Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Úgynézki, hogy a vakációm nem...

Úgynézki, hogy a vakációm nem lesz túl jó! Sőt! Nagyon rosz lesz. Mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés
Nos! Ezt a tanévemet, nem zártam túl jól! Lett négy hármasom! A szüleim nem nagyln örúltek neki! Egy a lényeg, hogy korlátozásokat vezettek be! Mondom is, hogy miket: Csak este 11:ig lesz net, napközben is koátozva lesz. Naponta 25 angol szót megkellesz tanulnom. Ezt a kérdést főképpen azért írtam, mert tudni akarom, hogy más szüleje is ilyen szigoru??... Ja! És mit tanácsoltok, hogy mit tegyek??
2019. jún. 16. 22:04
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
83%

Miből kell olvasónaplót írnod?

Nekem a szüleim nem engedték soha, hogy netről másoljak. Tavaly nyáron anyukám úgy berágott rám /jogosan/, hogy minden nap amikor hazaért hangosan kellett felolvasnom az Aranyembert és úgy kellett megírnom az olvasónaplót. Anyám pedig mindig leellenőrizte. Majdnem elsüllyedtem szégyenemben, hogy ezt teszi velem. Dedósnak éreztem magam. De amikor beszedte a tanárnő és 3 db 5el jutalmazta /tartalom, helyesírás, külalak/, akkor majdnem kiugrottam a bőrömből örömömben. Aki netről másolta, annak kapásból 3 db 1 lett a jutalma. Volt aki az Aranyember miatt bukott meg. Nem olvasta ki egyáltalán és még a tartalmát sem tudta, így minden amit abból írtunk 1 lett neki... Szóval csak azt akarom mondani, hogy olvasd ki a kötelezőt. Az este 11es internetre pedig csak annyit, hogy nálunk alapból este 10után nem lehet, mert már lepihenünk. Apám 4:20kor kel, anyum 6:30kor, én sulis napon 6:50kor. Nálunk ez a bevált rendszer. Most leszek nyolcadikas, ha ez számít.

2019. jún. 17. 12:27
 22/24 anonim ***** válasza:
80%
19: a hogy elé vesszőt teszünk. 😀
2019. jún. 17. 12:45
 23/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igazatok van! 🙂
2019. jún. 17. 13:23
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
Az az igazság, hogy ennek nem büntinek kellene lennie, hanem ennek kéne lennie a normális rendnek. Igenis tessék rendesen megírni azt az olvasónaplót. Oké, az osztálytársaid kimásolják netről, de nem fogják ismerni a művet. Neked könnyebb dolgod lesz tanév közben. És ne egész nap az internetet bújjad. Az angol szavak is nagyon hasznosak. A legjobb lenne, ha fognál egy angol nyelvű könyvet és azt is elolvasnád. Ismeretlen szavakat kiszótárazod. Gondold csak végig, hány generáció élte le az életét internet nélkül. Nekem pl.18 évesen lett internetem otthon.
2019. jún. 17. 14:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!