Halasztok az egyetemen, mert 2 tantárgy nem sikerült, erre a szüleim követelik, hogy mutassam meg nekik a Neptunban a jegyeimet, tantárgyak jegyzékét, valahogy szerezzem meg a jelenleti íbeket hogy bejártam. Normális?
Ki fizeti a tanulmányaidat? Ha ők, akkor jogos az elvárás. Szeretnék tudni, hogy mennyire veszed komolyan illetve, hogy mibe ölik a pénzüket. Ez a katalógus bemutatása stb. kicsit túlzás, de te tudod, hogy milyen a kapcsolatod a szüleiddel.
Attól, hogy elbuktál két tágyat még nem jelenti azt, hogy nem fogod elvégezni az egyetemet.
Felnőtt vagy, nem sok közük hozzá.
Amúgy van valami fogalmuk arról, hogy egyetemen hogyan működnek a dolgok? Érdekes tévképzetei tudnak lenni annak aki nem járt egyetemre, vagy még a korábbi rendszerben végzett. Esetleg ezen elgondolkodhatsz és megpróbálhatod elmagyarázni neki mit miért csinálsz.
Nem kötelező megmutatni nekik a jegyet, bár ha ők finanszírozták akkor talán igen.
Rádkényszerítették az egyetemet és betegen is be kellett járni, ez az a történet?
Kb 25 éve jártak egyetemen, szóval nem most volt.
Nekem is fura, hogy 23 vagyok, 1 éve magamat tartom el, (az első 2 évben támogattak havi 40ezerrel + a koli ami 20ezer ft volt. Tandíjat nem kell fizetnem)
te figyelj, az nem lehet, hogy így próbálják "feldolgozni" (persze elég rossz módszert választottak) hogy az ő kicsi fiuk/lányuk kirepült a családból, és felnőtt?
mármint érted, gyerekként, egész nap otthon voltál, megvolt a kontroll, és most kicsúsztál a kezükből, és ettől előbb halálra rémültek, utána megpróbálták visszaszerezni?
mondj nemet, nem az ő dolguk.
Persze, nem mutattam meg. Akkor meg az lenne a baj, hogy a két sikertelen tárgy mellett, mi az a sok kettesre és hármasra teljesített óra...
Gimiben nem nézték meg sosem az ellenőrzőmet, szülőire is alig jártak. Talán 4 év alatt 2x voltak, akkor sem akadtak ki ha valamiből kettest kaptam, csak mondták, hogy legyek szorgalmasabb...
Nem laksz otthon, eltartod magd? Akkor mi a probléma? Én körberöhögném őket, hadd vergődjenek.
Nem tartozol feléjük sem magyarázattal, sem elszámolással.
És nem, nem normális. Zakkant mindkét szülőd.
Miért kérdezi mindenki, hogy a kérdező eltartja-e magát? Mert ha igen, akkor kevésbé lesz hülyeség a szülők kérése, vagy mi?
Felnőtt ember, semmi közük az egyetemi tanulmányaihoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!