Nem bírok tovább együtt élni anyámmal, mit tegyek?
16 éves lány vagyok.
Amióta csak az eszemet tudom anyám megkeseríti az életemet, testi/lelki terrorban tart, bezár a házba, nem enged el sehova, elveszi a bankkártyámat az összes pénzemmel együtt, az irataimat és a bérletemet is hogy nehogy eltudjak menni itthonról bárhova is. A verések minden naposak, amik nem csak egy-egy kis pofonból állnak.
Szeretném leszögezni, hogy egyáltalán nem érdemeltem ki semmivel ezt a bánásmódot, jól teljesítek a suliban is, eljárok dolgozni (gyakorlatra) és itthon is megcsinálok mindent amit kell,konkrétan neki semmi dolga nincs, azon kívül hogy elmenjen dolgozni.
Nem tudom mit csináljak, egyszerűen már nem bírom, minden este sírva alszom el és rettegek hogy mikor "csap le rám" megint.. Nem akarok itt maradni, el akarok innen menni minél előbb. Valaki tudja, hogy ilyenkor mit kellene csinálnom, vagy hogy kinek kellene szólnom?
Nos, eltelt egy kis idő miután kiírtam a kérdést, és azóta rengeteg minden történt.
Annyira eldurvultak itthon a dolgok, hogy egyik este fogtam magam, és elszöktem. Bementem a rendőrségre, elmondtam nekik mindent, egy órára rá besétált anyám, letagadt mindent, aztán hazaküldtek.
A gyámhatóságnak is szóltam a dolgokról, de mivel nincs semmi kézzel fogható bizonyítékom, es anyám letagadt előttük is mindent, ezért elkönyvelték amolyan "szülő szigornak" ami kötelező, és be kell tartanom a szabályokat.
Mit tegyek? Olvastam valahol, hogy 16 évesen már kérhetem azt,hogy kiemeljenek a családból, és azt is eldönthetem, hogy kinél/kiknél helyezzenek el.
Egyébként januárban betöltöm a 17-et,akkor változik valami? A sulival jövő májusban végzek, utána már dolgozni fogok. Ugye, attól hogy nem töltöttem be a 18-at, de van saját fizetésem, még elköltözhetek itthonról?
Nagyon ügyes, karakán vagy!
Ahol voltál a gyámhatóságon, kérdezd meg, nem kérheted-e magad más rokonhoz vagy állami gondozásba.
17 évesen nem változik semmi.
18 évesen költözhetsz el.
De állami támogatások, eltartás 25 éves korig jár, ha nappalis tanuló vagy. Érdemes volna ezt valahogy kihasználni és nem rögtön munkába állni 17 évesen.
Még a Nanét hívd fel, mit tanácsolnak!
nane.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!