Ez normális? Vagy csak én nem értem?
Anya, ha későn kelek fel: "De lusta vagy, hogy lehet eddig aludni, elmegy az egész napod"
Ha korán kelek:
"Minek keltél fel ilyen korán, aludjál még, semmi értelme felkelned"
Én a helyedben azt mondanám, hogy:
"Anya! Válaszolni csak kérdésre tudok, teljesíteni pedig csak kérést tudok! Tehát ha érdekel, hogy miért most keltem fel, akkor kérdezd meg, ha szeretnéd, hogy máskor tegyem, akkor kérj meg, de egy kijelentő megállapításra nem tudok érdemben reagálni"
Ha máskor már mutter tud tisztán és világosan kommunikálni, akkor pedig indokolhatsz: azért keltem korán, mert nem tudtam tovább aludni. Vagy ha abba köt bele, hogy miért fekszel: "mert most ez esik jól és örülök, hogy most megtehetem"
A lényeg az, hogy határozottam közölj és ne állj bele a vitába, érvcsatába, játszmába.
#2: pl. "Későn": 11-12 óra
"Korán": 8-9 óra
Ne vedd komolyan, vannak úgynevezett "bejáratott anyai mondatok". A "minek keltél fel" ugyanolyan mint az "itthon vagy?".
Nem számít neki valoszinűleg hogy mikor keltél, csak a "szia" helyett ilyesmit mond. Én viccesen reagálnék a helyedben, de a kerdésedre válaszolva: igen, normális.
Jaj de ismerős.
Vagy ugyanez, ha benn vagyok a házban - -> menj ki a kertbe!
Kinn vagyok a kertben --> gyere már be, alig látlak
Szóval azt kell hogy mondjam, normális
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!