Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit tennétek a helyemben?...

CsAnita23 kérdése:

Ti mit tennétek a helyemben? Annyira tanàcstalan vagyok ès idegileg màr kivagyok

Figyelt kérdés
Van egy fèltestvèrem aki skizofrèn. Anyàm csak rosszat kapott tőle.. volt h meg is verte nem is egyszer... en 27 vagyok a az èn hàzamban èlünk közösen van egy 4èves kislànyom. Egyszerűen màr nem tudom elviselni ezt az embert.. ma kora reggel anyámat fenyegeti h agyonveri meg stb. Mondtam anyunak h vagy viszi be a kórhàzba vagy mi megyünk innen mèg a mai nap folyaman.. hàt közölte h nem viszi.. magyarul mi megyünk mert en ezt nem bìrom idegekkel tovabb... anyagilag en segìtettem anyunak mindig is. A dràga fia sosem csinalt èletebn semmit.. csak napi 200szàl cigi meg 8liter kàvè.. ès èn (mi) nem szamìtunk anyàmnak :( mitèvő legyek?? Hagyjam el a sajàt hàzam amit èn fizetek... hitel rezsi minden... vagy tűrjem el az allandò kiabalàst? Meg h tesom terrorba tart mindenkit??
2019. jún. 27. 07:56
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
59%
Sajnos jól írják a többiek, ha nem távolítod el a házból ezeket az embereket, akkor te magad jogilag nem teljesíted a szülői kötelességedet, mert veszélyezteted a gyerekedet. Ha magad miatt nem teszed is meg, őmiatta muszáj. Mit mond a családsegítő? Szerintem nem a te dolgod anyád lakhatását biztosítani, a testvéredét pláne nem.
2019. jún. 27. 08:36
 22/39 anonim ***** válasza:
87%
Koszonjuk annak a szemfules valaszolonak, aki belinkelte a Kerdezo korabbi kerdeset. Nem tiszta amiket ir. Ferdit.
2019. jún. 27. 08:44
 23/39 anonim ***** válasza:
85%
Na, még egy kamukirálynő... Köszönöm a linket a korábbi kérdéséhez.
2019. jún. 27. 09:05
 24/39 anonim ***** válasza:
38%

Én a helyedben kiraknám őket.

Saját házad, gondolom nem azért vetted anno hogy ilyenek miatt elköltözz a saját tulajdonodból, és persze ha otthagyod őket kitudja hogy fizetik-e majd a rezsit stb... és lehet egy halom tartozást felhalmoznának amivel még az unokáid is szívni fognak. Meg persze ha elmész maximum albérletbe tudnál menni de az egy hatalmas pénzkidobás főleg hogy van saját házad. Én közölném anyucival hogy kap 1 napot hogy elintézze a fiacskáját, vagy mindketten mehetnek el a házból. Ha meg maguktól nem mennek el, rendőrséget kihívod és közlöd hogy jogtalanul tartózkodnak nálad, majd ők kidobják őket.

2019. jún. 27. 09:37
 25/39 anonim ***** válasza:
20%

Szerintem abszolút hihető a sztorija a korábbi kérdés alapján is, gondolom az anyja nem tudta fizetni a hitelt, ezért az egészet átíratta a nevére..

4 év alatt sok minden történik ám..

Nehéz, de beteg embert nem vehetsz egy szintre magaddal, a tesód nem dolgozik és nem csinál semmit, mert beteg, nem a végtajgai hiányoznak, hanem a fejében van a betegség, de ugyanannyit számít.

Szabadulj meg anyukádtól, aki nem hagyja meggyógyulni a gyerekét!

Aki veszélyezteti az unokáját és a másik gyerekét a beteg rovására..

Szép volt tőle, hogy befogadott téged és az unokát, de ez a minimum, amit egy szülő tesz, mondom ezt szülőként..Nem egyszer kell virítani a szülői segítséget a gyerekünknek, hanem mindig legalább a minimumot.

Ti ezt nem kapjátok meg anyukádtól egy ideje.

Anyukád fél elfogadni, hogy a gyereke életképtelen, mert beteg, szerintem nem is meri beismerni a dolgot, mert nem látszik rajta kívülről!

