A gyerekeim fogjak majd orokolni apam adossagat?
Apamnak rengeteg adossaga van, vagyona viszont nincs. Nincs semmi a neven, se auto, se lakas, semmi. Egy esetleges halalesetnel reszemrol egyertelmu, hogy visszautasitom az orokseget, viszont azt olvastam, hogy ha akkor mar lesznek gyerekeim, akkor "rajuk oroklodik tovabb". Ez tenyleg igy van? Hogyan lehetne ezt elkerulni, hogy apam hulyesegei ne a majdan levo gyerekeimen csattanjon?
21/L
Neten válszt találhatsz a kérdésedre!
"A visszautasításról azonban érdemes azt tudni, hogy ilyenkor az örökség az örökös gyermekére száll tovább, tehát amennyiben ő sem szeretné megörökölni a tartozást, neki is külön vissza kell utasítani az örökséget. Ha pedig a gyermek még kiskorú, akkor ő csak a gyámhivatal hozzájárulásával teheti ezt meg."
Itt talaltam ezt.
Nagyon kis előrelátó vagy! Gondolom, apukád még nem készül meghalni. Nem lehet túl öreg, a te életkorodból kiindulva. Gyermeked sincs még. Pff..
Nekem is van hiteltartozásom és nagyon rosszul esne, ha a gyerekem a halálomon törné a fejét.
Egyébként meg lehet, hogy a felvett hitelre van apukádnak biztosítása. Nekem is van, így baj esetén a gyerekem nem örökölné az adósságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!