Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Halasztok az egyetemen, mert...

Halasztok az egyetemen, mert 2 tantárgy nem sikerült, erre a szüleim követelik, hogy mutassam meg nekik a Neptunban a jegyeimet, tantárgyak jegyzékét, valahogy szerezzem meg a jelenleti íbeket hogy bejártam. Normális?

Figyelt kérdés
Nem lakom otthon, magamat tartom el, az érettséginél nem voltak ilyen szigorúak. Ezt meg halál komolyan veszik. Szerintük mindenki el tudja végezni az egyetemet..
2019. jún. 8. 18:57
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
1 okot mondj, hogy miért kéne megmutasd. Mi lesz ha nem? Miben tudnak akadályozni/keresztbe tenni? Ha semmiben, akkor persze hogy ne mutasd meg, hülyeség amit kérnek.
2019. jún. 8. 21:23
 12/24 anonim ***** válasza:
93%

#12: Már leírták. Azért nem mindegy, mert ha a szülők tartják el, és fizetnek mindent, akkor azért csak szeretnék tudni, mire is megy el a pénzük (főleg ha mondjuk nem túl tehetősek, és gondot jelent ekkora összeg is). Ráadásul ha a zárójeles rész igaz, akkor ott van az is, hogy lehet attól félnek, a gyerekük is szegénységben fogja leélni az életét, mint ők tették azt. De mivel a kérdező önellátó, így ennek most nincs további jelentősége.

Kérdező: Így, hogy magadat tartod el, szerintem kissé túlzásba viszik a dolgot. Bőven elég lenne, ha áthívnának, és beszélgetnének veled arról, hogy mi történt, hogy történt.

2019. jún. 8. 23:22
 13/24 anonim ***** válasza:
81%

"ha a szülők tartják el, és fizetnek mindent, akkor azért csak szeretnék tudni, mire is megy el a pénzük "

Tantárgyjegyzékkel meg jelenléti ív másolattal? Ne röhögtess. Egyrészt rohadtul életszerű, másrészt bizalmat és jóindulatot sugall, tényleg...

Ha valaki támogatja a felnőtt gyereke tanítványait, akkor tegye, de feltételek nélkül. Ha ennyire sz.rrágó, akkor inkább ne adjon pénzt, mert nincs benne köszönet. Engem még gimiben sem ellenőrízgettek a szüleim, teljesen abszurdnak tartották volna, ha a jegyeimen rágódnak.

2019. jún. 8. 23:32
 14/24 anonim ***** válasza:
27%
Ezek az emberek szülők! Nem csak az egyetemre juttattak be, de megszülethettél, pelenkáztak, vigyázták álmodat, orvoshoz rohantak veled az éjszaka közepén, megtanították az élet alapjait, veled sírtak, veled nevettek, ruháztattak, etettek itattak, talán még nyaralni is elvittek, vállalták a gyermeknevelés minden kockázatát... Te pedig lejáratod őket, sz.rrágónak állítod be őket? Egyetemre jársz, hány szülő nem engedhette vagy nem tudta ezt lehetővé tenni gyermekének? Sajnálom szegény szüleidet, ilyen gyermeket dobott nekik az élet. A halasztásod nagyon is gyanús, szüleid csak nem akarják elhalasztani az esélyt, hogy közbeavatkozhassanak, mielőtt végleg elsiklik az életed.
2019. jún. 9. 06:12
 15/24 anonim ***** válasza:
64%
És a #16 személyében megjelent az első véranya. Megszültelek, pelenkáztalak, a csicskám vagy - ősbunkó
2019. jún. 9. 06:20
 16/24 A kérdező kommentje:

Nem értelek..attól hogy felneveltek az egyetemhez semmi közük, mert felnőtt ember vagyok, 1 éve teljesen önálló vagyok.

Az egyetemen pedig mindenki csúszik 1-2 évet, mert van ráépülős tantárgy, utána pedig egy másik nehéz az utolsó évben.

2019. jún. 9. 09:59
 17/24 anonim ***** válasza:
72%

Gyereket az ember (jó esetben) azért vállal, mert öröme telik benne végigkísérni és segíteni egy új élet kibontakozását. Ha ettől eltérő motivációk játszanak szerepet (pl. uralkodási/birtoklási vágy és hasonlók), az a "szülő" inkább menjen a Góbi sivatagba egy lóf...sszal a seggében.

Kérdező, szerintem semmi szégyellni valód nincsen. Így hogy nem "főállású diák" vagy meg aztán pláne (én most csinálom a másoddiplomámat, az elsőtől eltérően ezúttal munka/teljes önellátás mellett, és hát mit ne mondjak, nehezebb, na).

2019. jún. 9. 10:29
 18/24 anonim ***** válasza:
89%
De miért halasztasz?? Majd felveszed őket jövőre és megcsinalod. Ha mindenki halasztana, aki elbukik két tárgyat...
2019. jún. 9. 12:29
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
A szüleid puffoghatnak, de felnőtt vagy és nélkülük is eltartod magad; így nincs beleszólásuk, meg sok közük. Ne add meg nekik azt az örömöt, hogy azt érezzék; hogy uralkodhatnak rajtad. Olyan dologba akarják beleütni az orrukat; ami nem az ő dolguk; ne hagyd, hogy rád telepedjenek. Annyit beszélj velük, amennyi rájuk tartozhat; illetve annyi tartozhat rájuk, amibe/amennyibe szívesen beavatod őket. Annyi tartozik a te saját életedből rájuk, amennyit te szívesen, önszántadból megosztasz velük. Annyi a lényeg az életben, hogy ne árts másoknak. És tehát ha nem tettél olyat, ami ártó, nem kérhetnek számon. Legközelebb, ha valami nem jönne össze esetleg az életedben; nem kell róla beszámolni nekik. Max utólag, zárójelesen, érdekesség képpen megemlítheted; de ők szerintem nem szeretnek téged, és nem bíznak benned. Leeht, hogy az öregkori megélhetésüket látják csak benned; tehát kvázi egy ilyen kihasználást. Mert aki valóban, őszintén félt téged, és szeret; tiszteletben tartja a saját önálló életedet.
2019. jún. 11. 00:58
 20/24 anonim ***** válasza:
*gondolom nem okoztál kárt senkinek azzal h pár tárgyad nem lett meg, akko meg mit követelőznek? Ha meg esetleg amiatt aggódnak, hogy áttesznek fizetősre , és nekik kell besegíteniük; de bakker mááá... De még akkor se követelhetnek ilyet,hogy mutasd meg nekik az indexedet.
2019. jún. 11. 01:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!