Ha 2 hét után valami bentlakásos, nem ideiglenes helyre kerül, akkor utazz el a gyerekeddel, vagy vegyél ki egy motelszobát a melóhelyed közelében. Közöld a kicsivel, hogy nyaralni mentek, napi 3000ért már van szoba biztosan, pláne 2 hétre, biztos kedvezményt is kaptok.

Hadd verje csak össze anyukádat a tesód, hátha akkor belátja, hogy beteg!

Nem neked kell megmenti a szülődet, tudhatnád, hisz te is az vagy.. mikor várnál bármit a gyermekedtől??

Pláne ilyet..

Nem a te felelősséged életben tartani az anyádat!

Ha annyira ostoba, hogy magát veszélyezteti egy beszámíthatatlan emberrel akkor hajrá, szabad egyensúlyozni a szakadék szélén mindenkinek, sőt, öngyilkos is lehet bárki, ez mindenkinek a saját felelőssége.

Hagyd őket a lakásban 2 hétig egyedül, nem a te dolgod az egész, ez anyukád csatája!

A tesód más tészta.. gondolom te gyógyszerezve kórházban tartanád, ahogy egy beteg és kiszámíthatatlan embernek lennie kell- amíg nem javul a dolog.. Ez így van rendjén, de csak akkor lesz a te felelősséged a beteg tesód, ha anyukád elhalálozik, addig nem tehetsz semmit, mert az ő felelőssége a gyereke!

Bárcsak hagytam volna tiniként, hogy az öcsém jól megverje az anyánkat, de én is mindig közéjük álltam.

Eltelt 10 év, anyám elfelejtette az egészet neki, az öcsém már kevésbé agresszíven telepszik rá, de így is agresszív vele, anyám meg mint egy kiskutya igyekszik kiszolgálni minden igényét magát, engem és az unokáját is hanyagolva egy felnőtt, viselkedésproblémás férfi kedvéért.. Nevetséges, ha beszerzett volna pár véres sebet meg kék zöld foltot, biztos nem lenne ilyen meghunyászkodó és elnéző.

2019. jún. 27. 09:41
 26/39 anonim ***** válasza:
48%

Szia!

Egészségügyi diplomásként mondom neked, hogy eu borzalmasan veszélyes helyzet.

A skizofréniában szenvedő betegnek nincs betegségbelátása. Ezért is van, hogy hazajön a kórházból és 1 nap után borul minden. Mert ő nem gondolja, hogy beteg és erre neki gyógyszert kéne szednie.

Gondolom komoly, agresszív téveszméi vannak.

Anyukád nem figyeli, hogy beveszi a gyógyszert vagy nem?

2019. jún. 27. 10:08
 27/39 anonim ***** válasza:
56%
Rakd ki a tesód, anyud meg maradjon, bár (mivel nem áll melletted), kitenném őt is..
2019. jún. 27. 10:25
 28/39 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem a testvére korlátozottan cselekvőképes.
2019. jún. 27. 10:28
 29/39 anonim ***** válasza:
70%
Azt írod, a ház a tied, akkor anyád meg a fia hogy kerültek hozzád? Míg nem nálad laktak, hol éltek? Ahogyan akkor éltek, élhetnek úgy ezután is. neked választanod kell köztük és a gyereked között. Ha a gyámhatóság megtudja, hogy egy skizofrénnal él együtt a kisgyereked, elveszik tőled. Életveszélyes egy kisgyerek számára az ilyen beteggel együtt lakni. Nekem volt skizofrén rokonom, és nem volt hajlandó kezeltetni magát addig, míg verekedésbe nem keveredett, rendőrség bevitte, kineveztek mellé egy gyámot, és attól fogva nem ő döntötte el, hogy kap-e kezelést. (De arra vigyázz, hogy rá akarnak bezsélni majd, hogy te legyél a gyámja, és onnantól tényleg nincs szabadulásod tőle, míg él.) Míg nem kezelték a rokonunkat, folyton öngyilkosságra próbálta rávenni a feleségét, meg mindig halállal fenyegetőzött ilyen-olyan formában. El fogják venni tőled a gyerekedet, veszélyben van egy kezeletlen skizofrén mellett.
2019. jún. 27. 10:58
 30/39 anonim ***** válasza:
57%
Finanszírozd őket tovább és rokkanj bele lelkileg! Mégis mire vársz?
2019. jún. 27. 11:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!