ki fog maradni egy csomo dologbol
15 evesen meg eljarhat szorakozni
Inkabb most mint 25 evesen 2 gyerekkel
#25: Akik kiközösítik amiatt,mert nem bulizik,jobb is,ha kilépnek a lány életéből.
25 évesen gyerek? És ha valakinek nincs? 24 vagyok,bíztan állíthatom,nincs gyerekem,ahogy egy rakás másiknak sincs. És inkább bulizok most is,mint gyereket neveljek
Kedves kérdező! Egy ilyen szinte tőmondatban feltett kérdésre, hogyan adhatna érdemi választ bárki is, ha te minden információ birtokában is bizonytalan vagy? Milyen válaszokat vársz,,, igeneket, meg nemeket és ha több lessz az igen, akkor mehet, ha meg a nem, akkor majd nézitek együtt a tv-t, vagy a szobájába begubózva, elpanaszolhatja a facén, hogy mekkora gyökerek a szülei?
A %-okat elnézve, nem lesz színpatikus a válaszom, de gondolkodjunk el azon, hogy a gyermekeink mindennapjait, milyen arányban tudjuk felügyelni/befolyásolni? Amelyik megakarja tenni, amit nem szeretnénk, az meg is fogja tenni! Ha a félelmünk, a gyermekünkön kivülálló körülményeknek szól, (sajnos jogosan), azokat sem zárhatjuk ki tökéletesen az életükből, mert nem lehetünk velük a nap 24 órájában!
A tiltás, dacot szül! Ezzel nem azt mondom, hogy engedjük és támogassuk, a rossz útra tévedést, hanem azt, hogy jobb, ha tudunk róluk! Ha a gyermekünk őszinte mer lenni velünk, akkor talán nem csak későn értesülünk a görbe utakról!
Egy 15 évesnek már sok mindent lehet és kell is engedni, mert különben bezárkózik és elveszítjük vele a kapcsolatot.
Nincs arany szabály, minden gyerek más, mindegyikkel máshogy kell óvatosnak lenni!
Felneveltem 3 gyereket és ha könyvet szeretnék írni a gyereknevelésről, akkor 3 könyvet kellene írnom és egyiknek sem venné sok hasznát senki!
Szeretettel, következetességgel, példamutatással,,,,, és rengeteg szerencsével, talán sikerülhet, hogy jó emberré válljanak,,,,, ehhez a szülők kb olyan 6 éves korukig kell, hogy megteremtsék a stabil alapokat,,,,, egy 15 évest, már nem lehet nevelni, esetleg kordában tartani, amennyire engedik az alapok!
Tudom, milyen a 7-8. Nemrég volt.
Nem tudom, milyen embereket ismersz a korosztályból, de mi soha sem beszéltük ki, hogy ki szűz, ki nem, nem is volt téma, és fogadni mernék, hogy szinte mindenki az volt.
Nagyon jó általánosítani, persze, de nem mindenki ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!