Hogyan győzzem meg a szüleimet, hogy felesleges szednem az antidepresszánsokat?
Kedves 58 éves középiskolai tanár!
Ön ugyanúgy kitalál egy történetet a kérdező családi hátteréről, ahogy én feltételeztem, hogy a szülei aggódhatnak érte és azért, hogy mire képes egy tinédzser, ha depressziós. hacsak nem velük él, nem tudhatja, hogy pontsan milyenbezsélgetések zajlottak már le közöttük.
Mellesleg: helyes viselkedésre utasítani valakit nem nyóikhaj stílus.
A műfelháborodás szórakoztató volt, annál is inkáb, mert én is középiskolai tanár vagyok, és úgy, ahogy Ön, egyik kollégám sem beszél:) De sem a diploma, sem a kor nem érdem önmagában, valóban!
És aki valóban aggódik egy gyerekért (tiniért), az sosem uszít a szülő ellen, hacsak nem kifezetten bántalmazásról van szó, hiszen a szülő a gyerek életében a legfontosabb, a felelősségteljes hozzáállás pedig alapjaiban feltételezi a szülővel való együttműködést. Ezt minden ugazi tanár tudja és követi:)
Az elgépeléseimet nem tudom utólag javítani, várom az észrevételeket, hogy tanárként miket írtam el, hiszen ez a lényeg, meg a nyikhaj stílus:)
Kedves Kérdező,
17 évesen szerintem már egyedül is felkereshetsz pszichiátert, olyan nincs, hogy egy kamasz komoyl segítségre szoruljon, de ha a szülei ezt nem látják be és nem működnek együtt, akkor elesik ettől a segítségtől. Most már pont vége van a sulinak, de 100%, hogy ilyenkor is elérhető az ifjúságvédelmis és/vagy az osztályfőnök. A segítségedre lesznek ebben, ha másképp nem megy.
Ha jól értem, a diagnózis szorongás, nem is depresszió. Nem vagyok orvos, de önmagában nem kizárt, hogy haosnló gyógyszert írnak fel más adagolásban, viszont az egészen biztos, hogy semmilyne pszichés és lelki eredetű problémára önmagában a gyógyszeres terápia nem elég, mindig össze kell hangolni pszichoterápiáva. tehát nem csak bevenned kell valamit, hanem járni is valakihez, aki segít abban, hogy jobban legyél. Világos, mint a nap, hogy a hormonháztartásra gyakorolt mellékhatás miatt ez a gyógyszer nem szedhető tovább, tehát kell a konzultáció az orvossal, vagy másik orvossal.
Őszintén sajnálom, ha megpróbáltad és nem volt értelme a szüleiddel bezsélni erről, de nem kell, hogy itt megállj és beletörődj ebbe, kérj segítséget a fent említett felnőttektől akkor!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!